Dragele mele,
fac un tratament cu Efectin 75 mg de trei ani si vreau sa stiu care ar fi riscurile daca raman insarcinata? Stie cineva?
Multumesc mult
Eu stiu ca nu se recomanda Efectin in sarcina si alaptare.
Eventual intreaba doctorul daca poti intrerupe tratamentul si dupa cat timp ai voie sa ramai gravida, ca nu se ramane imediat.
Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina
"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."
Din cate stiu nu este bine ca in primele luni de viata ale fatului (organogeneza) organismul trebuie sa fie "curat", adica nu trebuie administrata niciun fel de medicatie.
Acest lucru este recomandat de asemenea si in momentul conceptiei.
Dupa formarea fatului, poti reincepe tratamentul cu antidepresive!
Insa cel mai bun sfat ti-l poate da medicul tratant!
mami de Calin rasfatzat:)
Categoric, nu este de recomandat sa ramai insarcinata in timp ce iei Efectin. Sunt doua variante: vorbeste cu doctorul tau psihiatru in vederea posibilitatii renuntarii la aceste tratament (riscuri...) sau incearca alte remedii naturale care ar putea sa te ajute macar sa reduci doza pana cand te simti pregatita sa renunti de tot. Remediile florale Bach cred ca ar putea sa te ajute. Sunt niste remedii naturale si dupa ce te consulta un psihoterapeut iti da si un remediu floral. Asta nu inseamna ca renunti imediat la efectin dar cu siguranta te ajuta sa te simti mai bine si sa renunti treptat la acest medicament.