parchet laminat - pro si contra
Raspunsuri - Pagina 3
daniella4 spune:
Cam asa m-am gandit si eu. Mai ales ca am 2 gauri in linoleumul din sufagerie, care-mi stau pe creier.
PS: e chiar asa de scumpa sapa autonivelanta?
codruta_grg spune:
Depinde de cata ai nevoie, daca diferentele sunt mai mari de 2 cm trebuie pusa intai sapa normala (de nisip+ciment) si apoi autonivelanta. 1 sac de 25 kg era in jur de 25-30 RON 9asta anul trecut) si acopera cca 1,5 kg/mp/1 mm.
Codruta & Petra Alexandra
asa crestem noi
daniella4 spune:
Uf!
Credeam ca sapa asta e acelasi lucrucu folia care se pune sub parchet!
Din experienta voastra, cam cat ia un meserias care sa puna parchetul? Cu sapa, fara sapa, cu ce o fi! La gresie stiam ca se lua pe mp pretul gresiei, dar e un proces mai complicat, cred.
lilanda spune:
buli, experienta mea cu parchetele e taman pe dos decit a ta
Am in casa parchet de lemn si mi se pare ca se zgiriie usor. In plus, cam intr-un an-doi, se vede diferenta intre zonele protejate de covor si cele libere!! Asta prin comparatie cu parchetul laminat pe care mi-l amintesc (cindva, undeva:-) de era intr-un studio de televiziune, in care camere de zeci de kilograme erau tirite, hirsiite, mutate, la fel ca si decorurile pe roti-ori fara, plus oamenii pe tocuri sau bocanci ...ei bine si parchetul asta laminat, arata ca nou si dupa doi ani de frecus maxim!!
Io-l recomand, da' nu stiu cum se monteaza
pozulici si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=24607&whichpage=4" target="_blank">calatoria lui Ilie spre tara lui Hamlet
just_blue spune:
Eu zic sa nu ti-l montezi peste linoleum, am auzit cazuri in care in timp s-a mucegait si mirosea foarte urat!
Nu stiu ce preturi sunt la voi, dar pe aici un parchet de fag are acelasi pret cu unul laminat, de calitate, aprox. 40 lei/mp. Totul e sa fie bine uscat ca sa nu ai surprize in timp.
www.praktiker.ro/praktiker-international/html/ro_RO/152376/index.html" target="_blank">Aici gasesti mai multe informatii! Sper sa iti fie de folos.
viorela hoff spune:
dintre cele doua eu prefer parchetul din lemn, mi se pare mai cald.
laminatul, da, e mai ieftin, mai usor de intretinut, dar si cel din lemn, daca este bine sigilat, nu ai probleme cu el.
laminatul trebuie sa ai grije sa nu il uzi ca se strica, iarna sau cand ploua. de aceea noi in holul de intrare nu avem laminat.
exista solutii de spalat, cu uscare rapida pt. laminat.
Vio
sebica spune:
Noi ne-am pus parchet laminat cu adeziv, abia aparuse si nu se gasea cu clic. Intradevar, nu trece apa prin el. Dar am o mare frica sa nu intre apa pe lateral, pe langa perete. daca as avea o inundatie ar trebui sa-l tai frumos si sa-l arunc, ca nu mai iese apa de sub el.