Restanta la plata telefonului.....
Prietenei mele i-a sosit un plic de la o firma ce recupereaza datoriile la Orange..Eos sau asa ceva,nu retin exact cum se numeste.Restanta este din 2005,este vorba de vreo 150 ron,si imi spune ca penalizarile sunt cam la aceeasi valoare..Ce poate sa faca?Penalizarea se plateste obligatoriu?Ce se intampla daca nu plateste?
La ce bun sa contrazici o femeie? E mult mai rentabil s-o lasi sa-si schimbe singura parerea. - Jean Anouilh
Raspunsuri
Androix spune:
Pai n-a platit din 2005? Ce poate sa faca, sa plateasca.
Andreea mamica lui Filip Stefan
Georgia
Anderra spune:
Penalizarea va creste si firma de recuperare a datoriilor o va da in judecata.
Dar daca are datorii si nu i s'a facut nicio nedreptate, de ce nu si le achita, cu tot cu penalizari?
moniboni spune:
Trebuie sa plateasca - inclusiv penalizarea.
Daca nu plateste va fi data in judecata. Dar suma nu este mare, de ce nu o achita?
mamica de rockerash
Mirrella spune:
Asa m-am gandit si eu,i-am spus ca trebuie achitat...Mi-a spus ca nu sta prea bine cu banii momentan,de-asta va intrebam ce se intampla daca nu plateste.Nu merita sa o dea in judecata pentru atatia bani.Multam,fetelor.
La ce bun sa contrazici o femeie? E mult mai rentabil s-o lasi sa-si schimbe singura parerea. - Jean Anouilh
ankalaura spune:
Sa zica merci ca are numai 150 ron penalizari in 2 ani! Pentru asa suma, eu nu m-as juca. Poate ca nu merita sa o dea in judecata pentru atata, dar s-ar putea sa vrea sa o sperie putin, sau sa dea cateva exemple, sa se duca vestea. Eu as plati.
Androix spune:
Eu nu cred ca vrea nimeni s-o sperie. Suma poate nu merita s-o alerge pe la tribunal. Din nefericire pentru ea firma de recuperari n-o alearga numai pe ea asa ca suma ei mica "se pierde" printre datorii mai substantiale apartinand altora. Asa ca eu cred ca va ajunge totusi la judecata. Asa cum au spus si fetele inaintea mea, suma e mica si ar trebui s-o plateasca. Poate ar trebui sa raspunda plicului si sa incerce sa negocieze pentru a obtine o esalonare. E o dovada de buna credinta si cred ca i se va acorda o sansa.
Andreea mamica lui Filip Stefan
Georgia
daniela_b spune:
Si eu am platit unei firme ce recupereaza datorii de la orange ( aceeasi, EOS KSI, la mine a fost mai "grav", 1580RON, poveste lunga, din omienouasute toamna), o sfatuiesc sa plateasca DAR sa verifice inainte, sa mearga cu corespodenta primita la orange si sa roage sa i se confirme ca e vorba de aceeasi firma si nu de alta cu denumire asemanatoare.
Ca sa scurtez povestea, de teama ca o sa platesc aiurea niste bani, am facut toate investigatiile. Am incercat si sa platesc la orange direct ( chiar n-am avut habar ca exista abonament neplatit pe numele meu, eu incercasem sa ajut pe cineva), nu s-a putut.
Sa plateasca deci, DAR sa verifice cui plateste.
Qi