Stelute de ianuarie februarie 2007 (17)
Raspunsuri - Pagina 10
marybell spune:
alink multumim de urari
si din partea noastra La multi ani sarbatoritilor de azi si stelutelor care azi mai implinesc o lunisoara in plus. multa sanatate si tot ce poate fi mai bun.
eli1977 sarmana, dar am apucat sa cumpar vaccinul de la dona si mult mai scump.
terbitza imi pare rau sa aud ca ai probleme cu Leti scumpa de ea, sper sa nu planga prea rau si sa se insanatoseasca cat mai repede. apropo... la vara cand vin la mare poate ne vedem la o cafea sa imi dai si mie lectii "pe viu" cum sa fac botosei si costmase ptr iarna lui Erik.
Catalina am lipsit vreo 2 zile de pe forum si acum cand am intrat am gasit o multime de informatii super, traduse de tine din carticica aia. iti multumesc si eu la randul meu pentru efortul depus.
messa super chestia cu mei tai-ul asiatic, mi-a placut si mie ideea. as vrea sa-l folosesc asa, cand ma duc pana jos sa mai cumpar cate ceva. poate ne intalnim sa bem berea de care vorbeam din primele zile ale bebeilor, si de asemenea poate iti gasesti timp si ptr mine de un mei tai.
anis sper ca si-a revenit Iarina cu baitza. sa stii ca am patit-o si noi chiar in seara asta. am venit de la munte obositi, am despachetat bagajele, am facut un dus, i-am dat putin sa pape ca nu mai avea rabdare si dupa aia am zis sa ii facem baie. am asezat noi totul si Alex in loc sa il bage usurel cu funduletzul intai in apa, l-a bagat si cu spatele si s-a speriat, a facut asa ca si cand nu mai avea aer si s-a pus pe un plans, da plans nu gluma. am incercat noi sa-l mai potolim in fel si chip insa nu am reusit. pana la urma l-am spalat asa acompaniata de urletele lui.
conchita bine ai venit printre noi, dragutza.
Marybell si bb Erik (23 dec 2006)
poze bb
poze Botez
varsta Erik
mihacarm2002 spune:
La multi ani, sa traiti cu numele: Gio, Kate (Georgiana), Alinuk (Georgiana)
Alexia&Daria (Flavia) ~ 5 luni
Erik Lucian (Marybell) ~ 4 luni
Eva Victoria (Gio) ~ 3 luni
Vlad Gabriel (Mog) ~ 3 luni
Andra Elena (Nitulica) ~ 3 luni
Mihaela si Eva Florina (9 feb. 2007)
Eva~Florina
ylilimic spune:
Salutare de la mare!
ca sa vedeti ca inca nu am disparut definitiv dintre voi, va citesc mai greu, dar va raspund si mai greu.
De fapt am iesit afara cu familionul meu si sambata si duminica si am lipsit mult de acasa...
Suntem bine (multumim Catalina) am fost chiar si la pediatru pt urletele dn timpul suptului lui Adam si nu am aflat inca raspuns... Raman la parerea ca inca mai are crampe la burtica si nu prea ii merge cu calmantele incercate. O sa creasca si va scapa odata si odata! In rest cica arata f bine, se dezvolta normal, e frumos si mai ales sanatos, sa las copilul in pace... Nu a luat decat 600 gr in luna a 3-a dar nici nu are cu cine semana (si aici cam are dreptate).
Azi chiar m--am amuzat cu sotul ca aveam carut si eu il duceam pe Adam in brate (de frig ce era incepuse sa planga), i-am luat adaptor lui Matei si el avea chef sa mearga de mana cu tati .
organismul meu dupa bb2-se reface mai greu ca dupa bb1, vergeturi nu am avut la nici o sarcina, kg recuperate f bine la prima, acum inca mai am un plus de 5, dar mai este vreme sa le dau jos. Si eu cred ca burta ramasa e mai consistenta, ca uneori imi vine sa o fac ciorba!
messa - te si vad in viata de elev inscrisa la cursul "ce pot face 2 maini dibace" Esti buna, fata draga! Tare mult imi doresc si eu sa se repete minunea din prim aluna a lui Adam cand doar manca si dormea, as avea timp sa termin filmuletul si de ce nu, albumul lui fiu-miu (Matei e fiul lui tati ref la albume virtuale)...
Cam atat ca deja imi curg ochii in gura, dar nu-i nimic, de maine raman iar singura acasa cu piticii si o sa am mai mult timp de voi
cristiana, oana_bucur-parca voi spuneati ca bbii vostri se inteleg bine cu punga cu gel... Credeti ca as putea sa i-o pun imediat ce termina de mancat, poate asa nu ii mai vin colicii deloc in intervalul urmator?! Ca atunci cand e in plina criza, se zvarcoleste atat de tare ca nu sta punga decat cu banda adeziv
noapte buna si mai vb si maine!
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=2787f7bd88fc9fee3167bf" target="_blank">Primele 3 luni din viata stelutelor!
Nasterea - un puzzle cu flori de liliac
Marele blond Luca Matei - 05.11.2004
Liliana cu www.onetruemedia.com/my_shared?z=15c3fccea103d6e25e31e4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Adam Cristian- 15.01.2007
CARTI de psihologia copilului / liste utile pentru tinere mamici
RB spune:
Lilimic, eu folosesc Flatulin pt. colici si functioneaza super. Este un gel pe care il aplic pe burtica, o infasor cu un scutecel doar pe burtica (sa se incalzeasca) si o tin in brate. Cred ca trec max. 10 min. si se linisteste. Am mai folosit Sab simplex dar nu am avut prea mare succes.
Apropo si eu sunt tot din Mangalia dar acum stau in Bucuresti.
Raluca si BB AMALIA (22.01.2007)
marybell spune:
noi am fost 2 zile plecati de acasa, am sarbatorit cele 4 luni pe care le implineste azi Erik, ne-am relaxat, a fost foarte frumos, vremea super, bebe cuminte.
in drum spre casa am gasit un camp cu flori galbene, superb. arata exact ca in imaginatia mea, cand in momente de stres incerc sa ma transpun psihic acolo si reusesc sa ma relaxez. ia priviti-l pe...
Erik intr-un camp cu flori galbene,
bondarelul lui mami,
zboara
in alta ordine de idei, am mai crescut si noi, azi facem 4 luni sunt baietel mare si priviti ce pot sa fac
va pup, ma duc si eu la somnic fiindca sunt obosita.
Marybell si bb Erik (23 dec 2006)
poze bb
poze Botez
varsta Erik
Messa spune:
alinuk, mercic, am sa incerc cu vitamina A. De fapt, cred ca am sa-mi iau multivitamine...
marybell, cand ai materialul, da-mi un semn pe mess
ylilimic, aiurea, in scoala aveam doua maini stangi, ca eram repezita si, daca nu-mi iesea din prima, renuntam
--------------------
Aici e un ticker cu Bebe Arianna ca sa stiti exact cat de maaaaare suntem!
mirandolina spune:
quote:
Originally posted by Catalina
Sa nu uitam sa respectam copilul si sa nu ne referim la el ca la ceva ce ne apartine. Sa nu uitam ca este o persoana cu personalitate proprie, cu nevoi, cu dorinte proprii. Sa ne referim la ei pe nume nu cu "copilu" "ala micu" sau si mai rau "asta" etc. Autoarea spune: "Nu uitati ca bebelusul dvs nu este "al dumneavoastra" ci este o persoana deosebita de dvs - un dar ce va fost dat pentru ca sa aveti grija de el."
Asta mi-a placut in mod deosebit Ai mei imi tot spuneau "asta mica" si ma infuria teribil. Si acum fac si eu la fel citeodata. Memoria asta...
MESSA, insomniaco, plecaciuni . Imi fac singurica si mei tai si mai tai , dar te-as vizita sa-ti dau o bere pentru ideea geniala Eu vad linkurile fara probleme, dar am toate racnetele noi de codecuri si update-uri si upgrade-uri
Pentru miini uscate, am un tratament cu parafina de la Avon (na, imi fac si eu reclama, daca tot mai distribui din astea, dar chiar functioneshte balaria). Singura problema e ca ia ceva timp de utilizare, iar eu una prefer sa mai dau un raspuns pe net decit sa ma impaketez in prosoape calde. Asa ca prefer sa previn problema folosind sapun lichid cu ph mai soft.
Fetelor, multumesc pentru raspunsuri intru defrishare
Gio, Kate, Alinuk
Alexia&Daria (Flavia)
Erik Lucian (Marybell)
Eva Victoria (Gio)
Vlad Gabriel (Mog)
Andra Elena (Nitulica)
ELI vreau si eu la dansuri! Mergeam la cursuri pina m-a infipt ginecoloaga in pat, si acum nu stiu cum as putea s-o alaptez pe Maya la fata locului
MIHACARM, multumesc pentru aprecieri! Si despre ceai - nici eu nu i-am dat bebelinei decit lapte. Am facut atunci greseala aia cu formula si acum nu ii mai dau decit lapte de la mine, direct de la sin. Nu m-am muls, am facut o singura incercare esuata.
Cu pregatirile de botez ma grabesc cam ca Messa. Plus ca mi-a intrat in cap sa-l conving pe al meu sa facem si nunta cu aceeasi ocazie. Ne miscam atit de greu incit am senzatia ca n-o sa le facem niciodata. Nu ca as tine neaparat Parca vad ca fugim in munti
Nickul meu de messenger il gasiti in profilul personal, va astept in lista. Doar sa nu ma injurati: sunt rare zilele in care pot sta ca lumea la taclale. Dupa ce imi fac mei tai, o sa-mi vina mai usor
Sa vedeti ce mi s-a intimplat in Herastrau. Maya in carucior, gasca pe linga ea. Cald afara ca la balamuc, soare. Cipilica Maya - lipsa, ca nu sunt romanul tipic cu caciula la douajdegradecelsius. Babeta linga carucior, strigind la al meu barbat: PUNE ACUM CACIULITZA LA COPIL CA TE BAT! ACUM!!! Va las sa comentati - daca aveti chef, desigur.
Si ar fi bine sa inkei, pt ca daca pierd si mesajul asta, iar adorm la 4 jumate, ca ieri
fetili
Un altfel de ticker cu Maya
Ella de Iulia Maya 16 februarie 2007
Biribu spune:
Anis, ma intereseaza ambele, si programul cu mesele si cu somnul, daca ai timp te rog frumos sa ne dai si noua idei. Mercic mult pt diversificare, e f.aproape de ce-mi zice mie pediatra.
Aici nu sunt deloc adeptii sucurilor dulci de fructe/legume, mai ales - atentie,fetele - nu cumva sa le inlocuiti bbilor o masa de laptic cu una de suc, practic ii privati de toate nutrientele din lapte si le inlocuiti cu un suc pe care ei nu il digera si absorb prea bine la virsta asta si oricum nu se poate compara cu laptele, indiferent ca e natural sau formula. Macar dati-l in plus fata de laptic si nu in locul lui.
si de asemenea se recomanda sa nu renuntam in cazul in care copilul refuza o anume leguma, se reintroduce dupa citeva zile iar si tot asa pina o vrea..
felicitari tutturor sarbatoritilor zilei!!!!
Biribu, mami de Anna (DN 5.02.2007)
Catalina spune:
Neata fetele, am aparut si noi. Mai devreme ca de obicei pt ca de pe la 2 ma chinui sa dorm si am capitulat dupa cateva cosmaruri. Imi pare rau despre mine sa vad ca mi-am revenit cu acest ritual de nedormit atunci cand sunt pb in familie. Sa imi fie rusine, dati cu rosii si cu laditzele dupa mine, o insemna ca nu sunt obosita.
Marinushka mama cum fuse la nunta? Cred ca esti rupta. Ma bucur sa auz ca te odihnesti.
Alinuk, Kate, Gio la multi ani de Sf Gheorghe. Si tuturor celor care va numiti cu numele sfantului.
Alino, eu zic sa te abonezi de pe acum la BGS ca o sa iti trebuiasca body-guarzi seriosi la fata.
Anis, dar ai facut vreo schimbare (oricare) la baie? Sau prin jurul ei ... ceva. Ma gandesc ca din senin asa nu o apuca ... Zic si eu ...
Miha, nu inseamna ca are gaze si de aia zambeste. Cand are gaze face o grimasa ca un zambet (nu pot sa explic, cel mai bine arat) ... se vede diferenta clar.
Anis eu am cateva intrebari ref la schema. In primul rand multumim pt ea. Acuma: de ce nu se dau acele fructe pana la un an? De ce nu putem sa le dam sucuri facute din fructele sau legumele mentionate?
Gio, zambetul era relativ la carte? (Bai, daca credeti careva ca sunt ridicola cu traducerile astea, nu ma lasati asa in dambla, dati-mi una dupe ceafa ca ma pot opri sa stiti).
Miciurin, cum ajung, traduc tot capitolul despre dezvat. Sa stii ca despre tati scrie cum ajung ei seara acasa si mama e terminata si ei nu o baga in seama si zic "da ce ai facut domne toata ziua, doar ai stat cu copilu?!" si zic de frustrarile ei si ca tata trebuie implicat, in orele alea cand e acasa: de ex, tata sa ramana cu copilu si mama iese nitel sa se clateasca la creier, sau tata mereu da de mancare seara sau mereu participa la baie. Etc. Dar trebuie implicat.
Dana, ma bucur ca ai realizat ca glumeam. :))Da mai, si Matei ma striga, dar n-am zis nimic ca am crezut ca sunt eu nebuna.
Messa, e prima oara cand folosesti Dove? Mie mi-a facut o piele uscata sapunul asta ceva de speriat ... eu zic sa iti iei un sapun cu glicerina sau ceva, da-l incolo de Dove. Si sa stii ca toate mamicile cu care am vorbit se plang de acelasi lucru, inclusiv eu. Apa e nenorocita rau.
Conchita, sa iti fie mai usoara cautarea, iata toate detaliile referitoare la carte: "Secrets of the Baby Whisperer. How to calm, connect and communicate with your baby" Tracy Hogg with Melinda Blau scoasa la editura Random House.
Marybell, nici un efort, o placere, mai ales ca scriind imi intra si mie mai bine in cap. Sa iti traiasca Erik-utzul si sa fiti foarte fericiti impreuna.
Lili ma bucur sa te re-citesc. Numai bine lui bebe Adam. Cu siguranta vor veni vremuri mai bune.
Mirandolina si eu fac la fel zic "bebe" mai mult decat Matei dar de acum incerc sa ma corectez. Stii ce scrie autoarea? Ca noi zicem ca bebeii nu gandesc ca noi si nu ne inteleg dar, spune ea, ce ne facem daca chiar ne inteleg? Si inteleg ca ne referim la ei asa ca la obiecte sau ii ignoram? Nu ca s-ar simti groaznic? M-a terminat faza cu caciulita ...
Gata a facut ochi si mai ales gura Matei.
Va pup si mai vorbim
marinar spune:
neata
LA MULTE LUNISOARE sarbatoritilor bebei de astazi!
LA MULTI ANI celor care-si serbeaza ziua onomastica!
messa e nasol cu mainile. si eu le am uscate si mi se si exfoliaza pielea in jurul unghiilor. si unde mai pui ca eu ii fac masaj emmei numai cu ulei de masline, deci ar trebui sa hidrateze.
cata a fost super la nunta, dar nu am stat pana la sfarsit pt ca ma ajunsese oboseala rau. ieri am fost la ciorba de potroace...
marybell am vazut poze cu bondarasul. mai dar cum sta el acolo in patut, in fundic?
Marina mami de Emma Ioana(16.01.2007)