Abuzul asupra copiilor - facem sau nu ceva?

Raspunsuri - Pagina 29

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Liliana82 spune:

Anca-A subiectul "nu vreau sa alaptez" s-a incheiat. Aici se discuta despre abusuri impotriva copiilor sau cum ar trebui sa reactionam impotriva acestuia. Daca ai chef sa arunci cu pietre in continuare fa si tu un topic de barfe si castane la adresa mea.
In schimb atitutidinea ta fata de un "fenomen" social de abuz atat de grav asupra copiilor lasa de dorit! Sau ei nu sunt tot copii ca doar sunt tigani?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_a spune:

Citat:
Anca-A subiectul "nu vreau sa alaptez" s-a incheiat. Aici se discuta despre abusuri impotriva copiilor sau cum ar trebui sa reactionam impotriva acestuia.

Aoleu, nu acilea e cu alaptatul???
Apoi daca e despre "abusuri" si despre cum sa reactionam impotriva "acestuia", as spune ca abusurile astea e de mai multe feluri. Asa ca, a-i refuza copilului din prostie, ignoranta, autosuficienta samd apropierea si dragostea mamei nu e chiar un abus dar nici departe nu e...

Iar la asta
Citat:
In schimb atitutidinea ta fata de un "fenomen" social de abuz atat de grav asupra copiilor lasa de dorit! Sau ei nu sunt tot copii ca doar sunt tigani?
nu ma mai obosesc sa-ti raspund.
Tin prea mult la initiatoarea topicului ca sa ii transform subiectul in ring de box. In plus, nu-mi plac persoanele care-si trec la coada numelui IQ-ul.

Children's advocate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanamada spune:

Citat:
citat din mesajul lui Liliana82

Am citit primele pagini cu acea mamica ce avea caruciorul acoperit cu folie de plastic.. !!! Cu siguranta ce-a mai buna atitudine ar fi fost sa intrebi de carucior etc... Dar legat de abuzul copiilor am o foarte mare dilema...
Eu locuiesc intr-o "resedinta de judet" si ce reuseste sa ma impresioneze aproape de fiecare data cand ies in oras sunt acei "puradei" care intra in bar sau restaurant si se aseaza langa masa pana le dai ceva...
Initial vine unul care e cel mai mic, dupa care daca tot obtine ceva la 5 minute dupa el vine o "armata" de vre-o inca 5. Asta nu ma deranjeaza in mod deosebit ca se intind dar initial gandeam ca daca eu nu le dau atunci cu siguranta cineva ii va lua la "scatoalce" daca nu aduc nimic . Puradei puradei da asa frumosi copilasi ca mi se rupea sufletu cand vedeam cum se luau chelnari de ei si cum ii repudiau respectabilele pesoane ("crema societatii" ) deranjate de la mese .... Bun asta pana cand intr-o seara in cercul nostru se nimereste si un "inspector la protectia copilului" .Ca de obicei "puradei vin eu ma scotecesc prin buzunare si dupa ce pleca, prietenul nostru , ce e drept putintel luat de bere , incepe sa imi faca o super teorie sa nu le mai dau niodata nimic caci eu prin asta incurajez trimisu copiilor la cersit! Si ca daca nimeni nu le mai da nimic atunci nici parintii nu-i mai trimit! Bun atunci eu i-am zis bine dar daca eu nu le dau atunci copii aceia vor fi batuti daca nu "scot suma" si probabil daca nu cotizeaza viciile parintilor. IAr asta ar trebui sa previna ei cei de la protectia copilului sa nu se mai intample asa ceva. El mi-a raspuns ca daca iau copii de pe strada acestia sunt dusi in centre de plasament care sunt pline de orfani , apoi parinti vin si ii iau din nou acasa si in cele mai fericite cazuri se aleg doar cu amenda, caci legal acei parinti nu pot fi decazuti asa de usor din drepturi. Daca incep ancheta si ajung sa ii decada din drepturi atunci acei copii vor ramane cel mai probabil toata viata in orfelinate caci au deja peste 5 ani si sunt tigani , iar personanele care adopta prefera copii 1- 3 ani cu ochi albastri! ... In schimb eu ca cetatean daca iau acei copii acasa sai spal sa le dau de mancare si sa am grija de ei ma pot trezi cu dosar penal de sechestru de minori ! si eventual porocese pentru daune financiare pretinse de parinti. si asta PERFECT LEGAL!

Asa si???? Care este de fapt ideea ta? Sa dam cersetorilor bani ca sa nu mai fie cotonagiti de niste parinti denaturati, o data, de doua ori...pana cand altcineva nu le da?

Da, inspectorul ala are mareee dreptate...incurajezi cersetoria facuta sau nu cu "cheta" parintilor la final! Te-ai gandit ca poate incurajezi tigarile la minori, drogurile la minori, alcoolul? Noooo, asa ceva nu se poateee....cum, sa se duca "puradeii aia asa frumosi" (asa cum ii numesti tu...) sa-si ia pungi din care sa prizeze cu foc....

Hai ma, Liliana....zau asa...subiectul asta chiar era unul serios si bine argumentat de cea care l-a postat...da' oricum, ai dat bine in peisaj spunand ca-i lasai sa te buzunareasca in timp ce "crema societatii" se uita acuzator la tine!!!

Oana siCati mica (1 an si 7 luni)

CATI POZE NOI

"Poate ca pentru lume esti doar o singura persoana, dar pentru o anumita persoana esti întreaga lume."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns klavier spune:

Am si eu niste comentarii de facut.

1. mai devreme zicea cineva (un moderator, chiar?) ca nu i s-a parut abuz sa fie lasat copilul (de 1 an?) intr-un tarc de lemn langa bunicul paralizat pana venea mama de la servici. Cu faptul ca tarcul era din lemn, n-am vreo problema speciala, presupunand ca era bine slefuit si construit.
DAR: cat de paralizat era bunicul? ce putea sa ii faca acelui copil daca plangea / avea nevoie de apa, hrana / etc etc etc??? fiind in imposibilitatea de a se misca, in ce fel putea sa fie considerat persoana care are grija de un copil de 1 an? sau copilul era de fapt baby sitter pt bunic?

Cunosc un caz intr-un sat in care mama isi lasa fetita foarte mica (cred ca incepand cu 1 an) singura, incuiata in casa (in camera), in pat, cu televizorul aprins, cu o sticluta de apa langa ea, ore intregi, pana se ducea si venea de la camp. Sa o vedeti pe fetita in ce fel se tinea de gatul mamei, cu disperare, cand o mai lua pe tractor (ati citit corect, fara scaun de protectie/ centura etc), si se tinea si era cuminte ca sa nu o lase iar singura acasa.

Credeti ca nu a fost atentionata mama respectiva? Nici prin gand nu ii trecea ca ar putea fi ceva rau in ceea ce facea. In definitiv, trebuiau sa traiasca si sa manance, fara munca nu mergea. Protectia copilului? Intr-un sat in care de la politist pana la primar si doctor invart niste nesimtiri si ilegalitati de te doare capul. Ma abtin. Si iarasi: protectia copilului a facut vreodata vreo razie in cartierele de rromi de pe marginea satelor, sa vada in ce hal traiesc copiii acolo? si nu mai dau detalii, pentru ca sunt incredibile. Doar ca printre ei sunt si copii deschisi la culoare, probabil facuti cu cetateni respectabili din sat, care tot asa de goi si nemancati umbla indiferent de anotimp. Si inca mai sunt mame care au 11 copii si raman iar insarcinate pentru ca e pacat sa foloseasca metode contraceptive, acolo, in tiganie. Dar oare s-a dus cineva sa faca o campanie de constientizare cu bietele femei? Si cu bietii copii? care primesc alocatie si nici macar nu sunt lasati sa se duca la scoala din sat? (ca n-au cu ce sa se imbrace, printre altele)

2. La polul opus: vorbeati de abuzul fizic in scoli, mai ales in scoli de corectie.
Dar abuzul fizic si psihic asupra copiilor superdotati, sau cu rezultate deosebite - pe ala il monitorizeaza cineva?

Exista, da, si marturii ale unora dintre ei - cand au ajuns vestiti si adulti -de exemplu

www.ziua.ro/prt.php?id=178454&data=2005-06-15" target="_blank">http://www.ziua.ro/prt.php?id=178454&data=2005-06-15

Dar profesorii respectivi inca exista, inca predau, inca sunt parinti care isi trimit copiii la ei. Parintii aceia nu observa nimic? Sau nu vor sa observe? E mai important succesul copilului lor, chiar cu pretul sanatatii lui fizice si psihice?

3. Intr-adevar, un adult poate sa se apere, sa ia atitudine. Din pacate insa, parintii poseda o putere de influentare asupra unora din copii, care ramane valabila si dureroasa toata viata. Indiferent ca acesti copii au fost batuti sau nu, daca au avut parte de tratamente verbale descurajante si au trait mereu cu senzatia ca trebuie sa faca mai mult / mai bine /altfel ca sa isi multumeasca parintii, lucrul asta va ramane pe o perioada nedeterminata, cu tot cu terapii, cu tot cu viata lor "implinita" de adulti.
Cunosc un caz in care ea a ramas insarcinata, nu primul copil, cu sot, casa, job, viata in regula, iar parintii ei au facut-o psihic praf la aflarea vestii, pe motiv ca "cei destepti nu fac copii" si "inmulteste-te ca tiganul x" si "face barbatu-to ce vrea din tine" s.a.m.d. Si daca se tot intampla asa sa ramana insarcinata, si la 50 de ani, cati copii o sa aiba?
Asta in conditiile in care ea zacea in spital de mari greturi ce avea si nici nu se gandea sa nu pastreze copilul si bocea de mama focului cu telefonul in mana, si nu stiau colegele de camera de ce plange.

Asta nu e tot abuz? Nu e tot pe linia parinte-copil? Sau bunic-copil nenascut?

De ce trebuie sa existe atata ciuda si frustrare si nedreptate pe lumea asta??

Hai ca m-am aprins si io la subiectul asta.

Pace si iubire,
Adriana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anemona spune:

Astazi am trecut pe langa bazinul exterior de la Lia Manoliu, eram curioasa sa vad ce e pe acolo. M-am dus sa vad cum lucreaza antrenorii cu copiii si m-am apropiat de o grupa de copii mai mici care lucrau cu antrenoarea lor.
Am ramas traznita. O fetita care parea sa aiba pana in patru ani, cu un colac, plutea pe apa, tremura si plangea mocnit. O striga pe mama ei si tremura ca varga. E vorba de bazinul descoperit, era ora 19:30, apa nu stiu cate grade avea, batea un vanticel, fetita nu facea deloc miscare si probabil ca din cauza asta ii era si frig. Am stat pe margine si nu-mi puteam lua ochii de la ea, parea deprimata, resemnata, plangea, o striga incet pe mama ei si tremura. Cinci minute, 10, 20, 25. Credeam ca mama ei a lasat-o acolo la ora de inot si a plecat sa se plimbe, sincer. Mi se rupea inima de bietul copil si ma apucase furia pe antrenoarea aia care efectiv parca nu o vedea. Toti ceilalti lucrau, profesoara vorbea cu ei. Cu ea, deloc. Nici nu a intrebat-o de ce plange, nu i-a adresat nici un cuvant. Era deja prea de tot. Am vrut s-o trimit pe fetita mea sa vorbeasca cu ea, sa o linisteasca, dar intre timp s-a terminat ora si o alta mamica mi-a zis: doamna aia e mama ei, vine cu ea de fiecare data si o lasa sa planga acolo.
Nu mi-a venit sa cred asa ceva. Mama ei vazuse cum copilul ala plansese si o strigase o jumatate de ora (poate chiar mai mult, dar eu atat am stat) si nu facuse nimic. Mi s-a parut odios. Copilul ala parea sa fie intre disperare si resemnare. Nici mama, nici antrenoarea nu au parut sa observe, nu au schitat cel mai mic gest sa o ajute, sa ii opreasca suferinta evidenta.
Am plecat cu durere in suflet si cu o mila imensa fata de fetita aia. Mi s-a parut un abuz evident. Oare exista vreo lege care sa interzica asemenea forma de abuz?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Anemona, stiu exact despre ce vorbesti :(. De cand se termina scoala, merg in fiecare zi la bazin cu baietelul meu si nu exista serie in care sa nu fie macar un copil lasat sa planga in bazin :(.

Exista o teorie absolut cretina care zice ca teama de apa nu poate fi "rezolvata" decat prin sedere fortata in apa, pana te obisnuiesti cu asta .
Si, culmea e ca aceasta teorie e sustinuta de parinti!!!, nu neaparat de profesorii de inot.
Vai de capul bietilor copii...

In plus, parintii platesc o suma marisoara pentru cele 2 saptamani de curs de initiere si, desigur, mai bine sa lesine copilul de frica in bazin, decat sa piarda ei banii aia .

Sunt copii care plang tare, care-si striga parintii, iar parintii se ascund pe randurile din spate sau se fac ca nu ii aud sau, si mai rau, tipa la ei si ii ameninta. Sunt niste monstri unii oameni .

Noroc ca majoritatea profilor sunt cumsecade si vorbesc cu cei care plang, ii iau in brate, incearca sa le faca mai placuta sederea in apa.
Chiar nu am vazut pana acum un profesor care sa ignore un copil care plange. Cum arata profa asta de care zici tu? Pe ce culoar era?

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Denizel, era chiar pe culoarul dinspre alee, pe la mijloc, o tipa blonda cu parul mai cret. Eu nu am vazut sa-i fi adresat fetitei vreun cuvant. Saptamana asta o sa mai am treaba acolo si chiar o sa vad ce se mai intampla.
Imi pare tare rau ca nu am avut ce face, in conditiile in care erau doua persoane responsabile de copil de fata, chiar trei de fapt: mama, bunica si antrenoarea. Eu nu am putut decat sa-mi manifest dezaprobarea in mod fatis. Dar din pacate nu ai cum sa indrepti lucrurile de genul asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Da, cred ca o stiu pe profa aia...
Profa ca profa, aia nu vine cu fetita acasa. In schimb, de maica-sa si bunica-sa nu scapa .

Anemona, daca vrei sa-ti dai copilul la lectii de inot, nu il da la profii care au culoarul ala de langa aleea principala.
Ai vazut, este un singur culoar, impartit de multi profesori.
Copiii nu au loc sa se miste, sunt lasati sa pluteasca in colacei, mare lucru nu se face cu ei.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Si ieri am fost si am vazut aceeasi scena. Fetita se comporta absolut la fel. Nu am mai stat deloc, doar am vazut scena si... am plecat.
Fetita mea face inot in alta parte, noi mergem acolo pentru niste cursuri de patinaj pe role, dar mersesem la bazin ca sa ma uit din curiozitate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otiliav spune:

Citesc si tot citesc. Inca nu am terminat dar tot nu m-am lamurit.
Referitor la intrebarea initiala.
Folia de plastic, adica protectia de ploaie/vant era prevazuta cu gaurele pentru aerisire?
Ca eu am iesit toata iarna cu carutul asa, chiar si cand ningea si multa lume ne-a atras atentia ca se sufoca bebe. Din fericire multi cu spirit civic, nu ne suparam, le aratam pe unde se ventileaza, plus ca are landoul un sistem de circulatie a aerului.
Am aici o poza cu husa de ploaie, evident ca nu se vad gaurelele, sunt pe ambele laterale, plasate vertical ca sa nu intre apa.
Iar daca plecam de acasa pe ploaie, traversam cu carutul si intram la Cora, lasam husa pusa ca pe bb l-am vaccinat de abia la 3 luni si asa evitam stranutatul peste el .
Si azi adica ieri ne-a prins ploaia in oras si in tramvai am avut landoul acoperit ca nu merita deranjul scos/pus husa pentru 5 minute cat a durat drumul.

Despre abuz verbal/batai am multe de comentat, sper sa am timp vreodata sa revin cu patanii prin parc.

Mami de www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Ana nazdravana(18.12.2004) si Elisa Andreea (09.12.2008) Doua gogosele sagetele
Pozele noastre

Mergi la inceput