Abuzul asupra copiilor - facem sau nu ceva?
Raspunsuri - Pagina 7
miria_cristina spune:
Eu nu dau sfaturi decat daca mi se cer.
Si eu fac greseli si trag pentru ele. De ce sa stau sa ma uit la paiul din ochiul aluilalt?
Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina
"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."
anca74 spune:
Eu sunt de parere ca e total gresit sa lovesti un copil.
A lovi intr-o fiinta mai slaba decat tine este o dovada de lasitate, prostie si lipsa de argumente, explicatii, motive. Un om prost loveste. Un om destept gaseste solutii sa nu recurga la o atare atitudine demna de un hominid din Paleoliticul inferior.
Acestea fiind zise, sunt capabila sa inteleg ca uneori parintii isi mai pierd cumpatul si, in lipsa de altceva mai bun, trag o palma la funduleata unui copil. Este regretabil, dar e de inteles pana la un punct.
Nu stiu altii, dar eu am o rabdare ingereasca cu copiii.
Din pacate, nu pot sa spun acelasi lucru vizavi de rabdarea mea fata de adulti.
io
http://tac.families.com/ezb/864408.png
nusicasiely spune:
eu cred ca ma duceam la mamica respectiva si intram in vorba cu ea de uan de alta(ca ma pricep)si foarte subtil i-as fi spus despre faptul ca trebuie sa espire si copilul.
si mie imi ziceau ca de ce nu pun nimic pe fata copilului ca e frig sau bate vantul,iar eu le spuneam ca am scos copilul loa aer curat,altfel il tineam in casa.
eu stiu cva "vorba dulce,mult aduce",asa ca i-as fi spus subtil.dar asa sunt eu.acum depinde de firea fiecaruia si de situatie.
Rufus spune:
Luarea de atitudine in fata unui abuz este o obligatie civica. Din lipsa ei s-a mutat cinematograful in strada, in sensul ca vezi chestii mai dure ca-n filme, iar spectatorii nici nu platesc bilete.
Dar sa te duci la cineva sa-i spui ca nu procedeaza bine cu copilul, mi se pare exagerat. Cel mult, asa cum au precizat cateva fete, se poate intra in vorba cu mamica respectiva si sugera, ca din intamplare, ceea ce trebuie spus. Dar cam atat. Iar daca chiar este un abuz, sunt autoritati care intervin, datoria noastra fiind sa le chemam. Sigur, asta daca nu cumva parintele respectiv isi leaga copilul de masina, ca sa stea la aer; atunci incercam sa oprim masina.
poze multe cu noiAna a implinit un an 20062007
greieras spune:
Luna1 mie mi se pare o exagerare din partea autoritatilor daca doar pentru ca nu sunt perfecti sa le ia copiii. Stie cineva parintii perfecti?
Anca74 Eu nu toti le mai trag cate o palma copiilor pentru ca si-au pierdut rabdarea. Eu ii mai trag fetitei mele cate o palma la fund pentru neascultare, si o fac cu foarte multa rabdare si dragoste. Cred ca deja s-a intrecut masura si nu se mai face diferenta intre abuz si disciplinare. Aproape toate mamicile pe care le cunosc si la care admir modul in care si-au crescut copiii, isi mai disciplineaza copii si cu palma. Toate mamicile pe care le cunosc care nu au folosit palma niciodata au copii razvratiti. Sotul meu nu a luat decat o palmuta o data in viata de la parinti, si mi-a spus ca i-ar fi facut mult bine sa o incaseze mai des, pentru ca motive erau destule.
Gloria si Eva (22 dec. 2004)
Pasti 2006
Craciun 2006
anca74 spune:
Si totusi eu cred ca se pot disciplina copiii si fara palme, pumni sau shuturi in fund.
Nu stiu de ce, sunt convinsa de asta.
io
Sabina spune:
greieras, scuze, eu nu pricep nimica.
Cum adica sunt copii razvratiti??
adica voi chiar credeti ca un copil batut bine acasa (sau pleznit asa din cand in cand) nu se mai apuca de fumat/droguri/chiul si alte mizerii?
nu pe bune, chiar crede cineva ca pedepsele corporale ajuta in sensul asta?? ca eu asta inteleg prin copil razvratit, unu care incepe sa-si faca rau lui insusi.
restu sunt doar rasfatati (si sincer, nu vad nimic rau in asta, cata vreme nu se transforma rasfatul in egoism monstru, asta e intr-adevar foarte urat, dar nici aici nu cred ca ajuta bataia....)
edit ca sa se inteleaga: mie imi plac copiii care le raspund mai obraznicut parintilor.Inseamna ca au creier si gandesc.nu inteleg prin asta razvratire. Umreaza sa fiu eu atat de desteapta incat sa-l conving pe puiul mic)sau mai mare) ca ceea ce face e gresit.
Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia
Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.
Sabina spune:
inca ceva , Greierasule.
Nu-i asa ca sotul tau e cel mai minunat adult din lume? si ca il iubesti foarte, foarte mult?
Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia
Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.
denizel spune:
quote:
Originally posted by anca74
Si totusi eu cred ca se pot disciplina copiii si fara palme, pumni sau shuturi in fund.
io
Anca, ! Exact!
quote:
Toate mamicile pe care le cunosc care nu au folosit palma niciodata au copii razvratiti.
Razvratirea nu este o consecinta a faptului ca un copil nu este suficient batut .
Razvratirea este o reactie la ceva in neregula din comportamentul parintilor. Un copil ravratit este un copil 'provocat' cumva de parintii lui.
A, si in nici un caz, neregula nu este aceea ca palma nu 'mangaie' din cand in cand fata sau fundul copilului.
" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.
greieras spune:
quote:
Originally posted by anca74
io
Cred ca vorbim de lucruri diferite. Afirmatia ta trece doar din cateva cuvinte dintr-o extrema in cealalta. O palma la fund (nu peste fata)nu este egala cu shuturi sau pumni.
Sabina parerea mea este ca un copil care a fost bine educat nu ar trebui sa mai primeasca nici o pedeapsa corporala dupa varsta de 5-6 ani. Bineinteles ca daca palma nu a realizat nimic pana la varsta aceea, sansele ca dupa aceea sa mai remedieze ceva sunt mici.
Nu vreau sa ma apuc acum de discutii pentru ca e clar ca avem opinii diferite in ce priveste cresterea si educarea copiilor. Doar pentru ca gandesc diferit nu inseamna ca automat nu am dreptate.
Noi ca viitori parinti am citit tot ce se putea citi despre educatie, am luat parte la seminarii, am observat pe cei din jurul nostru, ne-am analizat trecutul, si bazat pe toate acestea am decis in ce fel ne vom educa copiii. Sotul meu a luat doar o palma la fund in copilarie, iar eu si sora mea am luat mult prea multa bataie, nemotivat, si abuziv uneori, asa ca stiu bine ce inseamna.
Gloria si Eva (22 dec. 2004)
Pasti 2006
Craciun 2006