timiditate,emotivitate

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns betiana spune:

Ceea ce ii trebuie fetitei este dezvoltarea stimei de sine si a increderii. Faceti un colt in bucataie sau in camera ei cu un panou de afisaj pe care sa expuneti realizarile ei, astfel incat toti care vin sa le aprecieze pozitiv.Luati o tablita si desenati cu ea pe tablita casute,pomi,copii.Rugati-o pe ea sa va invete cateva lucruri pe care le-a invatat la gradinita (ex: cum sa facem un cosulet din plastelina).Invatati-o jocuri si cantecele cu numaratori.Organizati o zi pe saptamana sau pe luna intalniri cu colegele care ii plac la dvs. acasa sau in parc.Incet,incet, demonstrandu-i ca poate sa faca lucruri deosebite se va autoevolua puzitiv si va scapa din capcana timiditatii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilse spune:

quote:
Originally posted by ocebine

Copiii deseori copiaza comportamentul parintilor si intuiesc de multe ori intentia...daca tu esti mai retrasa, timida, fricoasa (dupa cum ai mentionat cit de mult te-ai chinuit sa o ai) atunci si ea va fii la fel, in special daca nici nu este incurajata sa se exprime libera.

Anamaria

I used to be indecisive, but now I'm not sure.

cata dreptate ai

exact la fel am fost si eu in copilarie, si acum inca mai am ramasite puternice de timiditate si mama este la fel, numai ca din 4 fete, numai eu am copiat comportamentul ei...surorile mele sunt foarte "dezghetate", easy out-going(of, nu gasesc echivalentul in romaneste, imi cer scuze)...aici am invatat sa ma mai "deschid"un pic cate un pic...ca sfat: ce ti-as sugera eu este sa nu o judeci ca este "timida", eu tin minte ca mi se parea acest cuvant ca un mare defect, inca am o carte primita ca premiu, pe care scrie "pentru o fetita timida"...las-o sa-si dezvolte un talent, sa deseneze (eu acolo imi gaseam oaza de fericire), sa cante, sa citeasca, sa-si cultive un hobby, si las-o printre copii, chiar daca nu va da roade, totusi dupa un timp va incepe sa invete regulile societatii, adica sa socializeze mai mult, si asta e un pas inainte.

mary,
mamica de ilse (3 ani) si sven(1 an)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CORNELIAP33 spune:

Chestia cu scrisul,desenatul si coloratul care nu ii "ies" si nu ii plac se poate sa tina efectiv de o lipsa de indemanare. Nici Rares nu se descurca grozav la aceste activitati, in schimb la fel ca fetita ta ii plac poeziile, cantecele, cuvintele noi, reproduce texte intregi din filme, etc. Nu toti copii sunt talentati la activitati practice, care presupun indemanare
Despre problema timiditatii mai greu insa de spus.
Rares nu este timid, el initial este foarte prietenos cu toata lumea si dornic sa-si faca prieteni, dar este foarte sensibil si daca cineva il respinge sau nu-i accepta propunerile, imediat se retrage si se considera neiubit.
Sper sa-ti fi fost de ajutor

Cornelia si taurasul Rares Costin (nascut in 22.04.2002)
Fotografii

Ajutati-l pe Emanuel!

"Este mai bine sa taci si sa dai impresia ca esti prost, decat sa vorbesti si sa inlaturi orice dubiu."

Mergi la inceput