Clubul moldovencelor de peste Prut (44)
Raspunsuri - Pagina 7
Davina spune:
Nu m-am pierdut doar ca am avut un pic de lucru cu mutatul prin sufragerie .azi ne-au adus noul televizor .acum stau si-l "pazesc" sa nu-i faca ceva copchilu ca pina fac masuta pe care am comandat-o mai e o saptamina.
Sanatate multa si m-ai revin dupa ce imi fac insemnari din urma .
lia_c spune:
Mariana, si Mirelus cind incepe a da din miinute si din picioruse, am impresia ca e cutremnur la cum se leagana patutul ei(asta cind e in patut), iar cind e in brate practic n-o poti tinea - iti fuge din miine. Mai nou si in baita face la fel, iar azi in general si eu si mamica ne luptam s-o tinem culcata - a stropit totul in jur
- cred ca in curind va trebui sa-i bagam jucarii in baita ca s-o tinem ocupata
... Ii place la nebunie cind o apuc de subtiori si merge ... cred ca pina vine tati vom fi si cu dinti si vom si merge... Trebuie sa ma duc si eu sa-i cumpar walker - insa mai greu cu masina si soferul
. Felicitari p/u job!
Alina, am vazut mica gimnasta - se vede ca ii place si e atit de haioasa.
Corina, ai slabit mult, arati super
! Aratai bine si inainte dar acum esti si mai ... Cred ca va trebui sa tin si eu regimul asta...
fug si eu la 
lia_c si printesa Mirela Brianna (15.11.2006)
Happiness doesn't depend on what we have, but it does depend on how we feel toward what we have. We can be happy with little and miserable with much. William Dempster Hoard
alincic spune:
Buna dimineata Moldova si Romania!!!
Eu tot mai citesc din urma si de fiecare data mai gasesc ceva ce am "propustit".
Am vazut pozele Carinei,pai draguta tu ai slabit de-a binelea,bravo.Si se vede ca s-a incalzit si la voi vremea.Inca ceva:arati formidabil,super.........
Nati,ce bine ca la tine te anunta cind se pun pozele si asa stim si noi.(caci eu am tot apasat dar nu vad nimica,poate el ma anunta dar eu nu observ?
)
Pozele cu fetele le-am facut in graba caci am avut ocazia sa transmitem un pachetel pt bunei,si ne grabeam sa nu se inchida cei cu "facutul pozelor". Dar de timp,ce sa zic,eu sunt incintata ca in sfirsit s-a incalzit afara.Aceasta e perioada mea preferata.
alincic spune:
Mai vin un pic
Alinka,ce bine ati petrecut la natura,in liniste caci nu prea am observat mare agitatie(cum e in padurile de la Chisinau, cel putin Riscanovca si Ciocana...)
Foarte frumos arati si burtica e frumusica......si fratiorul cel mare
Davina,sa stapiniti televizorul cu bine.....sper ca Deana a fost cumintica
Lilia,nu te descuraja in privinta cresei.Pupa pe Amelus si sa se faca bine cit mai repede.
Dar tu nu ai observat cam de la ce a putut copilul sa se inbolnaveasca? ce are angina sau simpla raceala(cu febra mare?)Poate a stat uda,sau ia fost frig......
Caci Sami facea la olita,dar la gradi mereu avea schimburile ude si intr-o zi cind am venit l-am gasit ud,ca nu mai aveam pantalonasi sa-i dau desubt(era deja frig afara).Si el mereu facea angina.Plus ca in grupa nu aveau apa calda,minile le spalau cu apa rece si beiau apa tot rece.In WC pe jos de multe ori vedeam copiii desculta.Cam asa era la noi(Gradinita cu o reputatie foarte buna)
A, si au zis la parinti cine vrea poate sa lase copilului o caciulita mai subtire(caci va dati seama era taaareee cald in grupa).
doroti_5 spune:
Buna dimineata.
Eu am asa apucaturi sa fac ceva gustos, dar asta pentru ca in celelalte zile nu gatesc, doar simbata si duminica.
Lilia eu de pe good kuck am luat retetele, nu stiu linkurile dar am salvat in word recetele si le scriu aici, daca ceva nu intelegi dute pe www.translit.ru si transforma in chirilic, cele in romana leam luat de pe culinar.
"Gnezda iz farsha i pomidorov"
500 g. mjasnogo farsha, 1 lukovica, 1 jajco, 1 cherstvaja bulochka, 200 g.syra, 2 svezhih pomidora, sol' i perec po vkusu, specii: bazilik, majoran, paprika, 50 g.slivochnogo margarina ili rastitel'nogo masla, svezhaja zelen'.
Zalit' gorjachej vodoj bulochku, dat' razmoknut', zatem otzhat'. Ochistit' i melko porezat' lukovicu. Vymesit' v miske mjasnoj farsh, jajco, bulochku i luk. Pripravit' specijami:bazilikom, majoranom i paprikoj. Nateret' na krupnoj terke syr i polovinu peremeshat' s farshem. Vse posolit' i poperchit'. Razdelit' farsh na 8 lepeshe, vylozhit' ih na smazannyj sliv.margarinom ili rast.maslom protiven'. V centre kazhdoj lepeshki sdelat' nebol'shoe uglublenie i v nego polozhit' melko porezannye pomidory. Postavit' na 10 minut v horosho razogretuju duhovku. Zatem dostat', posypat' sverhu ostavshimsja syrom. 1 pomidor razrezat' na dol'ki i nakryt' kazhdoe "gnezdo" iz farsha takoj dol'koj. Postavit' v duhovku ewe na 10 minut.
Ciuperci implute
Ciuperci albe-mai marisoare
1 ceapa-nu prea mare
3 catei de ustroi
1 rosie-marime medie
125 g prosciutto cotto
1 legatura mica de patrunjel
125 smīntīna subtire(frisca)
cascaval ras
ceva ulei de masline,sare ,piper-dupa gust
Se spala,se sterg cu un servet curat sau hīrtie de bucatarie.Se īndeparteaza coditele,dar se pastreaza! Se toaca coditele ciupercilor.Se toaca fin ceapa , ustroiul si patrunjelul.Rosia se curata de coaja si sīmburi si se taie cubulete.Sunca se taie marunt. Se pune ceapa la prajit,īn ulei de masline.Nu se maroneste,doar foarte putin aurie.Cīnd ceapa devine putin aurie se adauga coditele tocate si ustroiul,se lasa scurt la prajit. Se pune si sunca,se mai lasa putin la prajit. ..se aduga rosia si patrunjelul tocat si se mai lasa 1-2 minute la foc moderat.. Se toarna si smīntīna,se lasa putin sa scada.Acum trebuie gustat ,daca mai trebuie adaugata sare(sa nu fie sunca deja destul de sarata!) si se pune piper dupa gust. Se lasa sa scada,pīna arata cam asa. Cu aceasta umplutura,se umple ciupercile. Eu am pus pe tava ,hīrtie de copt.
Se pune deasupra cascaval ras,de care/cīt doriti..si se da tava la cuptor,la 200°C ,īn cuptorul īncalzit īn prealabil. Le lasati la rumenit,dupa cum va plac
Oua implute
Avem nevoie de vreo 10 oua fierte, plus inca unul crud pentru maioneza, ulei (evident tot pentru maioneza), un pahar mare de iaurt (eu am avut iaurt 2,8%, in jur la 300 de grame, nu mai stiu exact cat are), castraveti murati (vreo 100-150 de grame), o felie de bacon si una de cascaval (fiecare de 100-150 de grame), sare, piper, si ceea ce nu apare in poza "de debut", mustar.
Ouale se spala inainte de a fi puse la fiert (nu stiu de ce a trebuit sa scriu asta, dar ma gandesc ca poate intra pe culi si fete de alea care au participat la schimb de mame) Eu le-am pus la fiert in apa rece in care am adaugat o lingurita de otet. Astfel nu se va imprastia albusul in cazul in care se sparge vreun ou (vezi si in poza, ca este unu' care s-a crapat - de ciuda zic io)
Pana se fierb bine ouale am facut maioneza dintr-un galbenus crud (nu mai spun aici cum)
Ouale sunt deja fierte si le-am pus in apa rece , ca sa le pot decoji mai usor.
Acum ne ocupam de umplutura.
Dar nu reusesc sa deschid borcanu' de castraveciori, asa ca ia uitati metoda mea de a desface borcanele cu filet incapatzanat Cateva secunde (stiu si eu, pana numeri la 10 tii capacul deasupra flacarii). Apoi cu o carpa, foarte usor se desfileteaza capacul
Si incepe actiunea "tocatul": se toaca marunt castraveciorii murati, cascavalul, sunca, apoi se curata ouale fierte, se taie in doua pe lung si li se scoate galbenusul intr-o farfurie. Se pun deoparte vreo 2-3 albusuri fierte (se aleg alea mai rupte, din ouale care nu s-au curatat asa de bine, in cazul meu am folosit oua de "casa" si cum zice mama, fiindca gaina e grasa oul fiert nu se curata bine)
Galbenusurile se paseaza cu furculita. Se adauga o lingura de maioneza ... si o linguritza de mustar. Apoi se adauga si bucatelele mici de bacon. Se omogenizeaza amestecul. Se adauga condimente: sare si piper. Cu acest amestec se umplu jumatatile de ou si se trecem la etapa urmatoare - prepararea sosului. Se pun in castron vreo 2-3 linguri de maioneza, peste care se adauga paharul de iaurt bine scurs de zer. Se pun in amestecul de maioneza si iaurt bucatelele de cascaval, albus... ... si castraveciorii murati. Se potriveste de sare si de piper si se omogenizeaza acest sos ......in care se scufunda jumatatile de oua umplute (vedeti ca eu le-am cam "indopat" ca e tare buna umplutura asta). Si acum e gata, se mai orneaza cu o frunza de patrunjel si se da la la rece.
Lis'ja shubka
Ukladyvaetsja slojami
1)gribochki zharenye s lukom(vkusno shampin'ony)
2)seledka kubikami
3)majonez
4)kartoshka varenaja tertaja na terochke
5)majonez
6)jajco varenoe(terka)
7)majonez i v zakljuchenii tertaja na melkoj terechke otvarnaja morkovka-ta samaja lis'ja shubka:)
mazyvaem majonezom i daem postojat'"
Moi proporcii:
250 gr (ili okolo togo) shampin'onov
1 lukovica
1 file seledki
2-3 kartoshki
3-4-5(ne pomnju tochno) jaic
Morkovi 3-4 (u menja byli ne ochen' bol'shie)
Maionez skol'ko ujdet, ja pol'zovalas' tem kotoryj iz paketika vydavlivaetsja, kogda on zakonchilsja, obrezala kraj shirokij na pakete i iz bol'shoj banki tuda buhnula majoneza, udobnee nakaldyvat' majonez tak nezheli promazyvat' kazhdyj sloj.
Salat SHapka Oduvanchika
1 pachka suharikov s gribnym vkusom(ili ljubym po zhelaniju)
1 banka shprot,maslo slit',razmjat' vilkoj
1 kartoshka
1 morkov'
2 jajca
1 zubok chesnoka, propustit' cherez chesnokodavku
Majonez,u menja ushlo gde-to pol paketa majoneza Legkij(ot Baltimor kotoryj), im tak udobno polivat'. Ovowi otvarit', pochistit' i nateret' na krupnuju terku v raznye miski. JAjca svarit', otdelit' belok ot zheltka i nateret' v raznye tarelki, belok na krupnoj terke, zheltok na melkoj. Vykladyvat' v srednjuju salatnicu slojami, v sledujuwem porjadke, horoshen'ko polivaja (promazyvaja kazhdyj sloj majonezom)
Suhariki
SHproty
Kartofel'
Morkov'
Belok
CHesnok
ZHeltok
Aste erau cele care voi nu le stiti, asa cred.
doroti_5
cu
Natalita-Elena (12.05.2006)
BOTEZ
foto Natalita-Elena 1, 2, 3, 4, 5 si 6
www.dropshots.com/doroti_5" target="_blank">
Filmulete cu Natalita-Elena
Asa de mari suntem
Balbina spune:
Pentru cine mai e interesat de tortul "lapte de pasare", pun linkul direct spre reteta: http://www.good-cook.ru/forum/topic3355.html?view=findpost&p=322981
Alincic, Mariana, e vorba de reteta asta, nu? Am luat-o din "galereia tortov"
Alina, felicitari pentru achizitie!
Mariana, reteta de la "o noapte la Venetia" e aici.
------------------
Numai bine,
Natalia si Vlad
Poze
Marianca spune:
Buna,buna-ce mai faceti.
Nati, e aceasta receta,ai incercato?
Multumesc de "o noapte la venetia".
Acum fac antrenament la cit sa ma culc seara si sa ma scol dimineata,ca sa ma dau cu lucru care o sa-l incep,ca tre sa ma scol la 5 dimineata.
Am petrecut copiii la scoala,v-am salutat si am crezut ca merg iarasi sa ma culc putin,dar nu ca mi sa sculat fetita si bizie in patuc,asa ca fuga undei biberonul.
Incerc sa revin mai tirziu.
Mamica a trei pui. Anca(15.02.1998) Vladut(12.05.1999) Alice(21.11.2006)
poze
alincic spune:
Salut la toti
Nati asteptam impresiile tle despre "pticika"
Eu ieri am facut bors,racituri si rulada cu halva.Sper sa nu ma apuce si astazi un dor de ceva
caci cite am vazut pe cook.ru,ma ametesc recetele de acollo
Am fugit sa hranesc copkiii![]()
bay
Balbina spune:
Am gasit reteta de "pticika", dar nu cred ca am s-o incerc, ca are oua (albusuri) crude in crema, si din cauza asta nu voi putea minca nici eu, nici Vlad. Eu cred ca e f. bun tortul, dar asta e, o sa fac alta crema, daca mi se face dor de "lapte de pasare".
Alincic, cum a iesit rulada cu halva?
Hai ca fug si eu, sa-mi iau puiul de la cresa, apoi sa iesim la o plimbare in parc.
------------------
Numai bine,
Natalia si Vlad
Poze
Nastea23 spune:
Buna,
vin si eu repijor sa va salut, caci nu inteleg ce se intimpla cu netul azi.
Multumesc pt sustinere si intelegere.
Copilul meu de eri e foarte incintat de noua jucarie(masuta su scaunel si citeva piese de construit). Datorita jucarii noi mai sta locului.
Acum stau si ma gindesc ce mai luam apoi?
Copilasilor vostri ce le mai place din jucarii? Astept idei.
multumesc.
Mami si ALEXANDRE