Adolescente supraponderale
Raspunsuri - Pagina 2
flaviutza spune:
quote:
Originally posted by mama lia
da flavia, dar copilul trebuie sa stie ca are voie sa guste, rar si cu masura, ca sa nu fie ca fructul interzis si sa scape cind nu esti tu pe faza...
adica masura in toate....
mama domnisoarei Cristina(28.09.1993)
Normal ca gusta...nu ii iau din mana punga adusa de oaspeti(ma rog,i-o halesc jumatate).
ceea ce am vrut eu sa subliniez e ca nu trebuie sa se obisnuiasca si i se para normal sa i se cumpere de la magazin, ca atunci va cere non stop.
asa cum a mea cere non stop jucarioare ,prostioare de 1 euro..ca asa i-am format obiceiul..
Doamne feri, nu zic ca i-as interice total..desi pana pe la 2,8 2,9 ani i-am interzis(avem si alergii la lapte,la de toate)
Cadn o fi la scoala..asta e..ce sa-i fac..deocamdata sincer nu se omoara sa ceara,nici macar daca vede la alti copii..e inca prea mica..
ii fac acasa de toate,clatite,checuri,prajiturele..
Alexia 02.05.2004(filmulete)
mami si Ale
flaviutza spune:
quote:
Originally posted by mama lia
si ce daca exemplul in familie e bun???
la noi in casa nu se consuma bauturi carbogazoase sau cipsuri sau te miri ce alte porcarii....nu cumparam pizza sau prajituri (la o adica fac in casa, dar destul de rar)...so, e totul ok.....
dar pofteste la ceilalti copii!!! cum il impiedici pe copil sa calce strimb??????
mama domnisoarei Cristina(28.09.1993)
Pai e excelent zic io ca acasa papa ce trebuie,deci majoritar mananca bine..acum n-o fi foc sa pape si ei la scoala un ceva dulce..ce,noi nu papam?cum sa le cerem lor sa nu pape? sunt copii,ce naiba..dar daca acasa papa gatit si nu toata ziua hamburgheri si cartofi prajiti,crezi ca ajung la obezitate de la o praji si o cola cumparate la scoala?
dar sunt sigura ca acei copii supraponderali bine de care spune theiutza papa non stop tampenii..nu ajung ei obezi ca papa de 5 lei un suc si un croissant la scoala si acasa legume,ciorbite, salate..
mami si Ale
mama lia spune:
da, sa stii ca nici eu nu incurajam chestia cu prostioare cumparate toata ziua si nici acum nu o incurajez...ii dau foarte putini bani pe mina, prefer sa merg cu ea sa stiu eu exact ce vrea sa cumpere...
uneori saraca nu are bani de buzunar deloc..dar imi cere cind vrea ceva...
ma trezesc insa ca "a gustat de la x de la scoala pufuleti, bombonele..sau a baut un pahar de coca..."
nu numai problema de supraponderalitete ..dar a mea are asa subtirica cum este un inceput de celulita si vergeturi....de la ce la virsta asta????
rall spune:
Chiar era un subiect pe aici despre Cernobal, unde se facea lagatura intre eveniment si bolile glandei tiroide. Cred ca si asta afecteaza mult generatiile de tineri (fara sa exclud insa importanta alimentatiei, sportul, etc).
flaviutza spune:
lia,aia voiam si eu sa spun..nu ca tre sa le interzici total,domane fereste..si vb de aia mici mici care cer si cand au burta plina..aia de 3 ani cand spuneam ca nu trebuie sa te vada ca-i cumperi ..ca nu trebuie sa le intre in cap ca toata ziua mami cumpara cipsuri..
Acum ce sa-i facem..mai un pufulete,mai un cips,o cola..ce ...noi nu bagam din astea?
dar una e sa-ti ceara si sa-i cumperi o punga de snaks si alta e sa stea toata ziua in fata tv calare pe hamburgeri si snaksuri..adik junk food sa inlocuiasca mesele normale..
mesele mese, dulciurile supliment nu?
mami si Ale
flaviutza spune:
quote:
Originally posted by rall
Chiar era un subiect pe aici despre Cernobal, unde se facea lagatura intre eveniment si bolile glandei tiroide. Cred ca si asta afecteaza mult generatiile de tineri (fara sa exclud insa importanta alimentatiei, sportul, etc).
ral eu aveam vreo 5 ani (creca)atunci cu cernobalul..imi aduc aminte perfect,inclusiv pastilutele cu iod.
apropo ieri a fost data..s-au implinit nu stiu cati ani de atunci...
normal ca se vad efectele ..insa asta cu obezitatea ii cel mai...mic rau daca pot spune asa.
mami si Ale
mama lia spune:
imi aduc aminte ca eram studenta pe vremea Cernobilului...si aveam ceva perioada de examene si ma bucuram ca nu trebuie sa ies din casa....ce prostie...oricum ne-a afectat....chiar daca intr-o masura mica...
Theiuta spune:
"dar pofteste la ceilalti copii!!! cum il impiedici pe copil sa calce strimb??????"
Mama lia...uite eu incerc ca, de mic, sa ii explic DE CE nu este bine: fumatul poate omori (uite tataie Nicu a fumat si s-a imbolnavit si a murit), ca ciocolata in exces nu e buna (are un pui de dermatita atopica si ii ies bubite), cipsuri, ii mai iau eu o pungulita mica o data la 2-3 saptamini ca sa nu pofteasca...etc. Serios, incerc sa apelez la constiinta lui chiar de mic. Ii spun ca nu e voie, ii argumentez fara panica in glas, cu ton firesc si, pina acum a inceput sa constientizeze ca fructele au vitamine si il ajuta sa creasca mare, legumele din ciorba idem, Cola nu e buna pentru ca umfla burta(tati a baut cola multa si a facut burta mare).
Mai tirziu, la scoala voi vedea...incerc sa am incredere in capacitatea lui de a discerne.Poate seamana si cu mine, nici eu nu eram deloc pofticioasa.
Flaviutza, bravo ca ai fetita energica si sanatoasa!
Te-ai gindit sa o dai sa faca vreun sport de performanta, cind s-o mai salta putin?
Apropo, cum mai sunt orele de educatie fizica la scoala? Ca noi chiar faceam sport acolo (volei, baschet, handbal)?
Theiuta
flaviutza spune:
nu stiu cat functioneaza..poate acum ca sunt micuti..sa creada ca tatti are o burta umflata de la cola.
Dar cred foarte mult ca functioneaza exemplul personal si obiceiurile alimentare din familie. cum spunea Mama lia, sa aiba modelul bun din familie. nu cred ca e o tragedie sa pape,la 10.12 ani zilnic ceva dulce.fie si cumparat.
in plus sunt atatea bunatati pe care le poti face cu manuta personala..si sunt mai sanatoase,cred eu. uite ce am acum la cuptor,o reteta de 5 minute,usoara si ieftina de ceva dulce.un fel de pasca.jur,5 minute iti ia sa o faci .
o cana de zahar(cana de 250 ml,adik mare) si 4 oua intregi le bati doua min la mixer. apoi adaugi 3/4 cana ulei si 1 cana lapte. iar mixezi un minut. apoi doua cani faina si doua pliculete praf de copt.sa nu uiti de praf cum am facut eu sapt trecuta.ceva esenta si ev niste nuci ,migdale etc. iar la mixer pana se omogenizeaza.
torni juma de comp intr-o forma,pui un strat de urda,branza,mere,ce ai prin casa apoi jumatea cealalta de compozitie . zdrank cu ele la cuptor.
fara bataie de cap,fara oua frecate spuma si alte prostii care mie nu-mi ies deloc. totul se freaca exclusiv cu mixerul si dureaza,toata operatiunea exact 5 minute. si e buuuuuuuun. sper sa rezist sa nu intru in ea ca sunt la dieta.
mami si Ale

(28.09.1993)