Sarcina extrauterina??
Am facut azi un test de sarcina si a iesit pozitiv. Nu am apucat inca sa ma programez la o consultatie, dar ma sperie gandul unei sarcini extrauterine :((
Asta deoarece in ultimele 2 sapt am simtit niste apasari usoare in zona apendicelui si o data niste crampe abdominale asemantoare unor crampe normale. O apasare in zona apendincelui am mai tot simtit eu de-a lungului timpului, dar am tot amanat eu o posibila consultatie.
Acum insa afland ca sunt insarcinata, ma sperie gandul ca ar putea fi extrauterina din ce am mai citit eu pe internet, ca apar astfel de dureri. A mai trecut cineva printr-o astfel de experienta...imi doresc mult sa fie bine, dar oare e posibil sa fie semne de extraunterina?
Multumesc mult
Raspunsuri
unboticutz spune:
in primul rand felicitari! eu zic sa nu-ti faci probleme deocamdata. mergi la un medic cat mai repede si fa o ecografie (cate saptamani ai?) care iti arata (daca sarcina e suficient de inaintata incat sa se vada la ecograf) daca s-a implantat in uter. iti tin pumnii!
eu din pacate am trecut prin asta si am avut dureri destul de puternice (incepand cu saptamana 5)insotite si de scurgeri maro inchis care au devenit aproape negre. in afara de asta s-a vazut la ecograf iar beta hcg a avut valori anormale pentru cate saptamani aveam.
---------------------------------------
common sense is not really so common
andicu spune:
Clab, si eu la fel iti zic: pana la proba contrarie, felicitari!
si eu am trecut de 2 ori prin asta si de fiecare data intai au aparut sangerarile maronii si abia mai tarziu intepaturile intr-o parte!intepaturile si crampele abdominale sunt normale in sarcina la inceput si le au majoritatea gravidutzelor! depinde cate saptamani ai de sarcina, dar de la 5 sapt, 5 1/2, un ecograf bun poate arata daca sarcina e la locul ei sau nu.
Iti doresc sa fie o sarcina la locul ei, sa fii sanatoasa si sa ai un bebe la fel!
Andicu 28+Filip Cristian
Poze noi cu burtica
clab spune:
Merci mult pt raspuns si pt incurajari unboticutz, imi pare rau rau de ce ti s-a intamplat...si eu sunt foarte stresata pana nu aflu ceva concret.
Sangerari nu am avut pana acum, dar micile jene prin burta ma nelinistesc. Mai ales de dimineata cand am vazut testul pozitiv, parca si mai mult ma concentrez pe ce simt prin burta si parca simt tot felul de misculatii pe acolo si ma stresez. (cred ca ma si autosugestionez eu)
Vreau maine la prima ora sa merg la Municipal sa vad daca e totul in regula. Nu prea stiu exact ce sa solicit, ecografie, consultatie pt sarcina...? asa incat sa se vada daca ar fi extrauterina sau nu.
E prima experienta de genul asta pentru mine, asa ca as fi fericita sa primesc orice fel de informatii despre cum ar trebui sa decurga un prim astfel de consult. :)
Banuiesc eu ca ar avea in jur de 5 sapt.
violetan spune:
quote:
Originally posted by clab
Merci mult pt raspuns si pt incurajari unboticutz, imi pare rau rau de ce ti s-a intamplat...si eu sunt foarte stresata pana nu aflu ceva concret.
Sangerari nu am avut pana acum, dar micile jene prin burta ma nelinistesc. Mai ales de dimineata cand am vazut testul pozitiv, parca si mai mult ma concentrez pe ce simt prin burta si parca simt tot felul de misculatii pe acolo si ma stresez. (cred ca ma si autosugestionez eu)
Vreau maine la prima ora sa merg la Municipal sa vad daca e totul in regula. Nu prea stiu exact ce sa solicit, ecografie, consultatie pt sarcina...? asa incat sa se vada daca ar fi extrauterina sau nu.
E prima experienta de genul asta pentru mine, asa ca as fi fericita sa primesc orice fel de informatii despre cum ar trebui sa decurga un prim astfel de consult. :)
Banuiesc eu ca ar avea in jur de 5 sapt.
Draga mea, cel mai sigur: beta hcg (analiza de sange). Se repeta la 48 de ore si se compara valorile: daca scade sau creste intr-un ritm mai lent decat normal (normal e sa se dubleze la 48 de ore) atunci poate fi vorba de sarcina extrauterina sau oprita in evolutie. Asa stai linistita. Poti merge si la eco intravaginal, si acolo poate se vede punctuletul in uter, dar e posibil sa nu (mai ales daca ai ovulatie tarzie). Hai succes si tine-ne la curent!! Sarcina usoara si bb sanatos!
http://bd.lilypie.com/ZcINp3.png
violeta, 24+
Tia spune:
eu cred ca trebuie sa stai linistita, la o extrauterina durerile apar mult mai tarziu.. felicitari!