Abuzul asupra copiilor - facem sau nu ceva?
Raspunsuri - Pagina 23
abbi spune:
prin 1998 am facut practica la o scoala speciala-copii cu handicap de intelect.ma pregateam sa devin invatatoare.in clasa unde imi desfasuram o ora de matematica, m-am aplecat asupra unui copil, sa il ajut sa scrie.am vrut sa il mangai pe cap, laudandu-l ca a facut bine.el s-a ferit speriat si atunci mi-am dat seama ca fusese batut.
da, ulterior am aflat ca acei copii erau batuti sistematic, cu cruzime, de educatori, de ingrijitoare, de alti copii, de soarta...
pentru mine, stagiul acela de practica a fost un lucru dureros, care mi-a ocupat mintea mult timp si m-a revoltat.
eu stiu ca, pe langa umilintele suportate din partea unui adult, unui copil, la un moment dat al vietii lui, ii va fi greu sa uite si sa ierte.
si ma intreb de multe ori, cati dintre adultii fatzosi si cu pretentii, care isi bat copii, sunt la randul lor niste fosti copii agresati?
dak unor oameni cu ”carte” nu li se poate ierta lipsa de informatie,unora cu atitudine”civica” nu li se poate ierta lipsa de reactie.
ASA CA DAK VEDETI UN COPIL BATUT DE UN ADULT, NU STATI DE-O PARTE.EU ERA SA O INCASEZ DE LA MAME NEBUNE, DAR NU MA POT ABTINE, CAND VAD COPII IN POSTURA DE VICTIMA!!
yanna75 spune:
Ce sa mai vorbim de "scolile de corectie" - puscariile pentru minori unde abuzurile sunt la ele acasa; sunt tratati mult mai rau decat adultii, maltratati in fel si chip. Am avut ocazia de-a sta odata de vorba cu unul dintre supraveghetorii de la o asemenea "scoala".Acesta afirma ca "nu se poate discuta altfel" cu acei copii. Sa fie oare chiar asa? Se va schimba vreodata aceasta situatie?
Guguluff spune:
As vrea sa revin la problema cu iesitul din casa intre orele 10-19. O ruda de-a mea isi scoate fetita la plimbare pe la 12 si se intorc acasa pe la 14 si asta in fiecare zi. Ea spune ca ei ii place caldura si n-o deranjeaza, dar nu vede ca problema s-ar putea sa fie la fetita care are nici 2 ani. Au incercat si altii sa o convinga printre care si bunica fetitei dar nu e chip, aia e ora de plimbare iarna-vara. Ce poti face in asa situatie cand mama e cea care alege ce e bine pt copilul ei dar mama nu intelege avertizarile de cod portocaliu sau pur si simplu pe ea n-o deranjeaza cele 50 de grade de la nivelul asfaltului.
ALINA mamica fericita de ELIZA fetitza perfecta (10.04.2006)
yanna75 spune:
@guguluff: Din cate stiu, canicula nu e o problema pentru copii, o suporta mult mai usor decat adultii; trebuie doar ca micutul sa fie acoperit corespunzator (pentru a nu fi expus direct radiatiei solare). Deci...
Ramona J spune:
Vad ca discutia a evoluat. Raspund la intrebarea initiala.
Eu am scos copiii afara cu plastic peste carucior. E special, are multe gauri si copilul respira bine-mersi. E perfect in caz de ploaie sau vint puternic, nu stiu ce ma faceam fara el. Il mai foloseam si daca eram pe o strada foarte poluata (in Bucuresti, of course!). Copilul e cu nasul cam la nivelul tevilor de esapament...
Nu stiu cit de cald era sau ce motive o fi avut mama respectiva, dar mi se pare mult spus sa numesti asta abuz...
The best thing you can do for your children is to love your wife.
amyarabella spune:
Cu siguranta i-asi fi zis...incercarea moarte nare si daca ma trimitea la plimbare asta e...am incercat
mami Amy si bebe Stefan
conchita spune:
quote:
Originally posted by yanna75
@guguluff: Din cate stiu, canicula nu e o problema pentru copii, o suporta mult mai usor decat adultii; trebuie doar ca micutul sa fie acoperit corespunzator (pentru a nu fi expus direct radiatiei solare). Deci...
canicula este o problema pentru sugari pentru ca provoaca supraincalzirea - una dintre cauzele de care se leaga sindromul mortii subite. pentru bebei e mai bine sa le fie nitel mai frig, decat mai cald.
Ramona, plasticul tau avea gauri peste tot, ala din povestea lui Denizel nu. zici ca l-ai folosit pe timp ploios si pe vant, deci nu pe canicula ca, iarasi, in povestea lui Denizel.
Ajutati-o pe Diana
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Alaptatul Help-Line
mami de Sonia Marie (23 ianuarie 2007)
iuliana_2007 spune:
Am vazut si eu din ce in ce mai multi copii abuzati de parintii lor.Eram intr-o zi in Cora la cumparaturi cu sotul meu si in fata mea era o mama cu fetita ei.Fetita a intins mana sa i-a o jucarie de pe rafp care nu era mare lucru si mama i-a spus sa o puna imediat pe raft,fetita a mai insistat putin si mama a pocnit-o imediat peste fata,micuta care cred ca avea vreo 4,5 anisor nici macar nu a plans pt ca probabil ii era teama sa nu o loveasca din nou.A zmucit-o de manuta de parca ar fi fost cosul cu care mergea prin magazin.
Eu am vrut sa ma iau de ea pt ca nu m-am putut abtine dar sotul meu mi-a spus sa nu ma bag ca nu am de unde sa stiu ce femeie dementa este si face ditamai scandalul in Cora.Daca era singura nu tineam cont de asta dar daca sotul meu a aspus asta am preferat sa nu ma bag.Una peste alta am vrut sa ii cumpar eu jucaria aia si sa i-o ofer din partea mea dar sotul meu din mi-a spus ca,daca am sa fac asta cine stie ce va patii saracuta acasa pt ca a atas atentia cu cerinta ei.
Nu m-am putut abtine sa ii spun macar cand am trecut pe langa ea si sotul meu era pe langa alt raft:la cat chinui dumneata fetita asta,nu meriti si primesti nici macar un strop de apa ca sa mai traiesti.Altii nu au copii si si-i doresc enorm de mult si unele persoane ca dumneata au si va bateti joc de ai.Halal mama..."M-a privit si nu a indrajnit sa zica nimic ca l-a vazut pe sotul meu in spatele meu imediat.
Nu pot sa suport atitudinea paritnilor care inteleg ca lovindu-si copii,tinanadu-i din scurt,inchisi indepartandu-i tot mai mult de copii de varsta lor ii educa cica.
Iti este teama sa te bagi dar parca nu te lasa inima sa nu ii spui macar vreo doua cuvinte sau atunci cand langa tine auzi ca vecinul isi bate copilul ca pe un catar in fiecare zi sa fi nepasatoare si sa nu anunti autoritatile,ba chiar ma si duc ele la usa ca sa vada cine la dat in vileag.
Intr-o societate in care majoritatea oamenilor nu-si urmaresc decat propriile interese si castiguri, intr-o societate in care violenta de orice tip este considerata ca ceva normal si chiar necesar, intr-o societate in care aderarea la "principiile" democratiei occidentale devanseaza respectarea individului ca entitate umana, copilul nu-si gaseste locul ce ar trebui sa-l ocupe, atat in "familie, cat si in societate.
Copilul trebuie respectat ca o persoana distincta. Copiii trebuie recunoscuti ca cetateni, la fel ca adultii. Ei au drepturi fundamentale, atat ca fiinte omenesti, cat si ca cetateni ai unui stat: dreptul la o viata particulara, dreptul la intimitate, dreptul la o dezvoltare normala. Pe langa acestea, copiii au nevoi speciale si au dreptul ca acestea sa fie indeplinite (dreptul copilului la protectie, libertate).
Cresterea violentei indreptata asupra copilului constituie una din problemele sociale cele mai dramatice cu care se confrunta societatile contemporane. Desi este dificil de estimat numarul copiilor care sunt maltratati chiar de catre parintii lor, datorita rezervelor firesti ale acestora din urma de a raspunde la intrebarile anchetelor, diferitele studii Intreprinse si statistici publicate arata ca acest numar este in crestere.
Abuzul si maltratarea in contextul socio-economic actual romanesc se caracterizeaza prin:
- nerespectarea drepturilor copilului;
- nerecunoasterea institutiilor de protectie a copi1u1 de catre copil si familie;
- existenta unor tabu-uri, secrete si false pudori (in special in privinta abuzului sexual);
- saracia accentuata a multor familii;
- copii sunt grupul cel mai expus saraciei;
- situatia locativa a multor familii;
- interactiunea inadecvata dintre parinti si copii;
- persistenta mentalitatilor si practicilor puritive, atat in familie, cat si in mediul social;
- numarul redus de consilieri (psihologi si asistenti sociali) in scoli.
Fara indoiala ca familia, primul mediu de viata al copilului exercita o influenta considerabila asupra dezvoltarii acestuia. Istoria fiecarei familii, cu problemele ei specifice care-i confera o nota proprie in raport cu toate celelalte, contribuie in mod hotarator la conturarea profilului personalitatii copilului, acest „candidat la umanitate”, cum admirabil il defineste Pieron.
"Oamenii nu pot fi judecati dupa ceea ce spun altii despre ei, dar iti poti face o parere destul de corecta despre ei daca ii asculti ce spun ei despre altii."
poze
Nord spune:
zielele trecute eu am vazut un altfel de abuz fata de copil:
eram in bucatarie cu geamul deskis si aud tipete afara. cand ma uit pe geam era un cuplu, el cu o fetita de 1 an in brate si ea langa el. tipau cu totzii, fetitza urla si plangea....de ce? pentru ca cei doi se bateau cu nerushinare cu copilul la mijloc, el dadea cu picioarele, ea il zgaria pe fatza, ce sa mai, era un spectacol crunt pentru mine, dar mai ales pentru acel copil care nu avea nici o vina. i-am lasat sa vad daca au bunul simtz sa se opreasca...evident cu nu au incetat, asha ca am tzipat la ei ca daca nu se potolesc kem imediat politia (ceea ce aveam de gand sa fac). cand au auzit de politie, au plecat imediat in linsite insa biata fetitza plangea in continuare
sunt extrem de indignata pentru asemenea situatii, cat de inconsitienti sunt unii parintzi ...si ce e mai tragic este ca natalitatea a fost incurajata in Romania, insa acest tip de familie a fost incurajata ............
mi-as dori ca si la noi in romania sa fie ca in USA unde asistenta sociala intervine la cel mai mic semn de intrebare in ceea ce priveste siguranta si protectia corecta a copilului.