Operatie testicol flotant

Operatie testicol flotant | Autor: eduard2005

Link direct la acest mesaj

Buna,
Eduard al meu de 1 an si 9 luni trebuie operat la testicolul stang, deoarece nu i-a coborat in scrot. L-a programat pe 16 mai, cu anestezie generala...... Imi este foarte frica de aceasta operatie, nu am nici o cunostinta care sa fi trecut prin astfel de situatie sa pot cere informatii, asa ca apelez la voi, dragi mamici care ati trecut prin asa ceva cu puii vostri.
Ma intereseaza daca recuperarea este grea si.....dureroasa si cam cat "costa" astfel de interventie.
Va multumesc din suflet pentru ajutor si va doresc multa sanatate!!!!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lucia spune:

Si baietelul meu a avut aceeasi problema, ba chiar le-a avut pe amandoua necoborate. Ceea ce mi se pare ciudat la tine este ca te-a trimis cu el asa mic la operatie cand aceste probleme se rezolva la varste mai mari. La baietelul meu s-a rezolvat de la sine; dupa o perioada in care au fost flotante au coborat singure, asta intampladu-se la varsta de sase ani. ma mira faptul ca s-a luat aceasta decizie de a-l opera atat de repede. Cunosc copii care au fost operati pentru aceasta problema pe la 10 ani.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda141 spune:

Eu nu l-as opera. In primul rand este destul de mic, inca mai are timp sa coboare si in al doilea rand se poate rezolva si prin tratament , se recomanda Pregnyl. Ti-as recomanda sa consulti si un alt medic, un medic f. bun este dr. Basca, il gasesti lapoliclinica Diagnosis din buc. Nu te grabi sa operezi copilul atata timp cat nu ai incercat alte tratamente.

Sa il ajutam pe Alexandru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns V. Erica spune:

Nu-l opera.
Si Eric a avut la nastere un testicol flotant. S-a rezolvat de la sine.

Anda, poti sa-mi dai mai multe detalii despre dr. Basca/clinica Diagnosis? Ce e barbat/femeie? Eu caut un endocrinolog bun (o a doua parere, ca una o am) pt ca mi se pare ca baietelul meu are penisul insuficient dezvoltat pt varsta lui.

Nihil sine Deo!
Dana, Eric (27ian02) si Ruxi (10ian05)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eduard2005 spune:

am uitat sa precizez ca testicolul stang nu a cobarat nicodata in scrot si este sub observatie la medic de la varsta de 8 luni. Am mers la control din 2 in 2 luni, pana acum, cand medicul a zis ca nu mai poate sa coboare singur deoarece s-a ingustat canalul. Am vorbit si despre tratamentul hormonal si nu ni l-a recomandat, deoarece nu ajuta decat sa coboare singur, dar nu se fixeaza, si mai mult decat atat tratamentul cu hormoni are urmari, gen, par pubian, etc......
Am mers la 4 medici care ne-au dat acelasi verdict, in cele din urma il opereaza dr Albean din Brasov ( am auzit ca este foarte bun ).
Nustiu cum sa procedez, nici nu vreau sa ma grabesc, dar nici nu vreau sa sufere copilul din cauza mea. Doctorul ne-a zis ca au venit si copii de 5 ani la operatie, dar din pacate testicolul era atrofiat.
Va multumesc mult pentru sfaturi, m-am avem putin pana pe 16 mai, poate reusim ca gasim o solutie buna.
Sanatate maxima !!!!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

Nu vreau sa imi dau cu parerea despre conditii medicale care nu tin de specialitatea mea.
Dar cunosc pe cineva care nu a fost operat la timp (avea testiculii necoborati si nu flotanti), tot asa, pentru ca medicii au spus ca o sa se rezolve cu varsta. Ei bine, atunci cand a ajuns la operatie (undeva in jurul varstei de 5 ani), era prea tarziu, nici un testicol nu mai era viabil. Rezultatul a fost ca acel baiat nu va putea avea niciodata copii si, pentru a putea sa se dezvolte normal ca barbat si sa aiba o viatza sexuala normala, are nevoie de tratament continuu cu testosteron.
Subliniez ca este vorba in cazul acesta de testicule necoborate si nu flotante.

Cred ca cel mai bine ar fi, mama lui Edy, sa asculti de sfatul medicului care l-a urmarit si sa ai incredere in deciziile lui.
Sanatate multa!

Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianaelena spune:

Cred ca cel mai bine e sa consulti mai multi medici...sau sa mergi la un spital pentru copii din Bucuresti la un doctor renumit.

Sincer eu nu cunosc nici un caz....dar atat tipm cat vindecarea doar la operatie se reduce..consider ca la acesta varsta e mai bine pentru ca nu intelege prea multe si va uita usor.

Multa sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda74 spune:

eu l-am operat pe fiul meu exact cand a implinit 2 ani...este bine sa se faca operatia pentru ca temperatura in abdomen este mai ridicata si risca sa ramana steril....cat despre tratamentul hormonal ,parerile sunt impartite,ptr ca reactiile adverse sunt necunoscute....pana sa ma hotarasc pentru operatia l-am dus la 5 chirurgi pentru a asculta parerea fiecaruia,dar nu am ratat nici o vizita la endocrinolog....ramane ca decizia finala sa o iei tu,ca mama,sa faci ceea ce crezi ca este mai bine pentru copilul tau...
iti pot spune ca eu am decis pentru operatie, la spitalul grigore alexandrescu,interventia fiind facuta de catre dr chirurg -urolog florica dinu,pentru mine un medic de exceptie....sincer mi-a mers la suflet in acele momente de teama si emotie,ptr ca imi opera copilasul de numai 2 ani....mi-a explicat totul in cele mai mici detalii,cu calm si incredere ca totul va fi bine...la fel si dr anestezist mi-a explicat totul,inclusiv faptul ca pot exista reactii adverse ale anesteziei....
noi am avut marele noroc ca dimineata l-au operat,iar seara plecam acasa,insa cu nr de telefon al dnei dr in buzunar ptr a o suna la orice ora daca intervenea ceva...
s-a refacut foarte repede dupa cateva zile topaia prin casa ca si cand nu se intamplase,i-am administrat 5 zile nurofen si calpol pentru a-i atenua durerea...
va urez numai bine si multa sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Criss75 spune:

O colega de-a mea chiar azi a mers cu baiatul la operatie, dar baiatul ei are 11 ani si medicul a spus ca in general pana la varsta de 10 ani ar trebui sa coboare testicolul, si abia dupa aceasta varsta , daca nu coboara, trebuie operat. Parerea mea e ca e prea mic si ar trebui sa mai asteptati, poate se rezolva de la sine si scapati de operatie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Briantis spune:

Andreiul meu a avut un testicul flotant si unul necoborat .Am cerut si noi mai multe pareri de la medici si in cele din urma i-am facut tratament cu pregnyl , apoi l-am operat .Beneficiul tratamentului cu pregnil a fost ca cel flotant s-a stabilizat in scrot .Celalalt a trebuit operat si coborat chirurgical .Operatia a facut-o la 2 ani si 3 luni ,desi ne-a fost recomandata ceva mai devreme .
Sfaturile gen merge operat si dupa nu stiu cati ani sunt date in necunostinta de cauza .Locul testiculilor e in scrot .Temperatura mai ridicata din abdomen ,fata de cea din scrot poate determina atrofierea acestora , implicit le afecteaza functia ,iar in timp poate duce la cancerizarea lor (Nu glumesc ,e descrisa chestia asta in literatura de specialitate ) .
In plus din ceea ce am vazut altfel suporta operatia un copil mai mic ,Andreiul meu topaia dupa cateva ore de nici nu ziceai ca e operat si cu totul altfel un copil mai mare .Am exemplul colegului lui de salon ,operat la 7 ani si care abia mergea dupa 5 zile de la operatie si a verisorului lui Andrei care a fost operat la 5 ani si care de asemenea a suportat mai prost durerea postoperatorie .

Probabil era mai bine daca il operam dupa ce a implinit un an ,pt ca este clar ca exista diferente de dimensiune intre testicule si clar ca a afost afectat de perioada in care nu a stat la locul lui .Asa ca eu una ,daca ar fi sa fiu din nou in situatia asta ,clar l-as opera dupa varsta de un an pt test necoborat .Cel flotant se poate ,intr-adevar la un moment dat sa ramana la locul lui in scrot ,insa cel care nu a coborat niciodata din abdomen e putin probabil sa mai coboare .

Mama lui Andreiutzu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eduard2005 spune:

va multumesc din suflet ca mi-ai impartasit din experientele voastre. Noi o sa facem operatia pe 16 mai,am vorbit din nou cu doctorul si ne-a explicat in detaliu cum este cu acest testicol si se pare intr-adevar ca nu are nici o sansa sa coboare singur.
Ma rog la Dumnezeu sa fie bine si sa scapam fara complicatii.
Santate maxima la toata lumea si va ultumesc mult!!!

Mergi la inceput