pentru indreptarea spstelui?!

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns daniela_b spune:

quote:
Originally posted by XIO

Olga , trebuie sa te duci oricum la un consult , si pt. sanatatea ta ar trebui sa-ti faci timp.
Prietenul meu lucreaza la un centru de recuperare fizica , vin foarte multe pers. cu scolioza , lucreaza in jur de 45 de minute cu una . Daca nu ai timp iti vor da ei ce exercitii sa faci acasa , un ham de sustitinere si mai stiu eu ce .
Dar trebuie sa ajungi acolo ca sa-ti spuna ce ai exact si ce trebuie facut.

http://pg.photos.yahoo.com/ph/gia_devil/my_photos

1: intr-adevar! Trebuie sa iti gasesti timp sa mergi la consult! Dincolo de dureri si postura nefireasca, gindeste-te ca iti "obligi" organele interne sa sa "reaseze", nu stiu sa folosesc termeni medicali sa te conving. Eu sint posesoarea unei cifo-scolioze deloc placuta si mi-au fost explicate riscurile, mai ales acelea pe termen lung (inima, plaminii, ficatul etc sint nevoite sa se "ingramadeasca" intr-un spatiu din ce in ce mai sufocant).
2: optiunea pentru ham/corset e demna de luat in calcul! Masurile trebuie luate din timp.
3: gimnastica medicala (exercitiile) poate fi invatata in prima faza la cabinetele specializate si repetata ulterior acasa, nu e chiar atit de incomoda si nu "maninca" asa mult timp.
4: poate ca ti-e greu sa porti un ham, te-as intelege ( mie insami mi-a fost), totusi poti gasi citeva minute de gimnastica ce fortifica muschii sustinatori ai coloanei.
Eu am comandat un spalier pe care am platit 270 RON si de care stau atirnata (in combinatie cu exercitii pentru muschii abdominali si ai toracelui). Poate ca, in cazul tau, nu e necesar un spalier, la inceput eu m-am descurcat cu o bara montata la inaltime (costuri minime, te asigur). De asemenea mai exista si alte exercitii (streching, pilates, posturi yoga) care urmaresc detensionarea zonelor coloanei.
5: orice ai face (sau oricit de putin) e mai bine decit sa nu faci nimic, incepe si tu usurel cu citeva exercitii de intindere, respiratie, autocontrol al posturii. Ordoneaza-ti corpul pentru cele 10 minute de exercitii zilnice si te asigur ca vei observa diferente.

Qi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Daniela , am eu un gand murdar cu un spalier de ceva timp .. de unde l-ai luat ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniela_b spune:

quote:
Originally posted by XIO

Daniela , am eu un gand murdar cu un spalier de ceva timp .. de unde l-ai luat ?

stai sa caut factura (sa imi reamintesc numele firmei )si iti trimit PM, ca poate se considera reclama. Oricum, l-am comandat pe net, am cautat cu google intii ( am scris spalier , evident) si au fost foarte seriosi.

LEdit: io am incercat XIO dar tu nu ai PM-ul activat. Ok, pe scurt, da search pe google, o sa gasesti o firma din Reghin, la aceea am comandat eu.

Qi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Olivia26 spune:

Olga, poti face un exercitiu acasa care iti va ajuta foarte mult si iti vei intari si muschii spatelui. Te asezi pe burta si ridici picioarele si mainile de pe sol astfel incat sa iei forma unei barcutze. La inceput stai asa cu spatele incordat cat poti de mult si daca ajungi sa stai aprox un sfert de ora pe zi in pozitia asta iti vei imbunatati foarte mult postura spatelui.

Sanatate multa!

Olivia
Asteptam bobitza
Nobody is perfect. I'm nobody.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pinpin spune:

Fetelor, am mare nevoie de ajutor din partea voastra!! Am probleme mari cu coloana si am nevoie de spalier in casa dar nu stiu de unde sa-l iau.
Daniela, te rog frumos daca se poate sa-mi dai si mie tel sau adresa firmei la care ai apelat, eventual pe mail (biluta76@yahoo.co). Am incercat sa-ti trimit pm dar mi-a aparut un mesaj care spune ca nu primesti mesaje private.
Multumesc si va rog sa nu uitati rugamintea mea ca poate scap si eu de durerile astea insuportabile si voi avea o viata normala!

Mergi la inceput