Miroase tot

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns flaviutza spune:

nici a mea nu suporta pupaturi.ce-i drept pe ale noastre le..tolereaza. insa ale altora..se sterge imediat pentru ca "m-a muldalit,mami...".fiu-tu se spala ca nu-i place mirosul..chestiune de gusturi

Alexia 02.05.2004(filmulete)
mami si Ale

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simali spune:

Eu nu cred ca trece intotdeauna de la sine. Adica trece de la sine daca copilul are tot timpul ocazia sa fie in contact cu lumea reala: groapa cu nisip, praful de pe ulita, frati mai mari, copii nemanierati si murdari la joaca din cap pana-n picioare, etc.

Dar daca contactul copilului cu viata reala e limitat (si la noi din motive care nu tin de vointa noastra este limitat), daca prietenii copilului si anturajul este mai degraba simandicos, riscurile ca acest tip de manii sa se amplifice cu varsta sunt mai mari.

Imi pare nespus de rau ca nu pot sa-i ofer copilului meu vacantele la tara de care am avut eu parte in copilarie. Umblatul descult, scormonitul dupa ganganii, catartul in copaci, prietenii simpli dar ingeniosi, partidele de pescuit, placintele de noroi, etc.

De-aia noi ne salvam cu umorul. Facem haz de stereotipii, le imitam si le exageram. Si cred ca o sa mearga. Iar cand mi s-a parut prea de tot - ca in faza cu spalatul pe maini dupa ce l-am pupat - i-am spus verde-n fata ca ma deranjeaza ce face si a incetat, pentru ca e un copil foarte bun si face totul ca sa nu supere pe nimeni.

alice

Mergi la inceput

Da de ce sa nu poti sa-l duci la tara? si eu am copilarit la taranoaia si tin mortis s-o faca si fi-mea...e fenomenal sa te tavalesti prin iarba cu copiii, sa papi paine goala de foame, sa te murdaresti pe maini de la nucile verzi..

Daca treci prin Gj vreodata il invit pe fiu-tu la munte la noi...si pe tine evident..noi doua ne contram pe teme de educatie si fiu-tu miroase florile..sa decida in functie de miros care merita sau nu sa fie culese pt fi-mea.

La unii aceste obiceiuri ciudatele sunt mai pregnante..nu le-as numi stereotipii . apar si alea la copiii mici,normali neurologic ,dar mai rar si in special la cei agitati si cei inteligenti care nu-si pot stapani frustrarile

am avut si noi stereotipii. doua. s-au domolit brusc in momentul in care a inceput sa vorbeasca.

una era ridicatul din umeri, cea de-a doua inchisul/deschisul palmei rapid cand se bucura sau cand vedea ceva in miscare.

prietena ei, la fel, agitata si colerica, isi flutura manutele cand era bucuroasa.

astea sunt stereotipii. restul,de ce povestim noi aici...ciudatenii de copil mic.

mami si Ale

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by simali

Eu nu cred ca trece intotdeauna de la sine. Adica trece de la sine daca copilul are tot timpul ocazia sa fie in contact cu lumea reala: groapa cu nisip, praful de pe ulita, frati mai mari, copii nemanierati si murdari la joaca din cap pana-n picioare, etc.

Dar daca contactul copilului cu viata reala e limitat (si la noi din motive care nu tin de vointa noastra este limitat), daca prietenii copilului si anturajul este mai degraba simandicos, riscurile ca acest tip de manii sa se amplifice cu varsta sunt mai mari.

DAP. asa e.

mami si Ale

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fran spune:

In nici un caz nu vreau sa te bag la idei. DAR mai are si alte ciudatenii?
Fetitza mea are 2 ani si a fost suspecta de autism. Una dintre intrebarile psihiatrului a fost daca are obiceiul sa miroasa obiecte(in exces). La noi nu era cazul dar apoi din ce am mai citit se pare ca unii autisti fac asa. Pe langa MULTE alte manifestari, sa zicem iesite din comun. In nici un caz diagnosticul de autism nu se pune legat de mirositul obiectelor, dar cum am zis-e si asta un semn...Asa ca daca ai si alte indoieli legat de comportamentul copilului eu zic sa vezi un psiholog/psihiatru...

Fran si Patricia Annelise (05.05.05)
Iepurete mititel
Iepurete a crescut

Mergi la inceput

quote:

Da de ce sa nu poti sa-l duci la tara? si eu am copilarit la taranoaia si tin mortis s-o faca si fi-mea...e fenomenal sa te tavalesti prin iarba cu copiii, sa papi paine goala de foame, sa te murdaresti pe maini de la nucile verzi..

Daca treci prin Gj vreodata il invit pe fiu-tu la munte la noi...si pe tine evident..noi doua ne contram pe teme de educatie si fiu-tu miroase florile..sa decida in functie de miros care merita sau nu sa fie culese pt fi-mea.
quote:

Multumesc de invitatie. Cine stie, poate intr-o zi daca avem drum...
Nu pot sa-l duc la tara pentru ca la noi toata lumea are casa in oras. Si la oras e ca la oras: tot timpul esti obsedat ca-ti rapeste cineva copilul... Si asa suntem toti paranoici.

alice

Mergi la inceput

fran. Baiatul meu are fel de fel de bizarerii. Am citit si eu cate in luna si-n stele despre autism. Sti la ce concluzie am ajuns ? Ca toata lumea pe care o cunosc (inclusiv eu) este autista intr-un grad mai mare sau mai mic.
Adica autistii clari sunt rupti total de realitate; dar in afara de aceasta categorie mai exista si alte forme (gen autistul inalt dependent) care poate fi oricare dintre noi - tu, eu...
Eu am ajuns la urmatoarea formula de aur:
Tot ceea ce nu ma impiedica sa traiesc asa cum vreau eu este normalitate.
Tot ceea ce imi pune bariere in viata de zi cu zi este "buba".

alice

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by simali

fran. Baiatul meu are fel de fel de bizarerii. Am citit si eu cate in luna si-n stele despre autism. Sti la ce concluzie am ajuns ? Ca toata lumea pe care o cunosc (inclusiv eu) este autista intr-un grad mai mare sau mai mic.
Adica autistii clari sunt rupti total de realitate; dar in afara de aceasta categorie mai exista si alte forme (gen autistul inalt dependent) care poate fi oricare dintre noi - tu, eu...
Eu am ajuns la urmatoarea formula de aur:
Tot ceea ce nu ma impiedica sa traiesc asa cum vreau eu este normalitate.
Tot ceea ce imi pune bariere in viata de zi cu zi este "buba".

alice

HIHI..exact asta voiam sa spun si eu...ca daca e s-o luam dupa standarde toti suntem mai mult sau mai putin autisti..si copiii nostri la fel!

Acu si mie mi se pare ca prea sunt etichetati cei care nu intra in norma drept autisti..si de regula, copiii inteligenti nu prea intra in norma la capitolul social...asta este!

mami si Ale

Mergi la inceput

Simali si fran si fetele care trec prin gj...sa-mi spuneti :)

mami si Ale

Mergi la inceput