Dantura cat mai aproape de perfectiune

Dantura cat mai aproape de perfectiune | Autor: Porumbita

Link direct la acest mesaj

Din experienta voastra:
1.cu ce metode naturiste se pot albii dintii? (stiu ca procedura de albire de la cabiente nu e prea sanatoasa pt gingii/dinti)
2. plombele de amalgam trebuie schimbate cu cele care au culoarea alba (nu stiu ce material e ala)?
3. cat de des trebuie facut detartrajul?
4. care e mai buna: periuta electrica sau cea clasica? ceva marci recomandate?
5. apa de gura e moft sau chiar ajuta? daca ajuta ce marca recomandati?
6. ce pasta de dinti e mai eficienta? (tocmai am citit pe undeva ca marcile vandute in supermarket ar fi inferioare calitativ celor din farmacie)
7. cunosteti un dentist bun (da' decent ca pret) in Buc. sectorul 2?

stiu ca suna ca un interogatoriu dar as aprecia ff mult raspunsurile voastre.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dulcetica spune:

1.Auzisem ca frecatul dintilor cu sare ar ajuta si ,suplimentar face bine la gingii.N-am experimentat asa ca nu cunosc rezultatul.
2.Stie dentistul nu trebuie sa-i spui vreau cu ****
3.Detartrajul se face ori de cite ori e nevoie.Adica unele persoane depun mai mult tartru fiind mari consumatoare de cafea,tutun si periind dintii mai rarut.
4.Cred ca nu tipul de periuta e problema ci de cite ori o folosim.Se recomanda macar dimineata si seara,dar probabil multe dintre noi ,cel putin eu trebuie sa recunosc faptul ca uneori seara am o lene ....si in cel mai fericit caz ma demachiez.
5.Apa de gura nu e moft si folosind-o capeti senzatia de proaspat in gura pe linga efectul ei de detartraj si clatitul limbii,gingiilor.
6.Eu acum mi-am luat sensodyne care sper sa fie buna,direct proportional cu pretul.Inainte am avut colgate cu granule ,care nu sint convinsa ca avea un efect nemaipomenit de albire dar lasa dintii "scirtietori",daca cunosti senzatia?
7.nu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Annie80 spune:

o parte din intrebarile astea leam pus dentistului meu acum 2 zile

materialul e facut din sticla, ceramica si inca ceva...asfalt, bitum etc. (glumesc cu ultimele doua)

periuta electrica este pt mofturosi si lenesi, important e sa te perii corect

pasta de dinti, oricare, numai sa te perii

detratajul, la nevoie

de albit si bicarbonatul ajuta

dentist bun, aici si in C-ta

apa de gura nu e moft

Someone's pleasure is another's pain!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

1. sarea si bicarbonatul de sodiu- cel putin astea se foloseau pe vremea bunicelor noastre, dar n-am idee daca ataca smaltul sau nu.
2. nu trebuie neaparat schimbate, altfel decat din motive estetice.
3. in mod normal, detartrajul se face de doua ori pe an( deci o data la sase luni); mai des de-atat e recomandat numai ca tratament, in parodontoza de exemplu. exista doua tipuri de detartraj - de suprafata si de profunzime.
4. periuta clasica e ok, dar sa o schimbi lunar, sa fie nici prea moale (ca nu patrunde printre gingii), nici prea tare (iti raneste gingiile); periuta electrica e preferata pentru ca executa miscarile de rotatie pe dinte pe care ar trebui sa le executam noi cu periuta clasica, dar o face mai bine si, normal, cu viteza mai mare.
5. apa de gura e esentiala, ca distruge bacteriile si, deci, previne cariile ( si nu numai).
6. pasta de dinti cu fluor, cel putin asa stiu eu. nu conteaza marca, toate contin in esenta acelasi lucru.

eu as adauga ca din rutina de ingrijire a dintilor n-ar trebui sa lipseasca periuta de curatat limba (acolo se aduna o groaza de bacterii, mai ales dimineata dupa somn), ata de dinti (peria nu patrunde peste tot) si curatatorul de gingii (curata intre gingie si dinte). astea is chestii de baza. ca mai sunt si-altele pe care le poti folosi ca sa ai dantura sanatoasa si frumoasa...de exemplu exista un fel de seal pe care il folosesti daca fumezi si bei cafea si nu vrei sa ti se pateze dintii.

p.s. nu se albesc dintii fara un detartraj prealabil, altfel ies patati.

mami de Sonia Marie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Porumbita spune:

merci de raspunsuri...
ce implica detartrajul profund?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hcclara spune:

1.sare pe periuta, si freci...(gasesti insa si paste cu efect de inalbire, ce le folosesti dupa ce te speli pe dinti, insa nu te gandi ca iti fac dintii super albi)
2.nu trebuie schimbate neaparat, atat vreme cat tin si sunt bune, lasa-le acolo
3.de doua ori pe an
4.mie imi place periuta normala, clasica, cea electrica nu o pot suferi
5.apa de gura e buna, (eu folosesc CHLORHEXAMED, la recomandarea dr), asa cum ti-au scris si fetele de mai sus, si pt prevenirea gingivitelor, paradontozei, la vindecarea eventualelor extractii...
6.acuma am blend-a-med, dar si colgate, elmex
eu, personal, iti recomand si o ata de dinti, pt ca peria nu ajunge peste tot...
claudia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Delfinutza spune:

Avand in vedere ca sunt obsedata in privinta danturii de a o avea cat mai curata si daca se poate sa arate dintii si albi eu va spun ce fac eu
1.Ma spal cu periuta electrica(pe mine ma ajuta f mult...daca ma spal cu periuta normala atunci am depuneri de piatra)...si serios vb
2 In general colgate folosesc
3 Cam de 2 ori pe an merg la stomatolog ptr indepartarea tartrului si atunci automat ti se va albii si dintii....nu asa puternic da se vede diferenta dupa
4 e bine a se folosi apa de gura
5 dupa fiecare masa tre sa folosesti ata dentara
6 Nu folosesc sare ptr albirea dintilor...nu stiu unde am citit ca sarea slabeste smaltul dintilor

Delfinutza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Criss75 spune:

Pentru albire stiu ca se foloseste sare, am si incercat insa ma ustura rau gingiile. Am folosit si bicarbonat de sodiu, problema e ca nu stiu cat de des poate fi folosit bicarbonatul. Banuiesc ca nu zilnic.
Detartrajul este important si e bine sa se faca de doua ori pe ani, insa eu mi-am facut anul trecut in iunie si inca nu mi s-a depus tartru. Sau cel putin nu e vizibil, asa ca mai aman detartrajul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mindy spune:

Porumbita- ai primit raspunsuri f bune pina acum.

pt albire eu folosesc bicarbonat cam odata la saptamina, e f bun si pt sanatatea gingiilor.
daca esti mare bautoare de cafea, in timpul zilei, la serviciu ar fi bine sa ai periuta si pasta cu tine si sa iti mai faci un periaj.

eu zic ca detartajul trebuie facut la 6 luni chiar daca simti ca dintii sint curati. In timpul curatirii- Dr sau igienistul poate observa carii mici nou aparute, gingivite sau alte problemute pe care tu nu le poti depista.

ata dentara- sa nu lipseasa din trusa de igiena a dintilor.
Mie doctorul meu imi repeta de cite ori merg la control: 'Nu trebuie sa folosesti ata dentara la toti dintii, numai pe acei pe care vrei sa ii pastrezi' :)

apa de gura - e f buna folosita dimineata si seara dupa periaj. (dupa cum au zis si fetele periajul limbii si al gingiilor e f important) Cred ca orice marca e buna eu in Ro foloseam Aqa Fresh si era super
ok.

periuta electrica - mie Dr mi-a zis ca el o recomanda la toti pacientii care au coronite si la cei cu probleme cu gingiile (singerari etc).
dar si o perie normala e eficinta daca periajul se face corect si periuta este schimbata periodic.

Iti doresc sa iti gasesti un medic stomatolog f bun. El te va sfatui daca plombitele de amalgam vor trebui schimbate. E bine sa ai un Dr la care sa mergi periodic sa nu ii tot schimbi.

Eu in Ro multa vreme am avut mari dezamagiri cu dentistii nu faceau treaba cum trebuie, si ii schimbam.
in final am gasit un stomatolog bun care a refacut tot ce aveam in gura super bine dpdv tehnic dar si estetic.

Din pacate mai exista inca stomatologi care daca fac o plomba galbena care arata ca un pufulete indesat in dinte si fara nici o forma, ei cred ca ce treaba buna au facut.

da si sa nu uit, la cabinetul unde merg eu se face o radiografie anuala a dintilor, de rutina.
chiar daca aparent totul e OK la suprafata unele probleme se pot depista numai facind o radiografie totala a gurii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Porumbita spune:

quote:
Originally posted by Mindy

pt albire eu folosesc bicarbonat cam odata la saptamina, e f bun si pt sanatatea gingiilor.

quote:
in final am gasit un stomatolog bun care a refacut tot ce aveam in gura super bine dpdv tehnic dar si estetic.

poti sa imi dai datele lui de contact? eventual pe pm?

Multumesc pt raspunsuri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

quote:
Originally posted by Porumbita

merci de raspunsuri...
ce implica detartrajul profund?

curata foarte in profunzime in pungile gingiilor.

mami de Sonia Marie

Mergi la inceput