intrebare - usage time pt un pc
Stie cineva daca exista vreun program care poate sa imi arate cate ore a fost folosit un computer? De exemplu, chiar daca sterg computerul si instalez Windows-ul din nou (computerul sa para ca e nou), cum as putea afla cat a "muncit" in trecut? Ceva de genul usage time...
Merci anticipat,
Raspunsuri
vandal spune:
In cazul in care formatezi discul dur nu prea mai ai sanse sa afli ceva pt ca singurul loc care mai pastreaza informatii e bios-ul (si ca sa fiu sincer nu m-am uitat niciodata dupa genul asta de info).
dante01 spune:
nu timpul cat a lucrat acel pc este definitoriu pt el...sau pentru un eventual pret...
ci performantele...si dupa ele, se poate spune (cat de cat) si cand a fost produs...
ca l-ai folosit 24h/24 sau nici nu l-ai scos din cutie, nu conteaza prea mult in cazul unei vanzari...
nu-i ca la masini, cu nr de km...
zeynat spune:
Pai, pt mine (maniaca cand e vorba sa cumpar ceva) ba conteaza daca a fost folosit sau e abia scos din cutie, mai ales daca vanzatorul vrea sa mi-l vanda la acelasi pret ca e nou ori ca e folosit...
Aici, trebuie sa fii foarte atent cand cumperi computere/piese de computer, in special cand e vorba de magazine mai mici, ca poti sa fii fraierit. Este preferabil sa cumperi dintr-un magazin mai mic pentru ca gasesti aceeasi calitate la un pret mult mai ieftin deoarece ei aduc mai putina marfa si in general o aduc din Dubai.
De exemplu, ca sa explic de ce am intrebat de program... Mi s-a pus pata pe un laptop Sony Vaio VGN-FE780G, pe care intr-un magazin mare il gasesc in jur de 1900 USD, iar la un magazin mic acelasi laptop in jur de 1200 USD, si am vorbit cu o cunostinta sa aduca unul. A adus, m-am uitat la el, si am vazut ca a fost deja desfacut si lucrat cu el. Tipul imi spune ca e ultima bucata si se jura ca a fost deschis in magazin si aratat clientilor cu cateva zile inainte, dar nu prea l-am crezut... Da, a fost deschis in magazin, dar cred ca l-au folosit vreo cateva luni...L-am refuzat, el ca incearca sa imi aduca altul a doua zi... A doua zi, incearca sa ma prosteasca din nou, aducand acelasi laptop, dar in alta cutie..Si m-a enervat asa de mult ca as fi vrut sa existe vreun program sau ceva ca sa-i demonstrez ca minte.
Oricum, pana la urma, am luat din alt loc unul care era sigilat si l-au deschis in fata mea.