Sfantul Fanurie, "ajutorul celor in nevoie"
Buna ziua, tuturor.
M-am gandit sa va povestesc si voua despre un Sfant tare drag mie, care m-a ajutat mult cand i-am cerut ajutorul acum cativa ani.
Stiu ca aici toata lumea se confrunta cu o mare dorinta, una dintre cele mai nobile... aceea de a aduce pe lume un copil.
Pentru aceia/acelea dintre voi care sunteti mai credinciosi/credincioase s-ar putea sa reprezinte salvarea.
Acest Sfant, a fost dus la moarte de necredinciosi la 19 ani si a cerut atunci sa-si faca inainte ultima rugaciune. El a cerut lui Dumnezeu ca "tot cel ce va face o turta cu ulei si cu zahar sau o placinta si o va da saracilor sa fie ascultat in orice durere dreapta va avea. Aceasta zic sa fie pentru iertarea pacatelor mamei mele, care a murit pacatoasa.".
Iar Domnul i-a raspuns: "FIE, FANURIE, DUPA CUVANTUL TAU SI TOT CEL CE TE VA CHEMA PE TINE IN AJUTOR SA FIE ASCULTAT DE MINE SI TU VEI FI AJUTORUL CELOR DIN NEVOI".
Citat din viata Sfantului:
"Turta se face de noua ori si se imparte numai saracilor, iar dupa ajutorul primit, se face pentru Sfantul o placinta mai mare, cel in nevoie ostenindu-se cu mainile sale - si tot la saraci sa fie impartita cu multumita sfantului".
Eu am facut in noua zile (nu consecutiv, ca nu am reusit) si in mai putin de doua sau trei luni mi s-a indeplinit dorinta.
Va recomand sa cumparati de la biserica "Viata si Acatistul Sfantului" (sunt foarte ieftine, eu am dat acum 3 ani cam 2 lei). Le citit si va rugati cat de des puteti. Eu, la inceput, ma rugam citind acatistul Sfantului zilnic in biserica, dar mai apoi am citit si mai putin, de exemplu ultima parte.... si m-am mai rugat si de acasa, asezandu-ma in fata unei icoane, in genunchi si aprinzand o lumanare.
Cel mai important este (dupa cum mi-a zis si un calugar, prieten apropiat, caruia i-am povestit acum o saptamana despre cum m-a ajutat Sfantul Fanurie) SA AVETI CREDINTZA! Sa va puneti increderea in El.
Si inca ceva. Ziua Sfantului este pe 27 august.
Frumos ar fi sa il pomenim dupa ce ne-a ajutat si de ziua Lui sa ii dam de pomana.
Acum, pentru un copil, nu m-am mai rugat Sfantului pentru ca sper ca Dumnezeu ne va binecuvanta cu un copil. Daca vom intampina probleme de sanatate, cu siguranta ma voi ruga din nou Sfantului. Deocamdata m-am gandit ca nu are rost sa-l impovarez cu dorinta mea cand exista altii mult mai "in nevoie" decat mine.
Va pup si va doresc sa vi se indeplineasca dorintele.
hai, bebitza, vino...
Aspiranta optimista din martie 2007[/i]
"Ataseaza-te de cei care te pot face mai bun, primeste pe cei pe care, la randul tau, ii poti face mai buni." Seneca
Raspunsuri
inuta12 spune:
Multumim mult.
se poate totusi sa explici cum trebuie sa facem acea turta?
pot sa fac un chec si sa -l impart ? sau trebuie sa fac in fiecare zi cate ceva?
nu pot cumpara zilnic si sa impart?
elara spune:
Cu mare placere si sper sa va fie de mare ajutor si voua.
Inuta, in ce am citit si v-am dat si voua citat, se pare ca trebuie sa o faci tu. Nu spune cum sa fie facuta, decat ca sa aiba ulei si zahar.
Eu o faceam din o farama de drojdie, putina laptic (sau apa, dar voiam eu sa iasa mai buna de aia puneam lapte) cateva fire de sare si faina cat se cerea. Framantam o mana de coca si prajeam rezultatul in ulei, ca pe scovergi.
Imi iesea o turtita sau doua.
Va pup. Ma bucur ca mi-a raspuns cineva. Incepusem sa cred ca nu intereseaza pe nimeni subiectul si ma gandeam sa-l sterg.
Chiar imi doresc foarte mult sa poata ajuta ce v-am spus.
quote:
Originally posted by inuta12
Multumim mult.
se poate totusi sa explici cum trebuie sa facem acea turta?
pot sa fac un chec si sa -l impart ? sau trebuie sa fac in fiecare zi cate ceva?
nu pot cumpara zilnic si sa impart?
hai, bebitza, vino...
Aspiranta optimista din martie 2007
"Ataseaza-te de cei care te pot face mai bun, primeste pe cei pe care, la randul tau, ii poti face mai buni." Seneca
adriana spune:
Elara, nici pomeneala, nu vezi cate citiri ai?
Si eu stiam de Sf. Fanurie si chiar l-am facut de cateva ori.
Stiam ca turtitele se fac de post, simple doar cu faina, apa, drojdie, prajite ori pe o plita, ori in ulei. Mai stiam ca atunci cand faci acatistul sfantului Fanurie, tii si post, cele 9 zile.
Pe mine m-a impresionat si povestea vietii lui.
S-o cititi, e deosebita.
elara spune:
Adriana, multumesc de explicatii.
Eu nu am stiut, ca in carticica ce am luat-o eu ed la biserica nu scria mai mult decat v-am spus si voua.
Asa ca de aia am facut cum m-a taiat capul.
Ti s-au indeplinit dorintele?
quote:
Originally posted by adriana
Elara, nici pomeneala, nu vezi cate citiri ai?
Si eu stiam de Sf. Fanurie si chiar l-am facut de cateva ori.
Stiam ca turtitele se fac de post, simple doar cu faina, apa, drojdie, prajite ori pe o plita, ori in ulei. Mai stiam ca atunci cand faci acatistul sfantului Fanurie, tii si post, cele 9 zile.
Pe mine m-a impresionat si povestea vietii lui.
S-o cititi, e deosebita.
hai, bebitza, vino...
Aspiranta optimista din martie 2007
capra cu trei iezi spune:
elara, nu stiam de sf fanurie, multumiri, am sa caut si eu acatistul.
capra cu trei iezi cucuieti, si ce cucuieti!