parchet laminat - pro si contra

parchet laminat - pro si contra | Autor: daniella4

Link direct la acest mesaj

Buna!
Au aparut tot felul de oferte de parchet, unele la cca 15 lei/mp. M-ar tenta ideea la pretul asta, cu atat mai mult cu cat am inteles ca e usor de montat, adica ca am putea sa-l punem chiar noi, fara sa ne mai incurcam cu mesteri vestiti.
(...sunt inca traumatizata de echipa care ne-a facut initial apartamentul...)
Intrebarile ar fi: cat e de rezistent? Se zgarie usor?
Se poate pune peste linoleu? Trebuie sa fii foarte indemanatic sa-l pui singur?

Si in special...care ar fi dezavantajele unui astfel de parchet?

Va multumesc

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns louisea spune:

Din experienta..
- se pune usor. Sotul meu l-a pus singur in casa cealalta si nu e de meserie dar cat de cat indemanatic . Insa sunt sigura ca va puteti descurca si voi. Banuiesc ca sunt placute care trebuiesc doar puse cap in cap
- nu stiu daca se poate pune peste linoleu dar imi amintesc c-am pus o folie sub el
- parerea mea e ca se zgarie mai usor ca cel de lemn masiv. Noi am avut de ex. in sufra 5 ani. N-am umblat f mult pe tocuri in casa dar nici n-am vazut vre-o zgarietura cand ne-am mutat..
Desigur am pus aparatori sub scaune, masa, sofa etc. ca atunci cand le muti sa nu zgarie
- dezavantaj: nu se poate rascheta. Deci peste vre-o 10 ani, timp in care Alexis a fredonat masinutele pe parchet zilnic, trebuie schimbat, pe cand pe cel din lemn masiv se poate rascheta
- totusi uitati-va dupa unul care se fie cat de cat calitativ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns codruta_grg spune:

Noi ne-am pus laminat. Se curata usor, arata bine, dar mie tot cel de lemn imi place mai mult (muuult mai mult)

Codruta & Petra Alexandra

asa crestem noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kitzy spune:

Si noi ne-am pus parchet laminat in hol si bucatarie si is foarte multumita pana acuma. E drept ca ne-am luat trafic intens pt apartament ca sa nu avem surprize
Pana acuma se mentine foarte bine, se intretine foarte usor, nu s-a umflat, nu s-a valurit si deja il avem de 2 ani. Acuma depinde si cat de bine e pus, noua pe margini ne-a lasat spatiu liber ca el se mai dilata si sa aiba loc sa nu se umfle.
In camere avem parchet de lemn de stejar si trebuie sa recunosc ca nu se compara cu laminatul,arata mult mai stilat

Nu lasa pe maine ce poti face azi, ca poate maine nu mai trebuie facut!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danis spune:

noi amenajam apartamentul si am pus deja parchet laminat in doua dintre camere; avem de gand sa folosim si covor, deci nu va fi integral descoperit; de montat ni l-a montat mesterul si nu a parut sa-i fie greu; si la noi a pus o folie speciala dedesubt si parca a folosit si adevziv; am impresia ca se poate monta si fara adeziv; intr-adevar, daca ai cum, ia un parchet cu grosime ceva mai mare si de calitate cat mai buna in banii pe care ii aloci

edit: noi am avut linoleu si l-am dezlipit, apoi am pus parchetul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniella4 spune:

Multumesc pt raspunsuri.
Deci se monteaza peste o folie, dupa indepartarea linoleumului. Se pune si o plinta banuiesc.

Luisea, cum sunt aparatorile pt a nu se zgaria parchetul? De unde se pot procura?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns louisea spune:

Arata asa si sunt adezive pe o parte, invizibile sub mobila (in pachet sunt mai multe marimi). Noi avem sub toate scaunele, mese, chiar daca acum avem masiv si gresie.
Cred ca le poti gasi la magazinele de mobila, cele cu materiale de constructii si sunt destul de ieftine (cel putin la noi).

Edit. Uiteasem sa zic ca se gasesc si unele pt scaunele care le folosesti zilnic in bucatarie/ dinning de ex. care au ac (in loc de parte adeziva) fiind si mai rezistente...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliana csaki spune:

Daniela, se gasesc si la noi aparatori din astea, in Carrefour, la raionul cu accesorii pt. bucatarie(unde sunt desfacatoare de conserve, razatoare, chestii din astea). Sunt diverse marimi dar in pachete diferite..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Daniella si eu am parchet laminat!Se comporta foarte bine,nu s-a zgariat deocamdata,il avem cam de 2 ani,dar eu am si covor peste!Dar,de ala de 15 lei nu te sfatuiesc sa-ti iei!Este foarte prost,daca o sa cada ceva mai greu pe el se poate crapa!De pus se pune relativ usor,la noi l-a pus sotul meu si nu-i de meserie!

"La vita e bella"
poze
marea inghetata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns speed spune:

cind a fost sa-mi aleg parchetul nici nu mi-am pus problema sa-mi pun parchet laminat...dar atitia ne-au sfatuit sa alegem laminat (inclusiv cei de la "firma de parchete") incit am cedat si acum nu-mi pare rau...am ales unul care arata bine (la prima ochire nu-ti dai seama ca e laminat) si e foarte rezistent, nu s-a zgiriat deloc (si ar fi avut foarte multe ocazii) si nu s-a umflat desi s-a scapat apa din greu pe el.una peste alta,sunt multumita si as recomanda si altora parchetul laminat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Corect speed,uitasem de umflat!Daca iti iei ceva calitativ nu se umfla,consortul a facut experienta asta,a pus o bucata in cada cu apa si a lasat-o o zi intreaga!Nu s-a umflat!
Intrebai de linoleum,noi am pus parchetul peste,am pus folie autonivelanta si parchetul!Daca denivelarile la nivelul podelei sunt mari dublezi folia!

"La vita e bella"
poze
marea inghetata

Mergi la inceput