ametesc foarte rau
Raspunsuri - Pagina 2
Qamar spune:
rodica,
fix asa m-am simtit eu in primele 6 luni de sarcina; din cauza tensiunii mici, mi-a zis medicul
SI desi nu beam cafea pana atunci, mi-a recomandat sa beau cate una pe zi, sau capuccino.
De asemenea, sa mananc bine dimineata si variat si sa beau destula (nu excesiv) apa; si da, stiam si eu de mancatul sarat, insa nu stiu cat de mult ajuta. Eu mancam sarat si inainte, am continuat.
sanatate multa si toate cele bune!
Edit: eu eram atat de ametita, incat, daca ieseam din casa pana la ora pranzului, la cumparaturi sau la work, ma opream si efectiv stateam "ciuci"
jos pe strada sau ma asezam pe ce nimeream, ca altfel pupam asfaltul...
A, se pare ca mai merge si cu cate un pahar de vin rosu....
Noe si Anne-Bianca (14.03.2006)Madness does not always howl. Sometimes, it is the quiet voice at the end of the day saying, "Hey, is there room in your head for one more?"
nikole spune:
Sarea si cafeauna nu sunt tocmai solutii sanatoase.
Eu sunt hipotensiva de cand ma stiu si mai am si glicemia muuuult sub limita(de obicei una intretine pe cealalta), si cred ca cea mai buna solutie si sanatoasa este consumul de lichide(2l /zi) si alimentatia echilibrata(obligatoriu mic dejun, gustari intre mese)...ideal e sa nu lasi sa ti se faca foame, ca atunci scade si tensiune si glicemie, de unde si ameteli , chiar lesin(eu is patita, si e groaznic).
Ametelile insa pot avea f multe cauze, asa ca ideal e o discutie cu un generalist...zic eu, ipohondra din fire!
26+
haine gravidutzaaa
dicirstea spune:
Cand te-am intrebat de tensiune ai zis ca e ok......Si acum, ca ai venit in gasca mea, si mai ales ca mai vrei un bb, ... ce are nene sarea cu asta??? Nu face bine sarea in plus la nici-o boala! E suficienta cea care se gaseste in stare naturala. Mic dejun consistent, regulat, cel putin o cana de lapte, (vitaminele le iei inainte de masa), o cafeluta mica (daca nu esti obisnuita) sau un capucino, si o vitamina c. Vitamina c mai poti lua inca una pe la pranz, pana la 14:00. Energizeaza si intareste organismul, tocmai de aceea daca o iei seara, nu mai dormi. Manaca multe zarzavaturi, spanac, stevie,urzici, brocoli, loboda, si ficat de vita (la gratar e cel mai bun). Daca vrei inca un bb ar trebui sa iei si acid folic. Iar mie doc. mi-a recomandat asa : calciu in timpul menstruatiei iar in rest doar magneziu; pentru o absorbtie echilibrata a lor si conforma cu pierderile. Lichide multe da, dar nu orice fel, pentru ca diureza favorizeaza scaderea tensiunii ( e unul din tratamente pentri hipertensiune). Ceai de macese sau catina ( au cele mai multe vitamine) sau limonada facuta in casa din miere si lamaie sau din suc concentrat de la plafar, din cel presat la rece. Trebuie sa fii cat mai in forma pentru viitorul tau bb, si cu cat mai putine chimicale in corp.
Multa sanatate!
rodicaosoian spune:
dicirstea,da,este adevarta ca ma zis ca este ok,pentruca cu o saptamana in urma am fost la ginecolog si acolo mi-a luat tensiunea si a zis ca este ok
de aceea nu mi-am facut probleme de tensiune,dar vineri cand mi-am luat tensiunea am vazut ca este mica
astazi este prima zi dupa aproape 2 saptamani cand ma simnt bine
am vazut ca mi se face rau si de la vitaminile prenatale,ieri dupa ce am luat vitamine ,am inceput sa am stari de greata si tremuram toata
luni o sa imi fac o programare la doctor
nikole,am inceput sa beau si lichide mai multe,eu de obicei nu pot sa beau multe dar acum ma fortez
va multumesc
doinabita spune:
Rodica, cel mai bine este sa mergi la doctor, asta cat mai repede!!!Poate sa fie ceva simplu, dar nu e bine sa nu iti faci un control!Te asteptam cu vesti bune!
Redati-mi viata!
Putin cu putin se aduna marea...
Sheannamp spune:
E posibil sa fie un VERTIJ MENIERE sau o nevralgie Arnold.
Sunt doua afectiuni acute care necesita un scurt tratament dar la care musai trebuie pus diagnosticul de catre un doctor (neurolog de preferinta), mai ales acolo unde nu poti lua orice medicament fara recomandare medicala.
Practic este vorba de o circulatie defectuoasa la nivelul artereleor de la baza craniului, iar acest lucru se manifesta prin ameteli si acea durere de cap particulara de care spui tu.
Sanatate multa!
Ametelile datorate anemiei apar doar cand anemia se instaleaza intr-un interval scurt de timp (cum se intampla de exemplu dupa o operatie in care s-a pierdut mult sange) sau cand scaderea hemoglobinei (acel indice sanguin a carei scadere determina anemia) este lenta dar ajunge la valori mici (sub 9).
Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!
dicirstea spune:
dar ce vitamine sunt alea care iti provoaca stari de greata?? Ti-ai facut testul de sarcina ??!! (de curiozitatea... si mi imi provocau greata.atunci cand eram
)
rodicaosoian spune:
da,mi-am facut chiar astazi si a ies negativ
si cand am fost gravida cu Robert la fel pateam de la vitamine si intre timp cred ca sa obisnuit organismul cu ele si am fost ok,dar a durat vreo 2 luni,cand luam cand nu le mai luam ,pana ma-m hotarat ca este pt binele lu bebele meu
acum si vitaminele astea prenatale ma-m gandit sa le iau seara inainte sa ma duc la culcare,daca dorm nu cred ca mai am nimic si pana dimineata trece
si sper sa ma obisnuiesc si cu astea cat mai curand
pupici