Abuzul asupra copiilor - facem sau nu ceva?
Raspunsuri - Pagina 31
elaga spune:
Cred ca as fi incercat sa-i spun, cu mare diplomatie binenteles. Ma gandesc la sarmanul bebelus.
elaga spune:
Sorina, bine ca ai reusit sa o opresti. Reactia ta e mai mult decat justificata. Eu cred ca abuzul nu se refera la astfel de cazuri extreme. Eu cand zic abuz ma gandesc la parintii care zic ca nu poti educa un copil fara bataie, la cei care isi lovesc copilul, chiar si peste mana, de cateva ori pe zi, la cei la care tipatul este modalitatea normala in care se adreseaza copilului, etc. Din pacate, in Romania, asta este cea mai frecventa metoda de "educatie". Daca le sugerezi parintilor sa mai citeasca cate ceva se uita la tine de parca tocmai ai fi picat din cer.
cinderella_m spune:
Vad ca-i postat de ceva vreme subiectul,sa va povestesc si eu ceva,acum doi ani intr-un autobuz,eu cu fi-miu de doi ani ne indreptam spre strand,in autobuz 40 de grade probabil,stiu ca ,curgeau apele pe noi,langa noi o mama cu un carucior,caruciorul acoperit cu folie dar etans,inauntru copilul plangea, am avut o reactie nu prea ok,m-am dus si-am tras folia la o parte vociferand la d-na cutarica"Doamna,vrei sa omori copilul?"la care ea si sotul mi-au replicat"Ferim copilul de microbi,are doar doua luni",intr-adevar asa ceva rar mai vezi...
clarmai spune:
Daca imi permitea timpul ma asezam pe banca langa ea si deschideam un subiect aiurea ca sa intru cu ea in vorba ,dupa care o intrebam cu frumosul....nu credeti ca se sufoca copilul acolo?...si ii dadeam argumentele mai sus mentionate si de voi,dar oricum nu faceam altceva decat sa salvez situatia pe moment pt copil care si asa mititelul era deja compromis cu o astfel de mama.va pup
Ioana_Pos spune:
O alta forma de abuz, mai putin vizibila si mai greu de combatut:
http://i247.photobucket.com/albums/gg159/ioana_puscasu/tears.jpg
Fotografia nu-mi apartine dar nu stiu a cui e ca sa dau copyright.