triplul test- util sau nu?
salutare la burtici!!!
am facut echo 2d si totul e f normal...mi s-a recomandat triplul test, desi nu am antecedente in familie de nu stiu ce trisomie 18 sau 21...si am 29 de ani..ma rog, aproape 30...
testul asta daca iese bine...nu e sigur, daca iese rau, la fel...
oare e util sa-l faci daca tot nu te lamureste? are rost sa stai pe jar pana nasti daca iti iese ceva aiurea???????
voi fetelor ce credeti?
si inca ceva: la echo(dr Herghelegiu) nu mi-a spus daca am baiat sau fata...trebuia sa-l intreb eu?sau la 16 sapt nu se vede inca?
va pup pe burticutze...si astept parerile voastre....
Raspunsuri
nikol31 spune:
as vrea sa te pot ajuta dar si eu sunt cam in aceeasi situatie cu tine. adica aproape. atata ca eu am tot ezitat sa-mi fac testul tocmai pe motivele invocate de tine, dar intr-un final m-am dus si mi-am luat sange. stau ca pe jar inca vreo saptamana si nu stiu daca merita, atat vreme cat rezultatul nu este foarte concludent. acuma fie ce-o fi. nu am vrut sa trec de 18 saptamani si mai apoi sa-mi para rau ca nu l-am facut. nu stiu nici eu daca merita stresul asta, ca, crede-ma numai la aia ma gandesc.
cat despre sexul copilasului tau, nici mie nu mi-ar fi spus daca nu l-as fi intrebat. cel mai bine este ca data viitoare cand mergi la eco sa-l intrebi, cu toate ca nu este nici aici foarte sigur. cica de aceea nu spun unii ca nu sunt foarte siguri si mai bine asteapta 24 saptamani ca sa dea un raspuns exact. mie mi-a spus la 16 saptamani ca este fetita dar ca marja de eroare este destul de mare. sunt sanse ca sa nu se vada acum .
sarcina usoara iti doresc
19+
crinuta spune:
Eu nu stiu cum de se mai recomanda testul asta. Eu l-as scoate prin lege, datorita numarului mare de falsuri atat pozitive cat si negative.
Crinuta si
Rayan
Fara Dumnezeu nimic nu e.
http://www.jnsr.be/ro.htm
Roxana_G spune:
Eu l-am facut pentru ca a cerut medicul. Iesit prost, refacut. Din 5 teste am avut 3 proaste si 2 bune. Asta spune multe despre relevanta lui. Insa am decis sa fac amnio desi eco era in pricipiu ok (ma rog, o mica problema si acolo - un pliu masurat intre 2 mm si 3,9 mm de diversi ecografisti, insa masurat la 16 sapt cand nu mai era relevant). Am facut amniocenteza si BB este sanatos.
Insa una din fetele de la odiseea noastra a avut test prost si amnio proasta. De atunci, eu cel mai inversunat adversar al testului, am decis ca este si el util in felul lui. Cu toate ca mie mi-a dat un branci spre nebunie, am ajuns la concluzia ca totusi poate identifica o problema, iar ecografia nu e relevanta. Am auzit de cazuri in care eco era perfecta, iar medicul meu mi-a spus ca nu toti copiii cu SD au malformatii fizice grave sau vizibile (atentie, retardul tot exista).
Rox
20+
si Alexandra Maria
(10.02.2004)
doradora spune:
quote:
Initial creeata de lavmitziaura
salutare la burtici!!!
am facut echo 2d si totul e f normal...mi s-a recomandat triplul test, desi nu am antecedente in familie de nu stiu ce trisomie 18 sau 21...si am 29 de ani..ma rog, aproape 30...
testul asta daca iese bine...nu e sigur, daca iese rau, la fel...
oare e util sa-l faci daca tot nu te lamureste? are rost sa stai pe jar pana nasti daca iti iese ceva aiurea???????
voi fetelor ce credeti?
si inca ceva: la echo(dr Herghelegiu) nu mi-a spus daca am baiat sau fata...trebuia sa-l intreb eu?sau la 16 sapt nu se vede inca?
va pup pe burticutze...si astept parerile voastre....
ba se vede. cred ca o fi omis cumva, ceea ce ma mira, pt ca am nascut cu el, iar o consultatie, fara probleme, dura chiar si o ora. daca ti-a zis sa faci, atunci mergi. mie nu mi-a cerut, si aveam 26 de ani, deci nu e asa mare diferenta intre noi.
chris +
alexandra varsta alexandra
poze bebe alexandra
bebeii nostri
liadorian spune:
Eu am refuzat sa-l fac, tocmai din cauza rezultatelor fals pozitive sau negative pe care le da. Nu existau in familie antecedente ingrijoratoare, aveam 27 de ani cand am ramas insarcinata si am decis ca pur si simplu nu vreau sa-mi mai complic viata si cu TT. Cred ca a si devenit o moda - se recomanda TT si in cazuri asolut aleatorii numai pentru ca pacienta sa aiba impresia ca e bine ingrijita, ca se ocupa medicul de ea, ca face multe analize si asta e "de bine". Nu stiu, acum fiecare decide cum e mai bine pentru ea si pentru bebelus...
Lia
S25
Miruna Demetra
aiska spune:
In Finlanda doctorul nu recomanda, ci doar ne explica ca exista posibilitatea acestor teste pentru mamele care doresc.Alegerea este a noastra daca sa le facem sau nu.Noi sintem pacientele si avem dreptul sa refuzam sau sa cerem TT.
Sabina![]()
mamica lui Joel si a Nonei
crinuta spune:
Ideea este ca si daca iese bine, nu inseamna ca bb e ok, si am vazut situatii din acestea, si atunci ma intreb, ce sens mai are testul asta?
Mie mi-a mancat nervii toata sarcina, si daca voi mai fi vreodata insarcinata, cu siguranta nu il fac, indiferent cine, ce mi-ar recomanda.
Crinuta si
Rayan
Fara Dumnezeu nimic nu e.
crinuta spune:
quote:
Originally posted by aiska
In Finlanda doctorul nu recomanda, ci doar ne explica ca exista posibilitatea acestor teste pentru mamele care doresc.Alegerea este a noastra daca sa le facem sau nu.Noi sintem pacientele si avem dreptul sa refuzam sau sa cerem TT.
Sabina
mamica lui Joel si a Nonei
Intelepti medici! Ma mut in Finlanda.
Crinuta si
Rayan Fara Dumnezeu nimic nu e.
nikole spune:
Iar in Japonia trebuie sa dai cu pumnul in masa pentru o analiza banala, care e OBLIGATORIE in sarcina(de ex. HIV, sifilis, toxo, si astea suntt cele mai grave la care m-am putut gandi).
De TT nici nu se pune vb, mai ales daca ai pana in 35 de ani, aici medicii mizeaza pe ...selectia naturala!
M-am stresat f mult la inceputul sarcinii, cand citeam ca fetele si-au facut toate testele posibile, existente/recomandate, si eu abia daca aveam trecute in carnet niste banale analize la sange...acum stau si ma gandesc ca daca as fi facut prin sapt 14 testul (de ex.) si ar fi iesit rezultatul prost , avort nu puteam sa fac, si pana nasteam eram neom de stress , frica...asa ca...
parerea mea:nimic, nici un test din lume nu iti poate garanta 100% nasterea unui copil perfect sanatos, sau a unuia cu probleme. Sunt doar probabilitati...
26+
haine gravidutzaaa
mihuta spune:
....dar deasemenea in multe tari din afara amniocenteza se face la toate femeile peste 35 de ani ba a ajuns chiar o analiza de rutina pentru oricine, pe cand la noi fuge lumea de ea mai rau ca de TT. Cand in realitate este singura care da rezultate 100% in legatura cu SD si alte proleme genetice.
9s