Duphaston in sapt. 29-30 de sarcina
Salutari la mamici si burtici!
Vreau si eu un sfat, va rog:
Am 29 sapt si 2 zile de sarcina si dr mi-a recomandat Duphaston preventiv, ca mi s-a scurtat colul (2.6-2.8 cm), desi n-am indicatie de nastere prematura si n-am nici contractii! in prospect am citit ca se recomanda pana la 20 sapt. de sarcina. Mi se pare cam ciudat, si sincer, n-as vrea sa-l iau.
Stie cineva amanunte? a mai luat cineva asa tarziu? ce ma sfatuiti?
Multumesc de ajutor!
Andicu 29+Filip Cristian
Poze noi cu burtica
Raspunsuri
laviniaN spune:
Draga Andicu,
intradevar am citit si eu prospectul si scrie pana in saptamana 20,dar si eu iau 2 pastile de duphaston pe zi din saptamana 17 de cand am fost internata in spital cu iminenta de avort.
dr a zis sa iau tot asa pana in saptamana 27 apoi una pe zi...nu cred sa fie vreo problema pt ca erau in spital si alte gravidute care luau duphaston la 7 luni.
Te pup si ai grija de tine
LAVINIA22+
aylin_tarcan spune:
andicu, mi-a zis si mie doctorita ca la varste mari de sarcina, ultrogestanul e cel mai bun pentru prevenirea nasterilor premature. si ultrogestanul e mai bun ca duphastonul
Aylin, 24+
pozici
atat de mari suntem
andicu spune:
Multumesc fetelor. M-am hotarat sa nu-l iau, pt ca dr a zis ca mi-l da preventiv, si cum ma simt bine , n-am absolut nimic, nu o sa-l iau. O sa iau doar No-spa ca stiu ca nu face nimic rau.
Andicu 30+Filip Cristian
Poze noi de 01 mai
gabiu spune:
andicu si eu iau utrogestan ( tot progesteron e) si tot preventiv. Copilul e pozitionat dstul de jos si medicului ii e frica sa nu se intample ceva pana la cezariana. Tu hotarasti ce vei face. Eu intr-un fel sunt obligata sa-l iau pt ca sunt din Tulcea si in caz ca se intampla ceva inainte de termen ar trebui sa ma grabesc tare pana la C-ta
Te pup si sarcina usoara in continuare
gabi
37+
andicu spune:
Merci mult, Gabi! si tie, nastere usoara si bebe sanatos! mai ai tare putin, sa dea DD sa scapi usor si bine!
Cat despre mine, deocamdata nu iau, o sa vad pe 10 mai cand merg iar la eco sa-mi masoare colul cum mai stau si ce mai zice dr si vad atunci.
Va multumesc inca o data pt raspunsuri.
Andicu 30+Filip Cristian
Poze noi de 01 mai
AngeliquedeS spune:
Andicu, o buna prietena de-a mea a luat duphaston exact la fel cum spui tu, preventiv, pentru sustinerea sarcinii. A fost ok pana la urma, nu a avut probleme. L-a luat tot preventiv.
Pupici
Angelique
noi 2, poze, povestea nuntii, luni de miere...
Marea
incognito spune:
E curios si daca ma gindesc bine,nu e prea curios ca ti-a facut o astfel de recomandare,ma refer la duphaston in saptamina 29.Colul scurtat in obstetrica din cite stiu eu arata o amenintare de nastere prematura,ceea ce nu inseamna neaparat ca se va intimpla.Gindindu-ma la locul in care lucrez eu,in situatii din acestea am vazut ca se recomanda repaus la pat-e foarte important!- insotit de tocolitice(combinatii nospa+scobutil+salbutamol+diazepam ori numai gynypral(ori pe vremea cind eram eu gravida,acum 4 ani se folosea duvadilan sau partusisten)),in fine scheme specifice.Colul acela nu s-a scurtat fara contractii,probabil au fost nedureroase si nu le-ai bagat de seama.Sint convinsa ca medicul nu a recomandat degeaba,probabil prin impregnare hormonala in plus ajuta fibra uterina sa se dezvolte un pic mai mult si repede,astfel crescind capacitatea de a gazdui bebelusul si de a sta relaxata.Stiu ca era o explicatie in sensul acesta prin prospectul gravibinonului-din acesta am luat eu insa ptr.dezlipiri repetate de placenta,din sapt.6 pina la 24.Eu as face cum mi s-a recomandat bineinteles intrebind de ce asa.Bebe e mare,nu va pati nimic de la duphaston-e numai un preparat din familia progesteronului.Comporta oarece risc in perioada de embriogeneza dar a trecut de mult timp.Voi cauta sa mai citesc si eu despre asta.Ai incredere,medicii adapteaza tratamentul fiecarei gravide in parte.Nu exista doua la fel,pe cuvint.Bafta multa,mai da-ne vesti.
Incognito
andicu spune:
Incognito, multumesc mult! in sfarsit, si o lamurire mai in detaliu! joi, pe 10mai, ma duc iar la eco, si in fc de ce zice atunci, o sa iau. Eu stau oricum cuminte acasa, nu prea ma deplasez, petrec destul de mult si in pat, asa ca sper sa fie ok.
Angelique, merci mult, gravidutzo!
Andicu 30+Filip Cristian
Poze noi de 01 mai
sofica spune:
Buna fetelor! Ma intereseaza subiectul foart mult. Eu eram gravida in saptamina a 6 a am fost internata in spital in urma unei pierderi de singe cu diagnosticul de iminenta de avort. Am iesit din spital unde mi-au facut o serie de injectii si mi s-a prescris duphaston si gravibinon. Gravibinonul nu l-am gasit pe nicaieri si duphastonul mi se termina in 2-3 zile. Nu stiu daca sa continui tratamentul nu stiu daca e periculos sa-l iau daca nu mi se mai prescrie pentru ca nu cred sa dau de doctora pina se termina medicamentele. Poate ma ajutati voi cu vreun sfat. Multumesc!
g24hit spune:
salutare Sofica. eu zic sa iei in continuare pt ca ajuta la sustinerea sarcinii.(apoi vezi ce mai zice dr tau). eu iau din sapt 17.
ENI 27+ IULIA