Am si eu o problema!!!
![](images/user_man.png)
Am luat Euthyrox 100 in fiecare zi si am luat si sambata si duminica si nu trebuia...se intampla ceva ?????are ceva???
Raspunsuri
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Lia/Lia.jpg)
Lia spune:
buna.depinde pentru ce il iei,cat esti de sanatos in rest si in ce doze il iei.In principiu ar trebui sa fie in regula,nu inteleg totusi de ce sambata si duminica nu trebuia sa-l iei.Medicamentul asta ar trebui eliberat cu prescriptie medicala,e bine sa discuti cu cel care ti l-a prescris.Daca-l iei in cadrul unui program de bodybuilding e bine totusi sa discuti despre asta cu un medic si sa nu-l iei dupa sfatul amicilor.
numai bine.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
Sheannamp spune:
Euthyroxul este un medicament ce contine hormoni tiroidieni.
Administrarea acestuia, si mai ales in doze mari (cum este cea de 100mg) la o persoana cu functie normala a glanddei tiroide poate determina dereglarea acesteia precum si intoxicarea organismului cu acesti hormoni lucru care poate afecta grav inima si alte organe.
Nu e de glumit cu acest medicament!
Daca, insa, il iei la recomandarea medicului pentru tratarea unei boli a glandei tiroide, tot nu e bine ca l-ai luat toata saptamana.
Dozele de Euthyrox trebuie foarte riguros respectate pentru a evita dereglari severe ale tiroidei.
Sanatate!
Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Lia/Lia.jpg)
Lia spune:
eu cred ca nu se moare si nu se-ntampla nimic ireparabil daca a luat doua zile-n plus si n-a avut reactii adverse,la doze mai mici sau egale cu 100 mcg,in situatia in care organismul e sanatos in rest.asta e medicatie care se administreaza pe termen lung,nu pentru 3 zile,se monitorizeaza nivelul hormonilor tiroidieni si buna functionare a organismului,pana si maniera/momentul in care se administreaza e important daca se doreste o buna absorbtie...Absorbtia poate fi scazuta prin administrarea suplimente de Fe,Ca...
din ce stiu eu doza zilnica recomandata poate fi undeva intre 25mcg si 300 de mcg(pt. situatia in care se administreaza euthyroxul in scop terapeutic),100 mcg nu e o doza foarte mica sau foarte mare in cazul administrarii terapeutice,dar e doza maxima la care se poate ajunge TREPTAT in cadrul programelor de bodybuilding...
sorry,am intervenit doar pentru ca nu-mi plac raspunsurile care sperie,cand nu se poate face nimic constructiv...
total de acord ca medicamentele de acest gen trebuiesc luate DOAR cu prescriptie medicala,sub supravegherea medicului curant,asa cum au fost prescrise.sunt total impotriva self-administrarii de medicamente de acest gen pentru bodybuilding,dar si asta e o realitate,desi intotdeauna in cazul administrarii unui medicament trebuie gandit daca beneficiile concomitente administrarii sunt mai mari decat riscurile acesteia.
In situatia in care se administreaza orice fel de medicatie si apar efecte adverse se merge fuguta la primul spital,nu se posteaza intrebari pe internet...