Apartament luat pe firma

Apartament luat pe firma | Autor: micalondra

Link direct la acest mesaj

Nu mai stiu la ce subiect am citit despre conditiile si interdictiile ce le ai atunci cand iei un apartament pe firma si de aceea am deschis acest subiect. Stiu numai ca am citit (si am discutat apoi si cu contabilii mei) ca nu poti locui pur si simplu in apartamentul propriei firme numai daca platesti anumite impozite sau chirii etc. plus ca impozitul pe cladire e foarte mare in comparatie cu cat plateste o persoana fizica pentru acelasi apartament.
Cu acest mesaj vreau sa le dau o sugestie celor care, cand au aflat acele conditii, au tras concluzia ca nu isi mai pot cumpara locuinta mult visata.
Eu cu sotul suntem asociati la firma noastra si fiindca am gasit un apartament care sa ne placa foarte mult l-am cumparat pe firma. Si nu pentru a ne deduce tva-ul pentru ca nu suntem platitori de tva, ci fiindca noi ca persoane fizice nu puteam arata la banca in momentul respectiv un venit suficient de mare pentru creditul de care aveam nevoie. Acum o sa ne facem angajarea si a noastra la firma, cu salarii cat ne-au calculat la banca sa avem ca sa putem lua credit pe persoana fizica si dupa cele 3 luni de vechime (cat cere la Bancpost) ne vom vinde noua apartamentul de pe firma. Ne va costa bani multi iar toata tranzactia, dar merita fiindca e apartamentul perfect pentru noi! Si altfel nu am fi putut intra in posesia lui.
Sper sa le fiu de ajutor celor care trec prin asa ceva!
Daca vreti ceva, SE POATE!
SUCCES!