Idei pentru gradinita

Idei pentru gradinita | Autor: Boo

Link direct la acest mesaj

Salutare!

Ma bate gandul de ceva timp sa deschid o gradinita in zona sectorului 1 in Bucuresti. Eu am destul de multe idei, dar nu am un bebe asa ca m-am lovit pana acum de subiectul asta. Daca aveti idei sau sugestii, ce v-ar placea voua sa gasiti la o gradinita sau ce cautati sa aiba, pe ce criterii le alegeti, va rog mult sa-mi dati niste sfaturi. Copilasilor ce le place ? Ce va povestesc cand ajung acasa ? E ceva ce le lipseste ?

Nu stiu daca am pus bine subiectul, sincera sa fiu, fiind ceva de brainstorming. Daca e nevoie il mutam in alta parte.

va multumesc mult si va astept cu idei .. cat mai trasnite

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Gandacel spune:

Si pe mine ma intereseaza sa deschid o gradinita, de multa vreme. Tot in sect 1 stau si vreau sa o fac. Am destule idei, insa e nevoie de locatie si ne putem intalni, daca vrei, sa ne sfatuim si cu privire la legislatie si alte cele. Poate ai si facut ceva pasi pana acum.

Daca te intereseaza, tinem legatura.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mikim spune:

Eu am o fetita care este acum la grupa pregatitoare, la o gradinita particulara din sectorul 3.
In primul rand eu am observat ca e foarte important, pentru o prima impresie, ca personalul, inclusiv tu, sa fiti extrem de politicosi. Parca peste anumite lipsuri care pot exista se mai trece pentru inceput, sa zic asa, daca poti fii zambitoare mereu in fata parintilor. Iti spun asta pentru ca si eu m-am gandit la un moment dat sa-mi fac o mica gradinita, dar am renuntat stiind ca nu voi putea fii mereu diplomata. Eu cam spun ce gandesc, mai ales acolo unde exista probleme.
Pentru mine, ca si parinte, a contat faptul ca fetita se simte bine aici. Adica e la gradinita ca si acasa, oricate ore ar sta. La cele de stat, parerea mea, copilul se simte ca noi la serviciu in fata sefilor, mereu parca apare ceva de unde se pot ivi reprosuri gratuite. Sa nu intelegi ca aici nu se pun copiii la colt daca fac prostii, sau ca sunt permanent alintati, dar nu sunt stresati.
Parintii la o prima vizionare a gradinitei cer si un loc de joaca. Eu am ales cea mai apropiata gradinita de casa, care nu are deloc asa ceva. In schimb ii scoate zilnic intr-un parculet din apropiere, deci nu e o problema. Ba, din contra, asa nici nu se plictisesc de aceleasi leagane, fiindca mai schimba parculetul.
Parintii, ce am remarcat eu navigand pe forum, sunt foarte atenti la modul de preparare al mancarii, la diversitate, la cat de sanatoasa e mancarea. Patronii de aici nu au o firma de catering care aduce mancarea, nici o bucatarie in cadrul gradinitei, ci au angajat o bucatareasa care o prepara in sediul unde exista affter school-ul. Ideea e ca eu nu am gustat-o, dar fetita e innebunita dupa mancarea de acolo - ea nefiind o mancacioasa - si niciodata nu au fost probleme de sanatate din cauza mancarii.
Eu zic ca o problema este cu educatoarele, ca nu sunt foarte usor de gasit sa stie si engleza la perfectie, sa fie si bun pedagog, sa respecte programa, sa aiba rabdare cu copiii.
Ar mai fii multe de spus, poate mai revin sau intrebi tu ce ai mai vrea sa afli.
Nu stiu cat v-am fost de ajutor.

Mihaela, mama Karlei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicoleta spune:

Pentru mine ar fi important sa se pastreze standardele initiale si dupa 1-2 ani, sa zicem. Adica ai zis grupe de 12 copii, nu le face de 20 apoi. Si sa existe optionale platite, de genul pictura, inot, balet, karate, pian etc. Si da, conteaza si toate cele de mai sus.
Nicoleta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Boo spune:

Fetelor va multumesc mult pentru raspunsuri. Sunt exact ce asteptam. Daca se mai ofera cineva cu sugestii si idei sunt bine venite.
Gandacel cu multa placere ne intalnim sa ne sfatuim dar cred ca mai trebuie sa sap putin legat de domeniul asta ca sa vin mai pregatita . Pana atunci poate ne mai raspund si alte fete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns garden spune:

Buna , Boo! Iti urez mult succes, este o afacere la moda. As vrea sa te previn ca te asteapta mari batai de cap provocate de parinti: pretentii mari, neseriozitate cand vine vorba de achitarea taxei,putini apreciaza cu adevarat calitatea serviciilor si investitiile pe care le faci. Nu vreau sa te descurajez, dar asta este realitatea. Din pacate, nu legislatia iti va crea probleme, ci mentalitatea celor care iti vor deveni clienti. De aceea te-as sfatui sa-ti alegi cu grija clientela ! Sa nu te lasi inselata de aparente! Oricum,iti doresc mult succes si, daca mai ai nevoie de sfaturi, iti stau la dispozitie. Bafta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Programul. Sunt foarte multi parinti care la ora 18.00 ies de la servici si pana ajung sa "recupereze" copilul se face 18.30-19.00. Nu prea exista gradinite care sa aiba program- de supraveghere- pana mai tarziu.
De asemenea -pe aici, pe forum- am vazut discutii referitor la mamici care doreau pt puii mici, sub 3 ani, niste locuri de socializare. 2-3 ore, nu in fiecare zi, sa se intalneasca cu alti copii de varste apropiate, sa se joace impreuna.

Mergi la inceput