La gradinita fiului meu (5 ani) s-a confirmat azi primul caz de scarlatina
...
Sunt insarcinata in 30 de saptamani si imi fac griji atat pentru copil cat si pentru bebelusul pe care il vom avea curand.
Stiti cumva ce implicatii are scarlatina in timpul sarcinii? Rascolesc internetul acum pentru cat mai multe informatii si nu gasesc nimic legat de sarcina si scarlatina...
Multumesc frumos,
Florina +30
Teodora si Tudor (5 ani)
Buna Florina,
Mama mea e educatoare si la ea la grupa are cazuri de scarlatina, asa ca eu (acum am 27 de saptamani) l-am intrebat pe medicul meu la ce risc ma supun daca merg la ea la gradinita - pt ca mai merg, ii place fetitei mele de 1,8 ani sa se joace acolo cu copiii.
Medicul mi-a zis sa stau linistita in primul rand pt ca scarlatina se face mai ales in copilarie, nu stiu de ce "ataca" doar copiii, si in al doilea rand, pt ca am trecut de perioada cu riscuri mai mari pt sarcina si pt bebe, care a fost mai ales primul trimestru.
Asa ca... stai linistita! In cel mai rau caz, poate face fiul tau de 5 ani boala, dar poate fi doar purtator de streprococ, fara sa o faca, si daca acele cazuri au fost izolate, nici macar de asta nu mai e in pericol!
Sanatate!
Anca (mami de Roxana, 26.08.2005 si bebe2 - tot fetita, DPN 01.08.2007)