Fibrom uterin (18)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns kim spune:

Iti multumesc GH ca mi-ai scris pe PM si m-ai readus pe aici, asa am reusit sa trag si eu cu ochiul pe la fetele mele dragi care se tot lupta cu fibroame ori alti monstruleti, dar ele vad ca nu se lasa si sunt tot mai hotarate sa-i invinga.
Mi-a placut ce ai scris, lucruri interesante si cu care sunt perfect de acord (combaterea stresului, terapia prin ras, autosugestie, vizualizare, alimentatie sanatoasa, etc.). Eu zic sa mergi in continuare pe linia asta (i-as spune 'terapia fericirii'), incercand tot ce crezi ca te poate ajuta, si vei reusi (oricum nu nu ai decat de castigat). Poate parea aiurea, dar cam asta am facut si eu, a functionat, asa ca imi permit sa recomand si altora. Si da, tratamentul homeopat poate avea efect, la fel lucreaza si el prin autosugestie, credinta.
Arinna, iti multumesc ca m-ai trecut si pe mine cumva pe listuta(acum am observat), am fost si eu de-a voastra atata timp, poate m-am simtit putin exclusa (out subject) din cauza erorii de diagnostic (fibrom/ chist), dar nu asta m-a tinut departe de voi ci comoara mea de fetita (despre care poti sa mentionezi acolo). Acum are 13 luni jumate, multumesc la Doamne Doamne ca e atat de sanatoasa si de plina de viata, merge singura, azi a papat singurica cateva lingurite... as putea continua sa va povestesc de ea... la nesfarsit.

Multa sanatate la toate!

KIM & printesa ALICIA (29 martie 2006)
photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arinna spune:

Kim, te pup,ma bucur ca sunteti bine,Alicia e tare scumpa

Marco Seb, bine ai venit,o sa te trec pe listutza,am fost foarte ocupata si nu am reusit inca sa "condensez" cele scrise de tine...daca poti sa imi dai datele conform listei de la pag 1 ar fi mult mai simplu, sa nu mai revin alta data...
E posibil ca problemele cu mesajele private sa fie dincauza faptului ca esti noua, poate dupa un timp vei reusi sa activezi PM-ul, pana una-alta poti scrie pe e-mail(sper ca merge)
Mai sunt fete care au facut miomectomie, scrie in lisutza...

Numai bine tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns GH spune:

Am dat cautare cu google. Iata ce am gasit: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/entrez/query.fcgi?cmd=Retrieve&db=PubMed&list_uids=557014&dopt=Abstract

Se pare ca metoda e cunoscuta din 1977... Atunci cum de este inca in faza experimentala? Am gasit-o mentionata intamplator pe un site despre fibroame unde se spunea ca este inca in faza experimentala. Eu cred ca putem cere informatii intr-un centru universitar despre locurile unde se practica sau ne putem oferi cobai sa se incerce pe noi. Sigur sunt riscuri dar dupa atata timp cred ca sunt deja bine cunoscute (banuiesc legate de circulatia sanguina la nivelul uterului dupa aceea) si pe care cea care urmeaza interventia si le asuma... Cam la fel de sigur este ca va fi nevoie de o metoda de vizualizare a vaselor de sange care alimenteaza fibromul - eco doppler? nu stiu daca la RMN se vede bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns GH spune:

Abia acum am reusit sa ajung la zi cu lectura formului din urma. Am o saptamana "libera" sa merg la medic si stau disperata sa caut solutii pe internet.

Am vazut ca Teonikol tocmai se operase cu succes. Multa sanatate si insanatosire grabnica!

Aveti dreptate intr-adevar cele care ati vorbit de bine despre operatie. Cel mai bine si mai rapid asa ar fi, mai ales ca eu vreau bebe - acum cand stiu ca amanand mai tarziu s-ar putea sa nu mai pot. Am vazut si ca putine tratamente naturiste si acupunctura au dat rezultate definitive in reducerea fibroamelor. Probabil, dupa operatie tot ce putem face este sa ne intretinem corpul cat mai bine, sa evitam pe cat posibil alte dezechilibre hormonale si cu ajutorul lui Dumnezeu cred ca vom ajunge si la menopauza fara histerectomie totala.

Noutati: intre timp am aflat la o eco de rutina in Bucuresti ca sunt insarcinata in 3 luni. Am facut de la ginecoloaga din Franta o scurgere (ea a folosit instrumente nesterilizate pt a face frotiu) nu m-am dus la timp la analize si am dat in infectie urinara care iar nu m-a alertat (doctorita de familie din Franta imi spusese ca daca nu am febra nu e infectie urinara) si care se pare ca a ajuns la rinichi. Zilele trecute am facut niste crize de toata frumusetea cu frison, palpitatii, dureri, senzatie de sufocare si urinari frecvente. Din pacate era weekend si necunoscand pe nimeni ginecolog in Bucuresti am ajuns la o incepatoare care mi-a spus si ea ca nu e nimic grav sa stau cuminte. Urmara este ca am gasit pe un site medical englezesc ca exista o infectie urinara cronica, este fara febra mare 37-38 max. recidiveaza des si poate da in sarcina peilonefrita in 30% din cazuri chiar cu tratament.

Acum stau si ma gandesc ce sa fac - daca fac tratament cu antibiotice mai tari fac rau lui , daca nu fac am sanse 1 din 3 sa fac pielonefrita si sa raman cu rinichii cu sechele.

Cunoasteti cumva un medic bun de rinichi in Bucuresti?

Va multumesc mult pentru ajutor. E atat de bine sa stii ca cineva te intelege si se gandeste la tine! O imbratisare pt toate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kim spune:

GH,
Intai de toate, felicitari pt sarcina!!! Asta e grozav!
Du-te la un medic bun sau chiar mai multi inainte sa iei o hotarare. Gandeste-te inainte la bb, si apoi la alte chestii, eu zic sa nu faci tratamentul cu antibiotice, eventual in lunile mai avansate daca iti recomanda un antibiotic cu risc mai mic in sarcina. bucura-te de bb, nu te panica, si nu citi prea multe pe net, e f posibil sa nu fie nimic grav, ceva frecvent la gravidute, unul din multele simptome considerate normale in sarcina.

KIM & printesa ALICIA (29 martie 2006)
photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teonikol spune:

Gh, am citit bine noutatea?? Pai asta nu e o noutate oarecare, e un motiv de sarbatoare pentru noi! Felicitari pentru sarcina, sa dea Dumnezeu sa se rezolve problema cu infectia si sa ai parte de o sarcina usoara si de un bebe sanatos!
Chantal, acum iti inteleg doza de resemnare, imi pare rau pentru ce ti s-a intamplat. Stiu foarte bine ce inseamna sa nu mai ai curajul sa faci bebe (sau sa speri ca o sa-l faci) dupa un esec. Chiar daca eu am pierdut sarcina la putine saptamani, nu am mai avut curajul sa incerc pana nu imi rezolv problema cu fibromul. Dar Dumnezeu ne vegheaza de acolo de sus si sunt convinsa ca ce e al nostru e pus deoparte.
Mada28, ma bucur sa aud ca vestile despre inimioara dinauntrul tau sunt bune!
GH revin cu o intrebare, ziceai de un examen la endocrinologie, esti medic in devenire? Iarta-ma daca ai mai spus dar nu mai retin.
Break ma bucur ca scrii si aici desi iti doresc sa scapi in curand de subiectul acestui capitol, ceea ce ne doresc la toate, de altfel. Am citit, la alt subiect cum a decurs laparoscopia ta. Ai facut si histeroscopie pana la urma sau doar laparo? M-am gandit la tine pe 5 mai si de aceea m-am bucurat azi cand am citit postarea ta optimista. Apropo, sa sti ca ti-am admirat pozele, am tras cu ochiul la ele si mie imi place mult sa fac poze insa doar ca hobby. Sunt foarte artistice pozele tale, banuiesc ca in domeniu asta esti ca la tine acasa. Sa vedem cat mai curand posibil, poze cu un breakfast mic!
Kim ai o adevarata printesa, stiai? E toata o veselie fetita ta si seamana mult cu mamica ei chiar daca din comentariile pozelor reiesea ca taticul ar fi baza. Multumim ca ne dai si noua ocazia sa iti vedem comoara aia mica si cu ocazia asta sa ne spunem ca putem invinge lupta cu fibromul sau alti monstri!
Bluel, ai plecat deja prin tarile calde??

Pup toate fetele!

Dumnezeu e cel care a facut cerul si pamantul!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arinna spune:

GH, felicitari!!!! Cand ai aflat vestea?Tocmai iti raspunsesem pe Pm si am intrat sa mai arunc un ochi pe aici...
Sigur ca exista infectie urinara fara febra, eu am avut cu febra in primii ani si acum iese infectie si daca nu am simptome, uneori...dar poate totusi nu a ajuns la rnichi si nu e ceea ce crezi...Iti doresc mult succes la analize si sa ai noroc de medici buni!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns break_fast9 spune:

am facut si laparo si histero, dar nodulii erau foarte vascularizati...eu nu facusem inainte tratamentul cu diphereline!
il fac dupa ce imi vine CM

38 ani

uter cu multipli noduli fibromatosi, 2 intramurali anterior de 3 cm respectiv 4 cm, unul posterior de 5 /5 cm, si unul fundic de 2/2 cm.
descoperit in 2000 si atunci se spunea ca pozitionarea lor nu prea impiedica sa raman...intre timp au crescut..
nu prea am avut simptome...ciclul l-am avut mereu la 25-26 zile, poate sindromul premenstrual era mai accentuat in ultimul timp...
laparoscopie-chistectomie ovariana stanga si histeroscopie diagnostica

-solutie: miomectomie dupa tratament cu diphereline si dupa ....FIV
astept CM si sa incep diphereline...mi-e teama!
-daca ati intentionat sa ramaneti insarcinate cu fibrom....DA!!!
-daca ati ramas insarcinate cu fibrom...NU!!!
-daca ati nascut ( de cand aveti fibroamele) NU!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nicooleta27 spune:

Buna fetelor, nu ma certati ,,,,,,,,,dar pot spune ca abia de 2 zile sunt si eu "OM". Azi mi-am facut timp si v-am citit de la cap 17, am ramas in urma tare de tot, dar recuperez.Povestile voastre m-au uimit, eu cred ca sunt o norocoasa.
Acum sa va zic si povestea mea:
in aprilie 2005 am facut discopatie lombara(25ani)si in urma unui control la ginecologie am descoperit fibromul(3cm). Am discutat cu o dr in planing familial si ea mi-a dat sperante,,,,In noiembrie 2005 am mers sa vad cum a evoluat si surprizaaaaaaaaaa 6 cm. Am citit foarte mult despre embolizare uterina si am decis sa o fac si eu si pe 5.12.2005 am facut interventia.
In ianuarie am mers la echo, aceleasi dimensiuni, in martile la fel , in aprilie,,,,mai mare de 9 cm zicea alt medic, nu m-am luat dupa el, am mai asteptat.
Din aprilie 2006 am inceput sa iau "logest"(anticonceptionale) si nimik altceva. In august am decis sa merg iar la un ginecolog pentru a vedea daca avem unda verde, aici surprizaaaaa, fibromul avea 2.5 cm si aveam un ovul,,, mamamaaaaaaaaaa. Dr zicea ca in momentul ala si raman. Am decis sa mai asteptam o luna deoarece luasem logest 4 luni. Din septembrie ne-am pus pe treaba dar cum nunta am avut-o pe 4.11.2006 numai de nu ne ardea noua. A tre ut si nunta,,si pe 16.11.2006 am avut ultima menstruatie. In decembrie aveam dureri normale de ciclu, am luat analgezice ca nu mai suportam si in final o colega m-a sfatuit sa fac un test de sarcina pe 14.12.2006 si surprizaaaaaaeram insarcinataaaaa
Am decis cu sotul meu sa nu mai avem contact pana la un control ginecologic, eram atat de fericiti incat nu mai conta acest amanunt, dar inainte de revelion s-au urcat hormonii la cap si am,,,,pacatuit. Atunci am sangerat putin, un sange pur ceea ce nea speriat ingrozitor. Am mers la urgente si aici am gasit un medic de nota 10, a stat cu mine de vb cam 30 min si asta fara sa cotizez cu ceva. Si pt ei sunt un caz interesant, singura embolizata din Galati si e normal toti sa fie interesati de procedura
Acest medic mi-a dat tratament cu duphaston, vit e , acid folic si gravibinon. De la o singura fiola de gravibinon facusem un burtoi,,,imediat am sunat la Bucuresti si am intrebat.Mi s-a spus sa opresc tratamentul si sa merg la Universitar. Pe 4.01.2007 eram prezenta la ei, aici mi-au schimbat tratamentul: elevit si utrogestan de la care ajunsesem o leguma. Pe 29.01.2007 am mers la control, sarcina se prezenta bine dar eu mai aveam un pic si cadeam pe strada, ca sa nu va mai zic si de indiferenta unui renumit profesor universitar, dar in fine,,,,Am stat internata 2 zile si nu stiam cum sa plec de la ei, m-am intors pe 31. acasa si am sunat acel medic la care am fost prima data.
In regim de urgenta am intrat la acest medic care m-a impresionat fff mult. Nu m-a privit cu nici o urma de repros ca nu i-am urmat tratamentul si am primit raspuns la toate intrabarile mele si ale sotului. De atunci am decis sa merg cu el in continuare. Pana acum am cheltuit destul dar asta nu conteaza. Important este ca imi raspunde de fiecare data cu amabilitate si prin asta castiga cel mai mult.
Avem 27 de saptamani (6luni incheiate)si incet incet ne pregatim de nastere. El nici acum nu mi-a zios sexul bebelusului dar eu am reusit sa aflu la achograful din spital, am o tetitzaaaaa
Despre nastere ce sa va zic, nu stiu cum va fi, cred ca cezariana, oricum si una si alta ma sperie, dar ce mai conteaza acum
BLUEL, sicer la cate intrebari mi-ai pus nu stiu sa-ti dau raspuns, eu nu am fact atatea analize pt embolizare am decis si gata, totul a fost,,,,fara prea multe analize si tratamente.
Durerile de burta in timpul sarcinii sunt normale atata timp cat ai fibrom, pana la 5 luni bebelul juca box cu fibromul, mai nou ne-am intors si jucam fotbal cu el. Sincer de o saptamani nu am mai avut dureri de burta absolut deloc si tare este bine, abia acum incep sa ma bucur ca sunt insarcinata. Dar ,,,se dilata oasele si ma doare inghinal mamaaaaaaaaaaa, asta ete sarcina, nu stim ce ne asteapta.
in spital am ajuns deoarece facusem o baita firbinteeee si au inceput contractiiile. Fata desteapta nuuuuu? A fost si asta, acum sunt bine
Mai nou am facut o boala de piele care o faci o data in viata, nu se ia de la alta persoana o faci datorita imunitatii slabite PITIRIAZIS ROZE GILBERT, medicul ginecolog rade si zice ca mai am timp si de altele pana nasc
Cei drept vad ca eu le fac pe toate dar,,,ce mai conteaza cand burtika ta creste, va spun eu nik, nu te mai uiti nici la bani nici la nimik
TEONIKOL sanatare multa!!!
HAPPYFACE si tie la felFelicitari celor care au ramas insarcinate

22+
poze_nunta
poze_burtika

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nicooleta27 spune:

Fetelor, despre embolizare acum nu stiu ce sa va zic, daca este o decizie buna sau nu, eu cred ca am avut noroc, vad ca majoritatea se opereaza clasic dupa aceasta interventie... La mine fibromul a stagnat si toti imi spun ca am un noroc chior, chiar si ginecologul meu, nu isi imagineaza cum am ramas insarcinata. Dupa calculele lui am ramas imendiat dupa menstruatie ceea ce este imposibil asta zic ei. Eu nici nu stiu cand, important este ca sunt insarcinata ce mai conteaza cand. Dupa calculele echografului am ramas exact in perioada menstruatiei ceea ce este total imposibil deoarece eu nu fac,,,in acea perioada.
Dumnezeu a vrut asa

27+
poze_nunta
poze_burtika

Mergi la inceput