imi iau teren - ce trebuie sa cer?
Salut!
Intentionez sa-mi iau un teren langa Bucuresti pe care sa-mi construiesc o locuinta de weekend.
Spuneti-mi va rog, in afara de intravilan, cum trebuie sa mai fie terenul / ce sa aiba?
Pe langa asta, am vazut tipul asta de case http://confort-house.plastec.ro/, stiti ceva de ele, cat de bune sunt, puncte slabe?
Multumesc frumos!
Raspunsuri
madairina spune:
Din experienta proprie iti spun.
Este foarte important sa fie intravilan sa ai utilitatile cat mai aproape (apa, gaze, electricitate). Sa aibe actele in regula. Sa nu fie in litigiu sau alte minunatii. Sa aibe cadastru facut.
Noi am luat un teren de 5000mp (asa scria pe titlu de proprietate) dupa ce a facut cadastru defapt erau 4400mp si nu am mai avut ce sa facem deja stabilisem pretul si dadusem si banii. Asa ca dupa ce vezi pe cadastru cati mp are atunci stabilesti pretul total.
Si pune bani de-o parte ca te costa ceva terenul.
Bafta multa.
madairina spune:
Am vazut casele de site-ul acela.
Noi vrem sa ne facem tot asa din OSB. Pana acum pe toata lumea care am auzit au o parere buna.
- izolatoare foarte buna
- in caz de cutremur se comporta foarte bine
- se construieste repede (3 luni)
- costuri mai ieftine
- structura usoara
Noi suntem la stadiu de proiect desi am vorbit cu cineva care construieste si intr-o luna si jumatate cred ca ne apucam de constructie.
Avantajul meu este ca lucrez la firma care face proiecteare si executie dar nu de case (au facut inainte acum nu mai fac). Important este ca am pe cine sa intreb. Si bineinteles cine sa mai verifice pe teren ce se intampla.
A_Iulia spune:
Nu stiu ce studiu se face (geodezic?) ca sa vezi si ce fel de teren e.
Eu era cat pe ce sa ma pacalesc cu un teren care arata foarte bine, insa avea 1 m adancime de teren de umplutura (de fapt resturi de la constructii, nu pamant). Eu tot pentru casa de vacanta, - insa am renuntat (nu poti sa plantezi nici macar un copac acolo.)
Adina + Olivia Karla 04.03.2004
madairina spune:
Se cheama studiu geotehnic dar nu am auzit pe nimeni sa faca acest studiu la cumpararea terenului. Ca sa proiectezi o casa in mod normal trebuie facut studiu geotehnic si studiu topografic.
bumbacel spune:
eu stiu ca nu primesti autorizatie de constructie fara aceste studii
bumbacel ingerasului Tudor (9.12.2004)
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41659" target="_blank">ajutati-l pe mihaita!...
A_Iulia spune:
Bumbacel, pe terenul de care am vorbit (cu teren de umplutura de 1m) exista si autorizatie de contructie P+2. Acum nu ma-ntreba cum a reusit s-o obtina.
Asa ca prudenta e mama intelepciunii.
Adina + Olivia Karla 04.03.2004