promiteti sa nu mai munciti asa de mult?

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Gabitza1977 spune:

Are dreptate Adina Iulia...
Pai de ce oare, in cele mai mari, mai prestigioase companii din Romania, nu exista cartele de pontaj, cum exista mai peste tot in lume? Pentru ca, la o adica, sa nu poata nimeni demonstra ca sunt exploatati angajatii, sa nu fie nevoiti sa plateasca orele suplimentare sau sa dea libere in contul acestora...!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ardeiash spune:

si sotul meu munceste foarte mult.... e foarte stresat... in ultima vreme a venit pe la 10-11 noaptea acasa.. consma multa cafea... chiar ma ingrijoreaza! i-am zis ce s-a-ntamplat ... si nu m-a crezut!

pentru ca e greu de crezut!

s-auzim numai de bine! si

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iris77 spune:

Dumnezeu sa o odihneasca!
nu ii mai satura nimeni pe patroni...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stralucitor1 spune:

Diagnosticul oficial este fibroza miocardica, insa moartea a survenit dupa saptamini de cite 100 de ore de munca, lucru acasa si 4-5 ore de somn pe noapte. Potrivit colegilor, Raluca a fost gasita tinind in brate doua dosare.

www.cotidianul.ro

'Success' comes before 'work' only in the dictionary

To and Me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

Dumnezeu sa o odihneasca pe ea si sa ii ierte pe cei care au contribuit la moartea ei!

Intamplator, stiu de ani buni ca acesta este stilul de munca de la E&Y (cel putin filiala romaneasca, desi, mai mult ca sigur, ca e la fel si in alte parti)! Munca pana la extenuare, fara sa fie si compensata material pe masura efortului depus iar in ceea ce priveste sansele de promovare ele exista, dar la alte firme, unde experienta celor 6 luni - 1 an de munca la E&Y da foarte bine la ceveu, asta daca binenteles apuci sa o faci si nu mori intre timp!

Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns julyjuly spune:

Te contrazic..
am lucrat 7 ani intr-o firma "prestigioasa" care ma obliga sa pontez intrarile si iesirile din firma, asta doar de ochii lumii, ca sa ne autosugestionam ca suntem controlati si la o adica daca se intimpla un eveniment grav (furt, intrare frauduloasa in firma) sa se poata face verificari.

Firmele mari atrag cu mirajul urcarii pe scara sociala si vad zilnic cazuri de oameni ajunsi la maturitatea necesara in a intelege ca daca in 2-4 ani nu ajungi in top, nu ai sanse decit sa te muti pe orizontala sau pe verticala (dupa cum ti-e norocul) dar evident in alta firma.

Am facut greseala sa pun presiune pe proprile forte din dorinta de a trece din middle management in top management, rezultatul e ca randamentul pe termen lung a scazut si am ocupat 2 posturi simultan ani de zile in dispretul conducerii si cu acordul tacit al sefilor romani care pentru a-si pastra posturile practic au acceptat si aplicat tot timpul politica de "personal" = atitudine conformista fata de top management (strain evident).

Marea greseala a romanilor e ca sunt conformisti si SCLAVI PERFECTI pentru ca se simt inferiori celor ce vin sa CIVILIZEZE "patria" cu practici paguboase pentru amaritii de noi;

VINA E EXCLUSIV A NOASTRA ca PERMITEM sa fim EXPLOATATI si ca dupa ce aflam ce obligatii avem, nu cintarim daca pretul cu care platim efortul e echitabil, iar pana la urma, sa recunoastem, cel mai mare pacat al ROMANILOR E CA NU SUNT SOLIDARI.Absolut deloc...

Pentru un ciolan mai gras...uitam de TOT ! am vazut toate genurile de comportamente functionaresti" care sa functioneze dupa acest mecanism.

Mare pacat !
Dumnezeu s-o odihneasca pe Raluca si rusine celor din jur care "orbi" au lasat lucrurile sa evolueze pana aici ...mi-as dori ca firma lor sa falimenteze...macar aici, local, cum se spune...ca merita....!

quote:
Originally posted by Gabitza1977

Are dreptate Adina Iulia...
Pai de ce oare, in cele mai mari, mai prestigioase companii din Romania, nu exista cartele de pontaj, cum exista mai peste tot in lume? Pentru ca, la o adica, sa nu poata nimeni demonstra ca sunt exploatati angajatii, sa nu fie nevoiti sa plateasca orele suplimentare sau sa dea libere in contul acestora...!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tic_tac spune:

quote:
Originally posted by julyjuly

Marea greseala a romanilor e ca sunt conformisti si SCLAVI PERFECTI pentru ca se simt inferiori celor ce vin sa CIVILIZEZE "patria" cu practici paguboase pentru amaritii de noi;

VINA E EXCLUSIV A NOASTRA ca PERMITEM sa fim EXPLOATATI si ca dupa ce aflam ce obligatii avem, nu cintarim daca pretul cu care platim efortul e echitabil, iar pana la urma, sa recunoastem, cel mai mare pacat al ROMANILOR E CA NU SUNT SOLIDARI.Absolut deloc...

Pentru un ciolan mai gras...uitam de TOT ! am vazut toate genurile de comportamente functionaresti" care sa functioneze dupa acest mecanism.

asta e comportamentul romanilor din firmele medii si mari. sunt o armata de sclavi - romani, cu vatafi - romani, adica tot aceeasi sefi platiti de conducerea straina. ptr. un salariu de citeva ori mai mare ca al "negrilor" stau efectiv in spatele lor si ii pazesc.

pe mine nu m-au atras in capcana asta ptr. ca efectiv am gindit normal, firesc. nu am avut ideea ca daca in 2 ani nu promovez tot viitorul meu e ruinat ! si nu se pune problema chiar atat de transant FAMILIE sau JOB, asa cum au scris citeva forumiste.
ce, daca nu as avea copil si barbat si neamuri, catel, purcel ... nu trebuie sa plec dupa 8 ore de munca ? a pus stapinire cineva pe timpul meu ? cit valoreaza viata mea ? sunt sclav pe plantatie ?

ori poate vreau sa-mi fac concediile numai in locuri exotice ?
vreau sa fiu top management, bani sa intorc cu lopata, avantaje 1001..
atunci trebuie sa platesc cumva, trebuie sa ofer si eu ceva in schimb.
mi se pare corect tirgul care l-a facut persoana in cauza. depinde numai de ea, cum se vinde, daca are pretul CORECT NEGOCIAT, CALCULAT si APROBAT de parteneri.

am prieteni in situatii identice care s-au recuperat numai dupa ce au fost dusi cu salvarea la urgenta !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marilena12 spune:

Si eu am fost in pericolul de a claca, muncind pe branci pentru o mare firma din Bucuresti. Ajunsesem la 48 kg, la 1,69. Si asta din dorinta de a avansa, si de a-mi pastra job-ul, pt ca aveam nevoie de salariul respectiv. Am ajuns la concluzia ca lucram numai cu oameni fara viata personala, ma refer la manageri, plini de nervi si obisnuiti sa trateze subalternii ca pe niste mizerii, desi le faceau munca si le aduceau bani in buzunare! Mi-e sila cand imi amintesc felul cum mi se pretindea uneori, destul de des, sa stau si pana la orele 23 la serviciu, cand mi se spunea ca nu am voie sa mananc in secretariat, desi nu aveam cum sa iau pauza de masa, cum profita toata lumea de angajati, etc. Agentie de resurse umane! Bleah! Care nu dadea 2 lei pe oameni! Imi vorbeau de sus persoane care aveau tot o licenta ca si mine, nimic deosebit!
M-am trezit cand am realizat ca nu merita sa ajung un zomby, pentru ca sa faca altii bani! Am plecat la un job platit cu jumatate, dar unde nivelul meu de studii si persoana mea erau apreciate si respectate! Aveam deja program de 8 ore si munca pentru care ma pregatisem in facultate. Imi pare rau ca mi-am irosit un an din viata ca sa fiu exploatata si tratata cu nesimtire!
Norocul meu a fost ca am o personalitate mai puternica si nu am putut sa stau sub papuc decat un an!
Imi pare rau de fata asta, ar fi trebuit sa fie respectata pentru constiinciozitatea cu care se achita de sarcinile de serviciu. Insa, nu a meritat moartea ei pentru ca firma aia imputita sa faca o gramada de bani!

MARILENA SI ANNA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AnaGN spune:

Imi pare rau de Raluca...

Elise, nu stiu la ce companie lucrezi (daca mai lucrezi acolo) si nici nu stiu sa tin. Dar eu ii dadeam in judecata si ma laiam pana la cele mai inalte Curti pentru o chestie din asta....

E inadmisibil!

quote:
Originally posted by Elise

quote:
Originally posted by Adina Iulia
Asta e chiar culmea. cu alte cuvinte ai aranjat tu cu niste medici sa te bage la cutit, nu? ca sa nu mai stai atat la analize, pierdere de timp, vorba aia.

dap, am aranjat sa ma mai taie un pic ca sa nu ma duc la serviciu saptamina aia.

Nu e incredibil deloc, ca nu eram singura in situatia asta, am avut un coleg concediat dupa ce a avut accident cu mashina firmei, in timpul serviciului, si a stat in coma vreo 10 zile, pentru ca "a absentat nemotivat".
Omu' era din echipa mea, am facut scandal, mi s-a spus ca "n-au avut documente care sa ateste ca este in imposibilitate de a se deplasa" drept urmare e dat afara.
Nu conteaza ca stia toata firma ce s-a intimplat, ca au fost prezenti la descarcerare si au dus mashina in service... pur si simplu "nu a prezentat documentele de la spital in timp util".
Deci, si in coma fiind, trebuia sa vina a doua zi cu adeverintza in dinti. El personal. Ca nu era in job descriptionul nimanui de la HR sa se ocupe de asta.
Altfel, si-a revenit da' s-a trezit somer.

Desigur, daca se tiriia pina la clinica cu care colaboreaza firma, ar fi fost altceva.
Dar, pentru ca a fost dus direct la urgentza, si nu se stie cum a aranjat la spitalul de urgentza sa-l bage in coma, a parut dubios si nedocumentat, asa ca...out.
Politica de personal.

Nu-ti convine, da ditamai corporatia in judecata, daca ai bani sa o faic si sa lalai procesul ani de zile, cu tot departamentul lor juridic.
Asta apropo de cit de mult merita sacrificiul.

Elise & BBLisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

quote:
nu am avut ideea ca daca in 2 ani nu promovez tot viitorul meu e ruinat ! si nu se pune problema chiar atat de transant FAMILIE sau JOB, asa cum au scris citeva forumiste.

Probabil n-ai inteles ca regula asta nu tinea de pasarelele din capul angajatilor ci de angajator.
Sint firme in care angajatul, saracu', poate vrea sa iasa la pensie de pe un post caldutz, dar nu-l lasa nimeni. E mai clar acum?

In alta ordine de idei, fata asta era pe un post din care ii era destul de greu sa se transfere pe un nivel echivalent - cite posturi similare celui de manager de audit la E&Y si cite perspective de a deveni partener la o companie similara sint in Ro?!

Nu vb. de un job de secretara, totusi... Era foarte probabil ca, daca reusea sa plece, sa spuna pa pa la tot ce realizase pina atunci.
Nu spun ca merita, ci doar ca e o decizie greu de luat. Sint realizari si perspective pe care le obtii cu multa munca si sacrificii, la care nu prea poti sa renunti asa de usor. si multi, cit sint tineri si in putere, au mentalitatea asta: baga nesomn si cafea la greu, las' ca merge, trecem de proiectul asta... Crezi ca realizezi riscurile inainte sa cedezi fizic? Nope. Nimeni nu crede ca i se poate intimpla asa ceva. E exact lucrul de care profita maretzele multinationale... raiul pe pamint... visul fiecaru absolvent de facultate.

Exact d'aia am ajuns sa-mi doresc sau sa plec, sau sa-mi fac afacerea proprie, sau sa stau acasa sa imi cresc kupilul - pentru ca m-am saturat sa fiu tratata ca magaru' caruia, daca nu mai poate, ii mai dai doua bice si un zaharel si merge....

Elise & BBLisa

Mergi la inceput