Intrebare despre demisie

Intrebare despre demisie | Autor: Andreea

Link direct la acest mesaj

Va rog sa ma ajutati in urmatoarea chestiune: in contractul meu de munca este stipulat: "perioada de preaviz in cazul demisiei este de 30 de zile calendaristice, cf Legii nr. 53/2003 Codul Muncii".
Cf. Codului Muncii preavizul meu nu poate fi mai mare de 15 zile lucratoare pt ca nu am functie de conducere.
Ce prevaleaza, Codul Muncii sau contractul pe care l-am semnat? Pot avea probleme daca imi dau demisia cu preaviz de 15 zile?
Multumesc frumos,
Andreea

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns floarea_soarelui spune:

Codul Muncii cred. Pentru ca Contractele individuale se fac in limitele Codului Muncii. Daca n-ai functie de conducere si nu ai buget pe mina: 30 de zile (aceasta insa ramine la intelegere cu angajatorul...in sensul ca se poate sa ai si mai putin de 30 zile). Pentru functii de executie CM spune 15 zile. Tu poti sa-ti dai demisia specificind ca o faci cu data de...(15 zile de la data inaintarii demisiei) - vezi de ia numar de inregistrare la demisie :D cu data la care ai depus-o. Poti, de comun acord cu angajatorul sa mai scazi din perioada. Oricum eu stiu ca perioada max este 15 zile la fara functie.

Mergi la inceput