Cancer la san - niciodata nu e prea devreme

Raspunsuri - Pagina 25

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns CrisaS spune:

Ceela imipare rau pentru ca treci prin ce treci si noi am trecut prin asa ceva. Insa vreau sa te rog ceva sa fii foarte atenta cere sa i se faca tot timpul investigatii, du-te cu mama ta dupa ce termina sa o panseze si o sa trebuiasca sa mearga sa-i scoata niste lichid de-acolo zilnic si dupa ce termina cu pansatul mergi tu la dr chimioterapeuta ca daca te lasi pe baza lor..deci daca nu a stabilit mama ta cu ea inainte de operatie sa faca si alte cure de citostatice duceti-va si intrabati-o ce si cum . Apoi sper sa va ajute D-zeu sa fie bine. Oricum o sa-i spuna sa vina la un an la control..nu astepta sa se faca anul..cal la 9, 10 luni de la operatie mergeti sa i se faca scintigrafia osoasa.Si ai FOARTE MARE GRIJA SI SPUNE-I DR DE LA SINTIGRAF SA-TI FACA TOT CORPUL, nu doar pina la bazin. Apoi fa mereu macar analizele macar la 2 luni daca nu lunar..tine-o din scurt e o boala de rahat si cind o ia la vale o ia rau.Si nu ezita sa iei orice pastile naturiste vrei sa-i dai mamei , iti recomand flavonoid complex, carotenoid complex, seleniu aloe da-i orice sint antioxidante si nu au ce sa-i faca rau.Atita lume ia si se simte bine si noi tre sa ascultam de x sau y sa nu ia naturale ca nu sint bune.Si inca ceva da-i mamei tale fructe multe si legume da-i sfecla si ficat pentru a va avea nevoie dupa sedintele de radioterapie care vor avea efecte cumplite la 2, 3 luni de la terminarea lor. Sa se unga cu vitamina A pe locul unde i-a facut sedintele pentru ca va aparea intr-o saptamina doua ca si cum ar fi arsa. Te invat chestii prin care am trecut si eu si stii ce bine era daca le stiam si eu sinainte?
Numai bine si sanatate si sa ne spui rezultatul de la biopsia de dupa operatie .E cel mai important rezultat.
Crisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marilena12 spune:

Crisa, nu te necaji, stiu cat de multa frustrare poti simti in situatia in care ai facut tot ce ai putut ca sa o ajuti pe mama ta!
Din pacate intr-o lupta precum aceea cu cancerul sunt multi factori si multe persoane straine implicate, si este greu sa controlezi lucrurile, chiar si intr-o mica masura.
Citeam la un alt topic despre relatia minunata pe care o aveai cu mama ta, ma gandeam la mine, si eu eram tot timpul agatata de fusta mamei, si acum sunt foarte apropiata de ea, desi ne despart sute de km.
Este extrem de greu de suportat o asemenea pierdere, mai ales daca stii ca nu a fost tratata corect medical vorbind si cu atat mai mult daca stii ca avea oarecare sanse sa-i fie mai bine.

Mari

Mergi la inceput

Asta e problema Marilena, nu sint frustrata ca nu mai este , zilnic ma autoeduc in aceasta problema. Singura fac terapie cu mine ca asta e , asa a vrut Dumnezeu , fac asta ca sa nu o iau razna.Alta e frustrarea , faptul ca in cazul ei s-au facut prea multe greseli. Si e de neconceput. Nu ai cum sa zici , lasa ma saraca doctorita , e si ea om ..are dreptul sa greseasca..nu nu poti spune asa ceva cind e vorba de viata unui om.Poate daca se descoperea la timp metastaza la picior se incepea de-atunci ce se incepea si nu se mai ajungea la ruptura. Asa ajungindu-se la ruptura a operat-o s-a deschis i-a bagat tija si suruburi nu se stie ce s-a impins cu tija aia .Nu stiu inca am acest cosmar si ma leg de aceste erori.O sa fiu iar certata ca ma scandalizez , dar e normal din punctul meu de vedere.
Crisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

quote:
Originally posted by CrisaS

Xio vad ca deja ai sarit calul.Te rog foarte frumos sa te controlezi.Chiar daca sint in fata monitorului iti pot simti tonul vocii.Insisti pe ceva in care nu crede mai nimeni , in prostii cu feti frumosi, si continui sa vii si sa faci spalare de creier cu ceva ce te omoara mai repede. Te rog lasa-ne in pace , daca nu-ti convine ce citesti du-te , cauta alte subiecte aici ne impartim parerile cine le aceepta bine cine nu si de asemenea impartim si experientele neplacute avute cu medicii oncologi pentru ca daca vor fi tratati cit mai putini pacienti cu sictirul cu care a fost tratata si mama mea si a Crinutzei e foarte bine. Nu ma intereseaza ce anume te invata pe tine la scoala , nu-mi mai aminti de sute de ori ca esti studenta sau ce esti tu ..ca ..ma opresc aici ca nu am chef sa ajung la scandal.Nu intelegi de ce ma scandalizez. Daca nu intelegi e problema ta inseamna ca ai ceva probleme. Te rog frumos daca nu te poti abtine(vad deja ca ai un avertisment) ignora-ma la fel voi face si eu , daca poti sa duci dicutii civilizate fara sa cauti motiv de cearta e ok daca nu fa ceva in sensul asta pentru ca pe mine nu ma poti convinge despre tratamentele voastre de doi lei( de fapt de milioane de lei).Punct. Eu scriu si impartasesc din experienta mea , cine vrea sa citeasca citeste cine nu asta e eu nu le pun cutitul la git sa faca exact cum am facut eu.Iar faptul ca m-am scandalizat , e problema mea si o sa ma scandalizez de cite ori o sa vreau avind in vedere ca era vorba de mama mea pe care eu nu o mai am , tu dac-o ai sa-ti traiasca si sper sa nu ajungi tu sau ea prin ce-am trecut noi. M-am scandalizat pentru ca primesti niste raspunsuri care in mod normal ar trebui sa aibe logica ori iti dau niste raspunsuri acolo de iti vine sa te impusti in cap.
Crisa

Crisa , asa cum tu imi spui mie ca "va" imbuib capul cu prostii , exact acelasi lucru spun si eu despre tine
Din simplul motiv ca eu sunt la facultate de profil , ca sunt la sectia de chirurgie oncologica , pt. ca zilnic consult pacienti CU CANCER , sau care au avut cancer , pe cand tu te bazezi pe povestea mamei tale si a altor cunoscuti.
Intreb si eu de curiozitate daca nu iti ridica nici un semn de intrebare faptul ca tu , o pers. care nu are nimic in comun cu medicina , cu oncologia , sustii niste lucruri aiurea.
daca as stii ca pot influenta pers. in suferinta , cand eu nu stiu despre ce vorbesc , sincer as sta sa reflectez asupra sfaturilor mele.
Eu nu spun sa nu urmeze nimeni tratament naturist doar pt. ca o prietena de-a mea a murit desi a luat tratamentul , mai presus de mine este doctorul care a facut totusi o scoala si are ani de practica in spate , nu 3 pagini de net deschise si lacrimi in ochi.
motiv de cearta nu caut , nu am de ce sa ma cert cu tine, asa cum tu imi spui mie sa tac pt. ca nu iti convine ce spun eu iti pot spune exact acelasi lucru .
Nu este o rusine sa nu stii date din domeniul cutare , dar este aiurea sa dai sfaturi unor oameni in suferinta , cand tu nu stii de ce se umfla mana dupa operatie .Nu ai notiuni , dar insisti ca tu le stii pe toate.
Eu ti-am explicat foarte frumos ce face chimioterapia , de ce se foloseste , de ce unora le face rau iar altora bine , daca tie nu iti convine ca te contrazic e strict problema ta , dar din cate stiu este un forum pe care se fac schimb de idei si notiuni. Daca nu stiu gastronomie nu ma bag sa-ti spun ca rosiile in salata strica tot "de aia".

http://pg.photos.yahoo.com/ph/gia_devil/my_photos

Mergi la inceput

Draga mea sincer nu ma impresioneaza profilul la care esti din motive personale.Inchei aici prin a-ti mai raspunde.
O zi buna si numai bine,
Crisa

Mergi la inceput

Vreau sa spun ca ma chinui de vreo ''3 pagini'' de cind am inceput sa scriu la acest subiect sa-i urez multa multa sanatate Ralucai, Doinei ceelei(pt mama ei) si tuturor fetelor care trec prin acest chin. Tot aici vreau sa-ti spun Raluca , ca ma bucur foarte tare ca la biopsia ganglionilor nu ti-a fost afectat nici unul. Asta e mare lucru!!! Poate iar ma ia mai stiu eu cine ca nu stiu ce vorbesc ca nu am studii necesare.Asta a fost ca o paranteza. Apoi vreau sa reveniti si sa spuneti cum va simtiti.
Pupici si multa sanatate,
Crisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grati.ela spune:

http://www.studiulchina.ro/Despre.html
Sper sa va fie de folos!

12+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Crinutz spune:

Xio si Crisa haideti nu va mai certati ca nu are sens, fiecare are punctul ei de vedere mai mult sau mai putin justificat si profesionist.
Xio, din proprie experienta, iti pot spune ca atunci cand iti pierzi cea mai importanta persona din universul tau, MAMA, cea care ti-a dat tie viata, stai si te intrebi daca ai facut totul, daca ai ales calea corecta, daca doctorul a fost vreun pic interesat de starea ei (si noi iti putem spune ca nu prea au fost), daca ai facut bine ca ai insistat sa se opereze, sa faca chimio, te intrebi non-stop daca nu ar fi fost mai bine sa nu le faca si poate ar mai fi trait. Traiesti cu o vina permanenta ca nu ai procedat corect, te intrebi de ce dr nu a vazut la timp anumite lucruri negative in starea ei. Cand stii ca nu o sa o mai vezi niciodata dispar toate teoriile astea frumoase despre cat de bun e tratamentul chimio, dispar sperantele ca cineva se poate face bine in felul asta. Daca ti s-ar intampla asta, si sper sa nu, ai proceda exact ca noi, ai fi furioasa pe tot sistemul sanitar si pe tine insati. Sper din tot sufletul sa fi un medic oncolog cu suflet, sa le explici pacientilor ce se intampla cu ei, sa te porti frumos pt ca au mare nevoie de o vorba buna. stiu ca nu e timp pt fiecare in parte dar un zambet nu costa nimik.

Crisa e normal ca un viitor medic sa vada lucrurile altfel decat noi. El trebuie sa aplice aceste tratamente pt ca altfel va fi invinuit ca nu a fcaut-o. E un cerc vicios. Hai nu mai fi suparata!

Ceela cum e mama ta?
Sanatate multa!

"Ceea ce suntem este darul lui Dumnezeu pentru noi, ceea ce devenim este darul nostru pentru Dumnezeu"

Mergi la inceput

CRINUTZ , nu se cearta nimeni , din contra am pus punct conversatiei cu ea pentru ca mi s-a parut putin ca se cam da la jugulara mea si sincer ma deranjeaza.Fiecare are parerea lui/ei , si normal ar fi sa aibe loc discutii civilizate nu sa jugnesti si sa vorbesti cu un aer de superioritate ca tu esti la medicina si noi nu.Mi se pare prostie. Este ca si cum m-as duce eu acuma la subiectul depre ''Explozia in Ucraina'' si as incerca sa-i linistesc ca ..nu e nimic ca e ok...cu fosforul ala..ca doar eu sint chimista si voi habar nu aveti. C'mon e patetic.
Omul care trece prin astfel de necaz are dreptul sa stie despre toate tatamentele despre toate retetele, si eu ma inrolez sa spun aici orice stiu orice am auzit. Ma refer la tratamente naturiste. Si acestea sa stii ca sint bune de multe ori si pentru efectele cumplite ale radioterapiei si chimioterapiei.
Numai bine,
Crisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otiliav spune:

Am primit si eu in sfarsit rezultatul mamografiei (nu stiam ca nu este recomandata sub 35 de ani, oare medicul de aici de ce nu m-a trimis la ecografie inati?). Doctorul mi-a spus ca nu sunt probleme, dar am dureri pentru ca sanii sunt plini de "connective tissues", a mai zis si ceva de prea multa fibra in loc de grasime. La momografie, a trebuit sa refaca 2 poze din cauza ca tesutul era prea dens.
Oare se traduce prin fibroadenoame?
De la 20 de ani am luat tratament pentru noduli, atunci am avut unul mare la axila si cativa mai micuti, toti au cedat la tratament hormonal, adica progesteron si un unguent local. Cam la 3 ani au mai recidivat si iar am luat tratament. Dupa care am ramas insarcinata, am alaptat un an si acum air incep durerile la 1,5 ani de cand nu mai alaptez. Am avut diagnostice precum "mastita", "foliculita", "ovare micropolichistice" .

Loma, scriai mai demult despre cum putem evita estrogenii din alimentatie: ciocolata, bere, carne. Sincer eu nu stiu ce imi face rau, dar consum ciocolata cu placere. De fapt ce anume din ciocolata este nerecomandat?

Otilia, Vlad si Ana Maria (18 Decembrie 2004)
www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Filmulete Ana

Mergi la inceput