Bucurii de sept-oct 2006 (60)

Raspunsuri - Pagina 22

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lakioana spune:

Cristina...apropo de dansat in fata copilului ca sa manance
Hai sa iti spun si eu cum se desfasoara o masa normala la noi cu lingurita:
Pun copilul in tarc si ma duc sa ii pregatesc papa...ea se uita tot timpul la mine...stie ce se petrece (noi avem peretele dintre living si bucatarie dat jos...asa ca fata ma poate vedea foarte bine in bucatarie...printre jucarii ma urmareste pas cu pas...asta cand nu vrea sa pregatim papa impreuna, adica la mine in brate)
Papa e gata...punem bavetica si celelalte prosopele care o acopera din cap in picioare (pentru ca altfel ar fi uda leoarca de la mancarea care ii ajunge peste tot...pana si parul ii este cateodata foarte naclait de papa). Iau castronasul in mana si ii duc lingurita cu papa la gurita...pe care ea bineinteles ca la inceput nu o deschide. Se uita la mine in timp ce lingurita ii atinge buzele de parca mi-ar spune: "tu vorbesti serios?"-chiar asa spune expresia ei de fiecare data. Dupa aceea...parca de mila...si parca spunand: hai...no...sa-i fac pe plac. Deschide juma' de gurita ca sa simta continutul. Daca ii place ramane in aceeasi pozitie ca sa continuam. Daca nu...ridica manutele, trage toate prosopelele...bavetica...inchide gura si se zbate plangand sa nu ii mai dau. Daca ii place (si asta este metaforic vorbind), deschide gura la inca cateva lingurite ...asa cam in scarba...dupa care ori incepe sa vorbeasca...ori vrea sa imi ia lingurita sa se joace cu ea...nu sa manance...pentru ca daca simte mancarica pe ea, o arunca cat colo si se stramba.
Ei...aici este momentul in care intervine "Catelus cu parul cret"...care merge la o lingurita doua...dupa care, nu am ce face si chem ajutoare dansatoare, cantarete...jucause, care o distreaza si o fac sa pape fara sa stie ca papa . In fine, cand isi da seama ce face...este de multe ori prea tarziu...ca s-a terminat mancarica .
Nicioadata nu stiu daca s-a saturat sau nu...doar cand la un moment dat incepe sa isi faca greata ma gandesc ca este posibil sa fie destul pt. ea.
Asa ca...stai linistita ...ca nu esti singura...si chiar si eu, care de multe ori izbucnesc in plans cand vad ca nu vrea sa pape nici macar o lingurita...ma gandesc ca o data si o data tot o sa se obisnuiasca si ea cu papica solida.
Azi dimineata a papat fara alt ajutor uman decat jucariile care stau si ii tin companie pe marginea patului. Se uita la ele....mai lua o lingurita....si tot asa...pana a papat 130 grame de pireutz de pere cu cereale. Am fost in culmea fericirii!!!
Poate se da si ea pe brazda

_

Lakioana mami lui Reby, o minune de fetitza (16.09.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xandrutza_76 spune:

Gety, am citit, dar nu mai stiu exact unde, ca am downloadat toate documentele legate de diversificare de pe mailul comun si nu numai, ca nu trebuie depasite 5 linguri cereale pe zi... eu ii dau mai putin de atat, de fapt folosesc faina de orez cu care ii ingros putin piureul de fructe sau ii fac o portie mica de cereale pe care o combin cu altceva, dar dupa cum am spus, tin o socoteala...

Alexandrina, mamica, Raluci (03.08.1997) si Narci (21.09.2006), ingerasi
poze cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lakioana spune:

quote:
Originally posted by cucuoancea
Am citit prin carti ca uneori e bine sa ii dai putin lapte inainte pt a nu ii fi foarte foame si deci foarte agitat. Am incercat sa ii dau fructele, de ex, la o ora dupa tzitzi si...surpriza...le-a primit binisor.

Marina, mamica Anei (21.05.03) si a Marucai (29.09.06)


Marina...am observat si eu un lucru: daca ii este foarte foame fetei mele, nu accepta nici in ruptul capului sa pape cu lingurita...plange se zbate...e dezastru. La fel se intampla cand e obosita. Doar biberonul o calmeaza.
Asa ca am facut tot posibilul sa ii dau sa pape cam la maxim o juma' de ora de cand s-a trezit...chiar daca erau doar 3 ore de cand papase masa precedenta...si nu 4...cat ar trebui...si am observat ca papa mai calma...mai cu "pofta" (pun intre ghilimele cuv. pofta...pt. ca la noi cuvantul acesta nu prea isi gaseste intrebuintarea). Si chiar daca nu ii place, ia totusi cateva lingurite.
Daca insa trece de o ora jumate de cand s-a trezit...nici nu are rost sa mai incerc: E DEZASTRUUUUU GENERAL!!!

Lexi, Cristina, incercati si voi asa...poate merge si la voi

_

Lakioana mami lui Reby, o minune de fetitza (16.09.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monique_new spune:

CristinaGojiba da 69.5 cm are , am gresit

www.totsites.com/tot/cosminutza" target="_blank">Pagina mea
POZE COSMINUTA
www.dropshots.com/day.php?userid=233103&cdate=20070121" target="_blank">Filmulet

Monica si bebe Cosmina (13 septembrie 2006 )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eloise spune:

Le-am vazut din nou pe Cosmina& Deea, fetitele Zewa, foarte scumpele, alaturi de mamicile lor frumoase!

Noi mergem azi la vaccin, sa vedem daca il vom face. Sper sa fie totul bine si sa scapam si de vaccinul asta, sa nu mai avem bataie de cap pana la 1 an. Inflamatia la mamelon nu a cedat decat putin, dar este in continuare umflat si un pic dur. Ieri seara am sunat la pediatra si ne-a chemat azi la 4. Deci azi mergem la 2 medici: medicul de familie pt vaccin si apoi la pediatra sa vedem ce e cu tzatzica lui bebe. La telefon nu a vrut sa spuna nimic, doar ne-a chemat la consultatie ... bineinteles ca mi-am batut capul daca o fi ceva grav... Am auzit ca, pe fond hormonal, asemenea lucruri se mai pot intampla copiilor, chiar si baietei fiind, si trec in timp relativ scurt. O sa vedem azi ce e...
Colac peste pupaza, i s-a mai infectat si o unghiutza la piciorus. Si nici macar nu umblasem acolo (adica sa tai unghiutele) A facut puroi si degetelul e rosu tare...Of... O sa vedem azi...


Andra si www.babiesonline.com/babies/v/vladutz/" target="_blank">Vladut (14.10.2006)
Cum a venit pe lume Vladut
puiul meu creste...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anangel_lexi spune:

Buna tuturor. Lakioana si Cristina, imi pare rau ca si voi va confruntati cu aceeasi problema, sper ca si puii nostri sa se diversifice cat de curand.
Eloise, nu cred ca e cazul sa-ti faci griji acum. Nu e obligatoriu ca si Vladut sa faca la fel ca Maria sau ca Reby. Nu toti copiii sunt la fel, poate tu ai mai mult noroc. Nu stiu cum e Vladut in realitate dar in poze pare tare cumintel, asa ca nu cred ca o sa ai probleme cu papica!

La multi ani tuturor Bucuriilor nascute intr-o zi de 24!

Editez ca am uitat ceva important: am vazut cateva Bucurii superbe: Matti si Maruca (Doamne ce mari au crescut iar Maruca e in continuare a lui tati in intregime, sper ca nu te superi, Marina ) si apoi fetitele Zewa (ce dragut suna) Cosmina si Deea, super dulci. Ce frumos ca unele dintre voi au avut norocul de a lega prietenii "pe viu" pornind de aici, de pe forumul Bucuriilor! Mi-ar fi placut si mie dar n-a fost sa fie

de Maria Cornelia (20.09.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CristinaGoji spune:

Eloise - sper sa fie totul ok, ca prea multe pe capul lui deodata.

Mami de Vlad (17.10.2006)
Poze
www.totsites.com/tot/vladic" target="_blank">Paginuta mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eloise spune:

Roxana01, imi pare rau ca tu si Daria ati trecut prin atatea. Bine ca acum lucrurile sunt pe fagasul cel bun! Multa sanatate fetitei! Despre sistemul sanitar si spitale...ce sa mai vorbim. E greu sa nu-ti pierzi cumpatul cand e vorba de copilul tau sau de cineva apropiat. Cel mai bine e sa n-ai de-a face cu ei.

Lexi, multumesc de compliment, in poze toti par cuminti.... Om vedea ce va fi! Pofta mare Mariei la papat!
Edit:Nu va mai vedeti cu Alexia Ralukutzei? Intr-adevar e grozav ca aici ai ocazia sa te imprietenesti cu alte mamici, dar si copiii pot interactiona cu altii de varsta lor.

Si veste de ultima ora: s-ar putea ca in jur de 10 mai sa venim in Bucuresti pentru vreo 5 zile. Cine vrea sa se intalneasca cu noi? V-am anuntat din timp, sa nu spuneti ca nu...


Andra si www.babiesonline.com/babies/v/vladutz/" target="_blank">Vladut (14.10.2006)
Cum a venit pe lume Vladut
puiul meu creste...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anangel_lexi spune:

Uff, stiam eu ca am mai uitat ceva: Roxana01 am incercat sa ma pun pentru cateva minute in locul tau si mi s-a facut pielea de gaina. Sper din suflet ca de-acum incolo sa nu mai fie niciodata nevoie sa treceti prin asa ceva!
Eloise, eu tare mult as vrea sa ne intalnim, mai ales ca am pregatit de fffff mult timp ceva pentru voi dar nu ma incumet sa le trimit pentru ca i-am trimis si lui Pufy si n-au ajuns! Ma bucur mult ca ajungeti in Bucuresti. Il luati si pe Vladut cu voi, nu?
Cu Ralu si Alexia nu ne-am mai intalnit demult...cred ca sunt vreo 2 luni. Asta si din cauza ca timpul liber e o problema, mai ales la ei, pentru ca sotul lui Ralu lucreaza si in unele week-enduri. Eu am toate week-end-urile libere. Si ii inteleg si pe ei, cand au timp ies si ei in oras, mi se pare normal. Si eu as iesi cu Cristi daca as avea cu cine sa o las pe Maria, dar asa, stam aproape numai in casa, cu exceptia orelor cand o scot pe Maria la plimbare.

de Maria Cornelia (20.09.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns GETY spune:

quote:
Originally posted by xandrutza_76

Gety, am citit, dar nu mai stiu exact unde, ca am downloadat toate documentele legate de diversificare de pe mailul comun si nu numai, ca nu trebuie depasite 5 linguri cereale pe zi... eu ii dau mai putin de atat, de fapt folosesc faina de orez cu care ii ingros putin piureul de fructe sau ii fac o portie mica de cereale pe care o combin cu altceva, dar dupa cum am spus, tin o socoteala...

Alexandrina, mamica, Raluci (03.08.1997) si Narci (21.09.2006), ingerasi
poze cu noi





Eu zic ca 4 masuri sunt cat 2 linguri. Deci nu-i mult.

Eu sunt un pic necajita. Nu ma gandeam ca vaccinul asta ne va da batai de cap, mai ales ca la 2 si 4 luni n-am avut nici un fel de probleme. Avea dimineata 37 cu 5, apoi a facut cu 7 ca acum sa aiba 38. Dr. mi-a zis sa-i pun supozitor.


GETY, MAMICA DE MARIA DIANA- 9 octombrie 2006
POZE MARIA DIANA

Mergi la inceput