ma puteti ajuta?
Buna.Ma scuzati ca intervin si eu aici printre voi dar sunt intr-un moment putin cam disperat al vietii.In urma unor analize pentru conceperea unui bebe am fost gasita cu ambele trompe infundate.Poate cineva sa ma sfatuiasca sau sa ma ajute cu o informatie ceva. Am inteles ca exista o operatie anume( laparoscopie) ptr desfundarea trompelor dar care este extrem de dureroasa.un tratament naturist sau alte metode nu sunt?
Raspunsuri
andriushca spune:
Bambygirl, bine ai venit!
laparo nu e extrem de dureroasa, se face cu anestezie generala, deci nu simti nimic. dar e totusi o operatie, dupa care s-ar putea "sa te resimti". la laparo se vede cam tot ce ai tu pe acolo si in functie de ce vede dr. si de cat de grav este, se poate repara pe ici pe colo. succes!
andreea
http://tt.lilypie.com/JUibm7.png
Tia spune:
naturist nu, din pacate. alte metode: laparoscopie sau instilatii. arunca un oki pe paginile anterioare... prima nu e dureroasa pentru ca se intervine sub anestezie, a doua insa...cam da.. eu am ales instilatiile, primitive de altfel si extrem de controversate, dar la mine au avut efect.
bine ai venit la
simonette spune:
Buna Bamby, si bine ai venit printre aceste fete minunate!
Laparoscopia este o metoda mai sigura decat alte metode mai ales cand ambele trompe sunt infundate! Eu am facut o astfel de interventie si n-as putea sa-ti spun ca este f. grea! este ea o interventie chirurgicala, dar iti revii rpd si dupa aceasta interventie,trompitele tale vor fi numai bune de facut bebei! Iti doresc multa bafta si spor la treaba! Sa se lase cu bb din prima!
poze Luca
Cocolyso spune:
Eu am avut sau poate ca mai am inca trompa dreapta infundata.
Am facut si eu 2 instilatii in februarie insa nu am ramas insarcinata.
Fiolele cu mladite de zmeura de la Hofigal sunt bune.
Tia imi poti spune te rog cate instilatii ai facut si la ce medic?
Multumesc mult!
http://tt.lilypie.com/RYRHp3.png octombrie 2006
Delia21 spune:
Bamby scumpa ca sa nu pierdeti timp degeaba,pregatiti-va sufleteste si materialiceste de Fertilizare in Vitro,asta dupa ce faci ceva investigatii precum laparoscopia ca sa te asiguri ca ai uterul bun,adica nu infantil.Nu am auzit de nici o fata care saramana insarcinata natural dupa desfundare de trompe.....asa ca concluzia poti sa o tragi singura......
chislauriana spune:
Buna.Am si eu 2 intrebari pentru cunoscatoare.
1.Dupa laparoscopie ramai cu cicatrici vizibile sau se vindeca in timp(concret daca se vad si sunt sau nu urate).
2.Se poate FIV, si fara sa fi facut in prealabil HSG sau LAPARO?
va rog sa-mi spuneti ce sanse sunt fara aceste interventii, ca FIV-ul sa reuseaasca?pa.
pet.cost2005 spune:
Stiu din putina experienta si din surse sigure ca aici, in Italia, nu se face FIV asa cum vrei tu ... la cererea ta ... decat dupa ce ai trecut prin toate examenele posibile si imposibile pt. infertilitate. Deci, cu siguranta va trebui intai sa faci laparoscopie si altele (daca mai e cazul) si abia in ultima instanta ajungi la FIV.
Aaaa ... si e de preferat ca si sotul sa faca controalele necesare in paralel cu tine ... asta ca sa nu ai surpriza ca sunt si la el probleme, dupa ce le-ai rezolvat pe ale tale ... macar asa mergeti in paralel si economisiti timp ...
11+
Petronela
principe spune:
draga bamby
laparoscopia,este metoda chirurgica pe care medicul vrea sa o aplice ,laparascopia este cea mai moderna metoda si consta in efectuarea unei incizii de ff mica dimensiune ,introducerea unei camere,ce monitorizeaza ,adica mai pe intelesul tuturor chirurgul vede intr-UN monitor tot organul,si ce taie si ce coase ,este mult mai putin riscanta ,cu leziuni f mici,este metoda chirurgicala ,folosita in nenumarate interventii de mare finete..
nu te speria,nu este asa de grav ,spune-i medicului sa-ti explice in ce consta operatia si tratamentul post operator
bafta.
monica
felicia20 spune:
Draga Bamby! Si eu am facut laparo la sf. lunii martie, aveam o trompa infundata care s-a desfundat ulterior, pt. mine operatia in sine a fost floare la ureche iar recuperarea de dupa a fost rapida. La aproximativ o luna jumate, pot spune ca abia se mai vad cicatricile (am folosit crema de galbenele care are un puternic efect cicatrizant). Cunosc cazuri care dupa desfundare de trompe au ramas luna urmatoare gravide. Deci curaj, e pacat sa treaca timpul degeaba!
http://tt.lilypie.com/Eragp3.png
Anca Wish spune:
Lauriana, se poate face FIV fara a face laparo. Inainte de procedura se face o histeroscopie pentru a se vizualiza uterul.
Bamby, si eu recomand laparo. Nu e mare lucru. Cicatricile sunt aproape inexistente iar recuperarea e foarte usoara. Ca sa nu mai spunem, ca e cea mai sigura metoda. Nu numai ca se pot vizualiza si "repara" eventualele probleme legate de trompe, dar, dupa aceasta interventie, medicul iti poate spune clar daca trompele sunt functionale. Pot fi permeaile, dar nefunctionale.
Curaj si sa ne dai o veste buna cat mai curand.