Este indicat ca tatal sa asocieze mama+copilul?

Este indicat ca tatal sa asocieze mama+copilul? | Autor: Crishtinutza

Link direct la acest mesaj

Buna ziua,

Am devenit de curand parintii unei fetite.
In ultima vreme mi-am tot auzit sotul intreband "Ce mai fac fetele" sau afirmand "Va iubesc", si am stat sa ma intreb daca este indicat ca el sa mi se adreseze mie ca fiind "2in1" (sotia+copilul) sau riscam sa ne pierdem individualitatea ca parteneri si ar fi bine sa evitam asocierea.

Multumesc anticipat si astept cu nerabdare raspunsuri.

Va doresc o zi frumoasa,
Cristina

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns clauditzadennis spune:

Nu cred ca asocierea asta poate duce la pierderea individualitatii partenerilor...Este pur si simplu o expresie, care, mie una imi place mult. Si eu vorbesc tot timpul de "barbatii" mei, cu mare drag si niciodata nu ma gandesc ca prin asta imi fac din sot 2 in 1...Nu-ti fa griji, acolo unde exista dragoste, isi gaseste si copilul locul sau in mod natural, fara ca partenerii sa devina brusc doar parinti si atat. Iti doresc sanatate, fericire si liniste!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissParker spune:

Crishtinutza, tu cum te simti cand el face aceste asocieri?

Felicia
Poze cu noi si vacantele noastre

Pentru a-ti cuceri libertatea nu trebuie sa ajungi in America, e suficient sa pleci din Spania.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

Nu stiu cum ar fi posibil prin asocierea cu propriul copil sa iti pierzi identitatea???? Mi se pare mai degraba o intrebare izvorita dintr-un sentiment de gelozie. Ar trebui un pic de analiza sa vezi de unde vine nesiguranta asta...

Anamaria

I used to be indecisive, but now I'm not sure.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns brazuca25 spune:

Eu nici nu am nascut inca si sotul tot 2 in 1 ma vede. Eu una nu ma simt in vreun fel afectata, ba chiar ma simt f bine!

26+ Denisa Maria

poze cu noi + poze cununie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Mie mi se pare chiar amuzant, si sotul imi vorbea la plural cand eram gravida (de ex. "La ce ora veniti acasa?"). A continuat sa vorbeasca asa si dupa nastere pentru ca noi doi (copilul si cu mine) eram nedespartiti, il luam peste tot cu mine.
Cristinutza, probabil vorbeste la plural cand e si copilul langa tine sau cand ceea ce spune il priveste si pe copil. Cand nu este vorba de copil si esti doar cu sotul imi inchipui ca ti se adreseaza doar tie (la persoana a II-a singular) ca inainte.
Oricum ar fi, nici eu nu cred ca identitatea vreunuia din voi e pusa in pericol.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Crishtinutza spune:

Va multumesc pentru raspunsuri, cred ca aveti dreptate.

Ca sa va raspund la intrebari:
MissParker, eu ma simt foarte bine cand ne asociaza, nu este vorba nicidecum de gelozie.
Doar ca, asa cum stiu ca este de evitat ca un copil sa doarma in patul parintilor sau ca parintii sa isi spuna doar mami si tati... m-am intrebat daca aceasta asociere verbala este sau nu benefica pentru noi ca si cuplu.

Si cum am vazut categoria Cabinetul PSI - consultatii de psihologie, m-am gandit sa pun o intrebare, sa ma informez .

Multumesc inca o data si astept in continuare cu mare interes raspunsurile voastre.
Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns abbi spune:

sotul meu si-a dorit o fetitza!si mi-a facut una, desi la inceput, eu voiam sa fie baiat(imi e draga si o iubesc de nu mai pot!)
Mereu ne zice "iubitele lui tata, fetele lui tata, gogosicile mele" si ca "e tare mandru ca are doua...pasarici! etc. si mi se pare amuzant si frumos, pt ca ne simtim bine toti 3 si eu stiu ca dragostea lui are valente diferite, pantru mine si fetiza!
El e matur, responsabil si tandru si eu stiu ca relatia mea cu el , a lui cu Diana,(noi toti 3 la un loc )sunt ok, suntem fericiti si ne simtim super bine impreuna!
Deci(la sub) eu nu cred ca ar fi o problema!toti invatam sa iubim in multe feluri si sa ne bucuram de ce avem frumos in vietile noastre!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Din punctul meu de vedere o astfel de exprimare reflecta un nivel de afectivitate si de comuniune. Este o forma verbala prin care sotul in calitate si de tatic pe de o parte isi alinta sotia intinerind-o si reflecta imaginea comuna de sotie si fetita ca fiind un element de care apartine in egala masura.
Eu cel putin asa vad. Insa asta nu inseamna ca sotia sa aibe aceleasi repere. Tine foarte mult de individualitatea fiecaruia. Eu as accepta cu bucurie pentru simplul motiv ca orice gest sau fapt care duce sau ar putea duce la intarirea relatiei interne de familie este benefica uneori chiar esentiala. O familie dincolo de toate este o celula cu propriile reguli comune esentiale pentru ei.

Desigur este opinia mea.

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Decembrie 2006
Decembrie 2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliac1 spune:

Eu nu vad de ce ar putea sa fie afectata relatia de cuplu, doar din aceste motive. Este chiar haios sa va declare amandurora sentimentele ce le nutreste...
Uite, noi avem o fetita de 3 ani jumate, si la fel, tati ne ia ca un tot-unitar atunci cand suntem amandoua, doar ca acum, fii-mea a inteles ca pe ea o iubeste ca pe fetita lui, iar pe mine ca pe sotia lui . Iar daca fii-mea prindea un moment de tandrete intre parintii ei, punea un botic, ca pe ea nu vrem s-o iubim Asa ca, din punctul nostru de vedere e mai frumos sa ne ia la "pachet". Iar in acest fel, il vad ca se simte responsabil pentru amandoua, in egala masura, doar ca in modalitati diferite...

Liliana& Andra-Maria

Fii asa cum simti si se va vedea in tot ce faci!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pitzinuca spune:

christinutza, sa va traiasca fetita!

daca sigur nu e vorba de gelozie sau de faptul ca dintr-odata esti asociata numai conceptului de mama nu si de femeie / iubita, si "doar ai formulat o intrebare", atunci eu zic ca nu ai de ce sa iti faci griji.

si eu vobesc cu drag despre "baietii mei".

asta sa fie singura problema din noua formula de familie!

bafta!

b

Mergi la inceput