O recomandare va rog.
Raspunsuri - Pagina 7
Elise spune:
quote:... deci daca fetitza plinge de frica sa nu plece iar mama-sa, solutia e sa o iei de linga ea definitiv.
Originally posted by buli
era o pilda cu doua femei care pretindeau fiecare ca e mama unui copil.
au fost puse sa traga de el cit mai tare .... si mama adevarata i-a dat drumul pt. ca i s-a facut mila
Elise & BBLisa
buli spune:
quote:
Originally posted by Elisequote:... deci daca fetitza plinge de frica sa nu plece iar mama-sa, solutia e sa o iei de linga ea definitiv.
Originally posted by buli
era o pilda cu doua femei care pretindeau fiecare ca e mama unui copil.
au fost puse sa traga de el cit mai tare .... si mama adevarata i-a dat drumul pt. ca i s-a facut mila
Elise & BBLisa
perfect pe dos
Yasmine spune:
Alex, cunosc situatia ta, asa cum ai povestit-o tu, si nu am nici un motiv sa nu te cred, de aia nici nu te-am acuzat ca asa l-ai obtinut tu pe fiul tau, tocmai pt, nu cred ca l-ai obtinut asa, si la fel, cred ca, ai discerne sa alegi in favoarea copilului, daca ai fi nevoit sa faci asta. Daca fiului tau ii e mai bine cu tine, si asa ati hotarit voi 2 ca parinti, tu si fosta ta sotie, a fost sigur cea mai buna alegere pt. fiul vostru, asta nu inseamna ca in toate familiile e la fel, si de aia nu cred ca ar trebui sa indemnam pe cineva sa mearga pana la actiuni extreme, fara a sti exact datele problemei, si parerea partii celeilale.
>>Daruieste lumii un zambet shi toata lumea iti va zambi!<< Charlie Chaplin
Corinna, Andreas Noël, Yasmin Serena http://www.rhp.ro/Andreasn/
Loma spune:
Eu cred ca Espritu are datoria sa incerce, asa cum orice femeie lupta pt. copilul ei, si el teoretic are aceleeasi sanse, legea nu face distinctia ca copilul sa se incredinteze cu prioritate mamei, si da practica judecatoreasca acorda adesea mamei, pt. ca majoritatea barbatilor nu se descurca cu copii mici, sau chiar ei cer incredintarea copiilor la fosta sotie.
Espritu faptul ca sotia ta nu a vrut sa o insotesti in Anglia, spune multe, cum zice si Alex vrei tu copilul scoate-ti armele si mergi la atac, teoretic tu ai mai multe sanse acum dupa ce un an fost crescuta numai de tine. Daca sotia ta ar fi fost in locul tau la fel i-as fi spus si ei, sa lupte.
Adina, multumesc pt. interventie, schimbarea cu scosul copilului din tara stiu ca era o mare problema pentru parintii divortati, daca s-au schimbat nu mai sunt la curent.
scuze pt. dezinformare.
espiritu spune:
dragii mei va rog din suflet sa va calmati spiritele aprinse.
binele copilului este intr-adevar pe PRIMUL PLAN.custodia comuna probabil ar fi cea mai buna solutie.
daca sotia ar obtine fetita tot soacra-mea s-ar ocupa de ea si cumnata mea.de ce?nu din lipsa de iubire ci din comoditatea mamei.
cand sotia a hotarat sa plece in anglia nu s-a gandit nici macar o secunda ca fetita va suferi.si intr-adevar a suferit.imi era al dracului de greu sa ii abat gandurile de la mami cu orice altceva numai ca sa nu fie trista.din cand in cand ma ruga sa merg la bunica sa ii cerem bani sa luam elicopterul sa mergem la londra la mami.credeti ca a fost interesant?credeti ca este interesant sa mi se spuna ca iau copilul si plec?poate sa plece si in antarctica sau pe everest dar sa nu rupa copilul de viata ei de persoanele pe care le iubeste.
Alex multumesc pt sfaturi dar cred ca nu pot juca la stilul asta.sincer nu pot.prefer sa merg sa spun adevarul.cumanta mea apromis ca ma va sustine.astea sunt faptele.nu ii pot arunca in carca fapte pe care nu le-a facut.pe de alta parte toata familia este impotriva eventualei plecari a sotiei cu tot cu fetita.socrul meu desi nu ne intelegem noi doi cel mai bine,i-a zis ca o rupe cu bataia chiar daca are 30 de ani, daca face asemenea prostie.
deci obtinerea copilului nu inseamna un trofeu pentru mine,inseamna ca o tin alaturi de ceea ce iubeste ea(bunici,matusa,gradinita,prietene,gimnastica etc).
espiritu
zepellina spune:
Pentru binele copilului asa trebuie sa fie, si cu cat se poate mai mult, intelegere cu mama, chiar daca va exista un divort. Nu e usor sa iei aceasta hotarare, si te sustinem.
zepellina
Elle_seb spune:
Eu stiu si inteleg ca la astfel de postari, instinctele noastre de mame se zbarlesc, si eu am avut aceiasi reactie la inceput, dar haideti sa recunoastem ca nu toate situatiile sunt la fel si nu toate mamele sunt dispuse la tot ce este omeneste posibil pentru binele copilului.
Exista pe lumea asta si mame care sunt mai mult interesate de propria lor persoana decat de copiii lor, chiar daca ii iubesc, cum zice si Espiritu, in stilul lor propriu si ciudat.
Nu e suficient sa afirmi ca iti iubesti copilul, sa-l pupi de 2 ori, o data dimineata si o data seara. A-ti iubi copilul inseamna mult mai mult decat atat si noi, cele care ne oripilam de astfel de situatii, cu greu putem admite ca sunt si altfel de mame. Eu una, chiar am vazut mame dezinteresate de copiii lor.
Fac o paranteza: chiar in dimineata asta imi povestea o femeie care face curat la noi la firma despre o familie unde merge si are grija de copii (2 fete), familie in care pe mama o cam doare la 14 metri-n fata de fata cea mare (15 ani) care vine noaptea acasa la 2, beata moarta, o fata care la 15 ani fura bani din casa pentru a-si satisface micile placeri, fata care, pentru ca le creaza parintilor mari probleme este internata la Spit. 9 pentru 2 saptamani, timp in care familia ei pleaca in concediu in afara tarii. Este cat se poate de real ceea ce va povestesc, iar parintii ei au bani de-i intorc cu lopata. Si nici fata de cea mica nu manifesta prea mare interes: cea mica are 5 ani, dar este mai micutza si mai firava decat fi-miu care are aproape 3 ani. Pe mama prea putin o intereseaza ce si cat mananca cea mica, ca asa e ea, mofturoasa la mancare, nu se intereseaza ce face la gradinita, etc. Preocuparile mamei sunt in primul rand afacerile sotului.
Nu vreau sa fiu gresit inteleasa, nu fac o paralela intre o astfel de mama si mama din discutia noastra, pentru ca pe cea din urma nu o cunosc. Ba mai mult, chiar autorul topicului admite faptul ca mama isi iubeste copilul. Insa exista pe lumea asta si mame mai putin interesate de soarta copiilor lor.
Cum zice si Zepellina, cel mai important este sa gasiti o cale de comunicare si intelegere, asa incat copilul sa sufere cat mai putin. Si foarte important pentru micutza este sa nu strici imaginea mamei in ochii copilei, sa nu o vorbesti de rau in fata ei, sa-i spui fetei ca mama ei o iubeste mult si chiar daca este plecata se gandeste la ea.
Multa intelepciune iti doresc asa incat sa iei decizia cea mai buna pentru fetita.
Elle_seb
BASE, BASE, NU CEDA,
NOI SUNTEM DE PARTEA TA! the
May you always have Love to Share, Health to Spare and Friends that Care!