Capsuna!
E 9 mai, dupa-amiaza calda, frumoasa. Sint asa aproape de intilnirea cu Capsuna....
Am asteptat o jumatate de an sa se hotarasca sa vina la noi ‘din tara bebelusilor’, acum simt aceeasi nerabdare ca la Oti...cum o fi?cum arata?
O sun pe tanti Nuti, o anunt ca ‘eu cred ca s-a dus dopul’. Nu imi era prea in clar ce si cum...oricum nu ma gindesc prea mult pentru ca Oti este atit de energica si vesela ca nu-mi lasa prea mult timp neocupat. Si ea il asteapta pe ‘s#259;#355;ior’!
Sint linistita ca medicul a zis sa il sun oricind, deoarece Capsuna s-a intors tirziu, se punea problema cezarienei la un moment dat....bine ca i-a dat Dumnezeu gindul bun sa-si vina pe cale!
Pleaca tanti Nuti, zice si ea sa o sun oricind, vine Alin. I-o pasez pe fie-sa.
Mi se face brusc o pofta teribila de cirnati prajiti. Ma duc la cumparaturi. Un gind ascuns ma trimite si la Mandachiosi... nu stiu de ce. Dar ma duc. Stam de taina, Mandi ma bazaie in continuare – ‘’nu nasti azi, da?ai si tu rabdare pina maine, sa nu cumva sa te apuci sa nasti pe 9 mai?’’(are si el un fix!).
Se face tirziu, Oti adoarme. Eu maninc ca sparta, Alin se ingrijoreaza sa nu-mi vina rau. Ma pun la tv, Alin imi zice ca e un film super, l-a vazut el, sa nu cumva sa-l pierd. Eu ma hotarasc sa nu scap filmul, sotul merge la somnic.In sfirsit, reusesc sa prind o pozitie comoda, incepe si filmul...cind simt ca ceva nu e in ordine: parca as sta in balta!!!! Fug – daca ritmul ala in care ma miscam se poate numi fuga – la baie: clar, s-a rupt apa! Si curge, curge....nu simt nici o contractie!Doar apa...multa. Il anunt pe ‘tatic’...iese din dormitor :’kiar se rupse?simtii eu ca se intimpla ceva, ca prea auzeam agitatie in baie!’’.
Incepe sa-mi bata inima tare-tare...se apropie intilnirea cu Capsuna! O sun pe tanti Nuti, imi zice sa mearga Alin sa o ia, sa ramina cu Oti. Ma zapaceste sa sun medicul, eu nu prea vreau, in fine, o sun: ‘ai contractii?nu?mai e pina nasti...dar totusi, hai ca ne intilnim la spital in juma’ de ora’....Offffffffffff...degeaba am sperat ca ramin acasa pana vin si contractiile...
Ajung, in sfirsit in sala de nasteri. Acolo sint doua pupeze, pe care am avut nesimtirea sa le deranjez din somn la unu noaptea...sau doua?Am pierdut notiunea timpului!
Incepe circul, eu ma tin cit pot de tare, pe Alin il cadoriseste medicul cu un scaun, gaseste un joc in telefon si se ‘face comod’ pe hol.
Eu....mai zbier, ma mai cert cu proastele alea, solicit sa vina medicul meu...vine, se uita....’’eheee, e taina lunga...cam lenes Capsuna al tau, nu se grabeste!’’. Mai vorbesc cu Alin...mai tip...cind la proaste, cind asaaa, din cauza de Capsuna. Alin ma intreaba : ‘daca totusi e feti#355;a, cum o cheama?’ ce ma tot zapaceste? O sa-l cheme Serban si gata! Aaaaaaa...daca o sa fie fetita? Mda, are dreptate. Ne hotaram:Irina!....si un gind ascuns-ascuns, nu-mi da pace....de-ar fi fetita.....oare revelatia taticului asta aduce?????
In sfarsit, considera Capsunelu’ ca e cazul sa-fi faca aparitia. E 5 jumate dimineata. Simt cum munceste, e greu, incerc si eu sa-l ajut, si medicul....una din pupezele proaste gaseste sa mai comenteze ceva, ma gindesc ca n-ar strica sa-i recomand un curs de psihologie...apoi renunt: oricum nu ar face ce-i spun si, mai mult, nu ma crede ca are nevoie de asa ceva!
‘’Gata!Hai inca o data, uite capul e afara...vaai, ce chel e! ‘’– ma incurajeaza medicul. Incerc sa-l vad pe Capsuna, nu reusesc, simt ca trebuie sa-i mai dau un impuls ...reusesc, gata!!! E 10.05.2005 ora 05:50. Simt ca a iesit, incerc sa ma relaxez...dar pe doctoritza mea zabauca o apuca ‘vaitatu’: ‘’îîîîîîîîuuu!’’ ‘’Ce-i?????’’ sar ca arsa....’’E FATA!!!!!!!!!!!!”...Si tipaaaa.....vai ce scandal face Capsuna!!! Doctoritza, razand, ‘vorbeste cu ea:”mamaaa, da’ ce gura ai!!!!!” Oare a impresionat-o cu strigatul de lupta, pana i-a dat Apgar 10?
ACUM simt ca ma relaxez cu adevarat, fericita, am mai facut O MINUNE...o fetita, Irina, nu-mi mai incap in piele de bucurie, ma loveste o trancaneala...’ uite, e lumina, e dimineata, doamna doctor, stiti ce ma bucur ca e fata!!!!... Aia se uita imprastiat la mine....eu continui in aceeasi nota:”imi faceam o gramada de probleme, cum ii spal pu#355;ica...vedeam fimoze la tot pasul....”.Ea ma lasa sa trancan, se vede ca sint innebunita de fericire, mai ales ca am atins obrajorul copilasului abia nascut. Rid fericita la gindul ca o sa o sun pe Edi sa-i spun ‘’pe Capsuna il cheama Irina!’’ – pacat ca nu pot sa-i vad figura!!!
Se trezeste orasul, se aud tramvaie, masini, claxoane....eu lacrimez de fericire. Medicul termina de brodat, Irina e in siguranta, eu ma urc in pat, frinta, vreau sa dorm.
Dar intai ma uit cu dragoste imensa in ochii lui Alin...ii soptesc :”avem o fetita!”...”stiu, ma bucur, am vazut-o cind au dus-o la bebei....e frumoasa!”......e a noastra! e surioara Otiliei! Mai am putere sa glumesc cu el :’’o sa ne laudam ca avem matri#355;a...are aceleasi dimensiuni ca sora-sa – 2,900kg; 50cm!!!” Alin ma imbratiseaza, ma saruta, eu il rog sa mearga acasa, sa duca peste tot fericirea noastra!
Raspunsuri
lorena_andreianu spune:
Doris, frumos povestit.
Sa-ti traiasca minunea mica! si cea mare! si voi pe langa!
Va pup, numai bine!
Mami-Mitza si Miron Radu (06 oct. 2004)
Copilasii sept-oct 2004 (1)
Copilasii sept-oct 2004 (2)
Nazdravanii de sept-oct 2004 la 2 ani
clauditzadennis spune:
Foarte frumos, cuscra! Sa-ti fie minunile sanatoase! Si sa-ti dea Dumnezeu multa fericire si sanatate, sa va bucurati de cele doua minuni! M-a distrat teribil faza cu "fimoze la tot pasul...". Bravo, mamica fericita si implinita!
bertha spune:
Doris, minunat ai povestit! Eu n-o sa uit nicodata cum am aflat ca Serban e Irina. Si n-ai spus ca, mult timp dupa aia, cand o intreba cineva pe Oti cum o cheama pe surioara, raspundea "irina", "irina si mai cum?" "si serban".
Sa fie sanatoase minunile tale si voi alaturi de ele!
Bertha si Darius - frumusete rara (DN 08-06-2004)
poze
sirod spune:
Multumesc ca ati avut rbdare sa cititi!
Da, Bertha, asa e, nu ai uitat, mult timp a avut Oti nedumeriri vis-a-vis de numele surioarei.
aime spune:
Mi-a placut atat de mult povestea capsunei , sa le dea DD la amandoua minunile tale sanatate si voua la fel sa le faceti mari.
aime si Vladimir