Deodorantul fara aluminiu si cancerul la san

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns elenash spune:

nici deodorantul sotului meu nu contine sarauri de aluminiu si nici parabene. i-l voi incerca sa vad cat de eficient este.
aici asociatia daneza de combatere a cancerului scrie ca,, nu-i adevarata corelatia dintre sarurile de aluminu si cancerul mamar: http://www.cancer.dk/Alt+om+kraeft/kraeftsygdomme/bryst/brystkraeftogdeodoranter.htm?&MSHiC=65001&L=2&W=aluminium%20&Pre=%3CFONT%20STYLE%3D%22color%3A%20%23000000%3B%20background-color%3A%20%23FFFF00%22%3E&Post=%3C/FONT%3E
din påcate nu am timp sa traduc articolul, am citit si eu pe net tot felul de articole despre asta si sunt in ceata. sunt sau nu periculoase sarurile de aluminiu in deodorante?
m-am uitat in baza noastra de date si sarea de aluminiu nu-i trecuta ca fiind cancerigena.
numai bine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elenash spune:

"Professor Tore Sanner fra Det norske radiumhospital i Norge har oplyst, at der i dag findes én aktuel videnskabelig artikel, som er lavet af anerkendte forskere. Undersøgelsen viser ingen sammenhæng mellem brug af deodoranter eller barbering under armene og risikoen for brystkræft.

Brystkræft har i øvrigt eksisteret længe, før antiperspiranten blev opfundet."

traducere

"profesorul Tore S. de la un spital din Norvegia spune ca exista un articol stintific recent facut de cercetatori cunoscuti si in care se arata ca nu exista nici o corelatie intre folosirea deodorantelor / rasul sub brat si riscul de cancer mamar.
cancerul mamar a existat cu mult inaintea descoperirii antiperspirantelor."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexmom spune:

Am incercat si eu multe deodorante fara aluminium, atat stick cat si roll-on, inclusiv piatra de cristal de care pomenmea cineva mai sus. Astfel de deodorante nu elimina transpiratia complet, rolul lor este sa o reduca si sa elimine mirosurile neplacute. La urma urmei, daca stam sa ne gandim, sa transpiri este ceva natural.
Aici am descoperit mai multe marci: Ombra, Tom's of Maine, Alba Botanica, Aubrey Organics, Jason Natural Cosmetics, Deodorant Crystal (piatra si solutie-spray), Avalon Organics Botanicals, Nature's Gate, Weleda, etc.
Contra transpiratiei se poate folosi cu succes o solutie facuta acasa cu bicarbonat de sodiu si apa (nu mai stiu cantitatile exacte), este f. ieftin si da acelasi rezultat ca si deodorantele fara aluminium.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Loma spune:

quote:
Originally posted by Mara76

http://www.natural-shop.ro/nsProduse.html

Asta a folosit cineva? Ca pare interesanta prezentarea.

Loma, la asa ceva te referai?

da Mara, e foarte eficient il folosesc si eu si barbatul si el zice e eficient

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

Numai gindindu-te ca antiperspirantele cu aluminiu blocheaza complet transpiratia, si tot iti dai seama ca ceva este nefiziologic in asta. Tin minte ca antiperspirantul cu aluminiu nu se ducea din axila decit frecind bine de tot cu gel de dush si cu manusa de baie. Nicidecum sa lasa sa treaca aerul prin el. Deci porii toti imbicsiti de deodorantul ala, toate toxinele ce ar trebui eliminate prin transpiratie stind acolo..... brrrrrr..... numai fiziologic nu e.

Si sint foarte eficiente cristalele astea. Si dezinfectante. Eu folosesc si pentru vreun cosh (rar de tot, ca mie nu-mi apare de obicei asa ceva) sau ceva zgirieturi si se simte usturime cind dau cu cristalul, ca la o solutie dezinfectanta. Este si durabil. Eu am aproape un an de cind il folosesc si ma mai tine inca mult, dupa cum arata. Si zau daca miroase cind ma dau cu el!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mara76 spune:

Loma, multumesc mult, o sa-mi iau si eu cand il termin pe actualul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amoodia spune:

dupa tot ceea ce am citit aici, si pentru ca mie mi se terminase anperspirantul, am dat fuguta la magazinul naturist si mi-am luat un cristal.am dat 20 de euro pe el,dar calculand eu folosesc cel putin un antiperpirant in fiecare luna ca transpir foarte mult si miroase urat, asa ca daca asta ma tine un an, am iesit mult mai ieftin, plus ca-l folosesc de o saptamana si sincer nu mai miros deloc. ieri chiar am uitat sa ma dau si aseara eram uda leoarca la cat m-am jucat cu baietelul si spre surprinderea mea nu miroseam deloc, dar eram transpirata.o sa-mi iau si spray din aceeasi gama sa-l folosesc la picioare, eu in general transpir foarte mult.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi_edi spune:

Si eu ma bucur ca am citit ce ati scris despre cristal! Am dat si eu o raita pe la magazinul naturist si mi-am cumparat din asta:
http://www.lafes.com/product.php?productid=13
L-am cumparat pe cel mai mic pe care l-am gasit, nu m-am gindit sa fie asa eficient. Parca nici acum nu-mi vine sa cred, sunt cu nasul sub brat din jumate in jumate de ora, nu miroase nimic! Dar mai vedem cind vin caldurile cele mari...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ciuf spune:

Inca nu s-a determinat daca este adevarat ca folosirea deodorantelor cu aluminiu ar duce la aparitia cancerului.
S-au facut tot felul de studii, publicatii, in care unii doctori (epidemiolog - 2002) spuneau ca nu s-a observat nici o corelare intre aluminiu din deodorante si cancer la san, iar un alergolog mentiona in 2004 ca este o legatura intre aluminiu, ras la subrat si cancer. A studiat cateva cazuri de femei ce s-au ras in mod agresiv la subrat si apoi au folosit deodorantele cu aluminiu ce a penetrat pielea proaspat rasa si au ajuns in sistemul limfatic.
Zilele trecute am fost la ginecolog pentru controlul anual. Exact acelasi lucru mi l-a spus si doctora. Ma rad la subrat seara si abia dimineata sa folosesc antiperspirant sau deodorant. Nu imediat dupa ce am defrisat zona.

Ciuf, Luca (11.11.2003) si Eva Maria (21.04.2006)
Camera lui Luca/Finding Nemo si Camera Evei-Gradina cu flori vesele

Mergi la inceput