Cancer la san - niciodata nu e prea devreme
Raspunsuri - Pagina 22
rodicaosoian spune:
Adriana,ce mult ma bucur ca ne mai scri
vad ca de data aceasta te simnti putin mai bine si nu mai esti asa de deprimata
ma bucur ca ai fost bine si cu chimo,iti doresc sa fi intotdeauna asa de optimista ca si astazi
CrisaS spune:
Am sa scriu si eu la acest subiect. Vreau sa va salut , buna Loma, fetelor..eu sint Crisa. Am citit aproximativ tot subiectul , si vreau sa va spun ca mi se pare ok sa isi spuna fiecare parerea dar asta nu inseamna ca la toate trebuie sa fie sau sa se intimple la fel. Exista boala si bolnav. Exista femei care au cancer la sin de ani de zile si sint bine mersi si astazi. De aceea nu e bine sa generalizezi. Ieri sau azi am avut o discutie cu cineva referitor la cancerul in general. Stiu ca in disperare cind afli de boala faci orice iti spune medicul.Ei uite ca eu dupa o experienta neplacuta pe care tocmai am trait-o as putea spune ca nu sint de acord 100% cu ce spune medicul.Am fost si inca pocnesc de nervi. Ma gindesc daca sa dau in judecata ''doctoritele'' care au ''tratat-o'' pe mama. Mama mea afost cadru sanitar si a stiut exact despre ce e vorba si ce va urma , insa ca fiecare om a avut dreptul si ea la speranta. Pe scurt avea un nodul la sinul sting exact deasupra mamelonului care niciodata nu a durut-o ci doar o deranja . Am inteles ca acea ''chestie'' de la sin o avea de cel putin 10 ani..si nu s-a impacientat deoarece avusese si mastita sinul acela fusese cu probleme de la nasterea mea cind eu nu am vrut sa sug.Ma rog abia dupa ceva timp am inteles ca nu s-a dus mai din timp pentru ca i-a fost frica si teama de rezultat. Intr-un final respectiv in 2003 vazind-o mereu ca sta ba cu biter ba cu varza am decis sa ma uit sa vad ce-i acolo..m-am uitat am pipait nu mi-a placut , m-am ingrijorat...si de-a doua zi da-i lecturare si navigare . Apoi nu s-a mai inteles nimeni cu mine. Stiam exact ce are pina cind am citit altundeva anumite chestii despre tumorile maligne si benigne cert e ca am citit clar ca nu o va putea diagnostica decit facindu-i punctie. Mi-a fost groaza de la inceput de acel spital infect numit ONCOLOGIE. Il uram de cind eram mica , de cite ori treceam pe-acolo mi s-a impregnat ca acolo sint oameni care nu mai au nici o sansa. Ma rog..Am dus munca de lamurire cu ea sa nu faca punctie..si in caz ca rezultatul va fi nasol sa nu faca sub nici o forma chimioterapie care din punctul meu de vedere e frectie la picior de lemn..si fiecare sedinta de chimioterapie e inca o caramida pentru noua vila a medicului.A mers in final in 2004 sa-si faca punctie, exact cu doua saptamini ca eu sa plec din tara.A ascuns atit de bine si a mascat atit de bine incit nu mi-am dat seama de rezultat. Am aflat exact in ziua plecarii mele ca dupa ce pleca de la aeroport (unde despartirea a fost crunta , s-a plins mult , nu mai vreau sa-mi aduc aminte) mergea sa faca sedinta de chimio. A inceput calvarul.. Eu nu sint de acord cu punctia si cu chimioterapia Punct. Este o bataie de joc in IOB , de-ti vine sa mori. Sper ca in strainatate si am si auzit ca bolnavii de cancer sint tratati mult mai bine. Ma rog sar peste citeva pasaje..si ajung unde ma doare ...la 10 luni de la operatie , mama mea face metastaza osoasa, o durea piciorul ingrozitor, merge la controlul anual...chiar daca nu se implinise anul..si primul test scintigrafia osoasa unde ''doamna doctor'' daca o mai pot numi asa ii face scintigrafie doar pina la bazin pentru ca asa stia ea ca majoritatea cazurilor de cancer de sin fac si meta osos..dar la bazin. Asa ca desteapta nu i-a mai facut si la picioare .In mintea ei bolnava(pentru ca toti de-acolo sint niste bolnavi la cap dupa ce ca esti nenorocit cu un astfel de diagnostic te mai si trateaza cu dosul) oasele erau pina la bazin picioarele oasele picioarelor o fi crezut ca la mama s-au transformat in muschi. Si uite-asa a trimis-o acasa pe mama duceti-va doamna ca e totul ok..iar mama avea meta osos la femur. Si dupa 2 luni face fractura de femur , incepe alt chin alta distractie.O sa va mai povestesc alta data ca deja tremur m-a apucat plinsul si nu mai vad ce scriu.
Sint foarte furioasa si mi-e sila efectiv de ''medicii'' care au tratat-o pe mama. Le-as da numele si m-as bucura sa ma citeasca cu siguranta si-ar aduce aminte de mine. Rusine sa va fie.
CrisaS spune:
Mi-am revenit si m-am apucat sa mai citesc. Am vazut prin mai cum se plingea idoina ca a facut semi-tratament ca ''nu erau medicamente''. Credema ca medicamente erau , sint convinsa numai ca nu ai dat spaga asa cum trebuie sau deloc.Am stat acolo si am vazut cum erau trimise la plimbare amaritele care nu aveau bani sa dea spaga.Veniti saptamina viitoare.Imi venea sa le string de git .Nu au pic de omenie. Eu nu zic acum ca or fi toate asa dar parca biata mama prea a nimerit la ragaliile spitalului. Nu se poateeee, nu este posibil sa ''tratezi'' un om de doi ani si singurul moment in care ii schitezi un zimbet de 3 secunde este cit iti baga banul in buzunar. Daca era dupa mine nu le dadeam un leuuuu.De-aia au salarii.Mojicii.
CrisaS spune:
Crinutz te rog din suflet spune-mi am citit un paragraf cind spuneai ca mami tau a nimerit la cea mai nebuna , eu ziceam ca mama a nimerit la cea mai paranoica dr din cite am vazut .Un om fara suflet.Cumva initialele macar le poti spune?Sint curioasa.
Crisa
CrisaS spune:
Am terminat de citit toate cele 15 pagini...ce pocneam de nervi da ce pocnesc acuma cind vad ca si in situatii virtuale exista neomenie oncologica.
Ralu am citit toate postarile tale , esti ceva de vis...mi-ar placea sa te cunosc intr-o zi sa te ating sa se ia si la mine optimismul tau.De la mine o . Si nu numai va doresc din toata inima mea multa sanatate. Cit despre palparile la sin , o doamne de cind i s-a spus mamei ma tot palpez am facut deja vreo 5 ecografii la medici diferiti , nu e nimic dar absolut nimic doar tesut grasos asta am inteles si muulta foliculina pentru ca am stat vreo 7 luni in tara si na..e explicabil.Of Doamne tare ma supar cind imi aduc aminte pe perioada ''chimioterapie'' .Chirurgul uite nu a fost asa , cel ce-a operat-o pe mama e OM in primul rind si apoi un mare domn si profesionist , desigur.
Hai ca am scris de-am rupt. Sper sa nu va fi deranjat.
Pupici de la Crisa
Marilena12 spune:
Crisa, imi pare rau pentru mamica ta, si pentru felul cum a fost tratata, se spune ca numai la mana medicilor sa nu ajungi...
Din pacate, situatia mamei tale este similara cu a soacrei surorii mele care timp de 15 ani a stat cu un nodul la un san de frica, aia nu concepea sa-si scoata sanul, pana intr-o zi cand s-a malignizat si a ajuns la spital (fortat si atunci). Mie mi s-a parut ingrozitor faptul ca a stat atata vreme stiind ca poate ajunge mai rau, dar...
Era bine mersi acum daca mergea sa-si scoata sau trateze din timp nodulul. Eu cred ca operatia si tratamentul sunt cele care slveaza vieti atunci cand sunt facute din timp. Si mai cred ca suplimentele naturiste si regimul sanatos de viata, precum si o gandire pozitiva fac minuni in paralel cu tratamentul de dupa operatie.
Mari
Crinutz spune:
Crisa ti-am raspuns si pe PM dar eu iti dau numele si aici al dr ca nu mi-e frica de nimeni. Ma duc si ii zic si in fata daca vrea cineva. Eu nu o cunosc personal dar sora mea da. Si doar nu ma minte sor-mea! E doctorita Spataru de la Fundeni. O spagara si atat. Bineinteles ca nu avem nici o dovada a ceea ce se intampla doar cuvantul nostru. Nici nu vreau sa imi amintesc prin cate treceau mama si sor-mea cand era vorba de facut tratament. Acum a trecut dar daca mai are cineva experiente cu aceasta dr sa zica poate gresim noi.
"Ceea ce suntem este darul lui Dumnezeu pentru noi, ceea ce devenim este darul nostru pentru Dumnezeu"
CrisaS spune:
DA!! Despre ea vorbeam si eu. Traieste si munceste numai pentru spaga!!!! Am mai intilnit medici dar avara dupa bani ca ea inca nu. Si ca naiba s-a molipsit si toata sectia , rezidenta (care la inceput mi s-a parut ok acuma deja are 'experienta'' si nu-i mai ajungi cu prajina la nas) , asistenta , infirmierele. Pe mine m-a lasat cu un gust amar toata experienta de la sectia chimioterapie. Inclusiv aceasta doctorita care in primul si in primul rind nu comunica cu pacienta. Dupa parerea mea primeaza faptul ca tre sa stai de vorba cu pacienta , ok nu vrei cu ea stai cu familia. Cum va puteti imagina ca mie la ultima vizita cu mama nu mi-a spus absolut nimcccccc desi era evident ca saraca nu mai are mult , ba mai mult a incasat portia de spaga (macar putea sa aiba bunul simt si sa se gindeasca la starea ei si ca se va duce si asa de bun simt sa nu-i ia) chiar daca nu-i facuse nimic. Ba mai mult am avut o experienta cu ea doamne doamne. Este un om fara suflet. Si va recomand cu caldura sa o evitati.
Crisa
XIO spune:
Crisa , este foarte buna chimioterapia , fara ea nu s-ar lungi perioada de viata , nu s-ar face operatii , samd.
http://pg.photos.yahoo.com/ph/gia_devil/my_photos