Fibrom uterin (18)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns OtiliaLia spune:

Citeste in continuare.
Laparoscopia este "neinvaziva" de acord, dar nu are acuratete asa de buna ca o operatie clasica (nu poate fi palpat fibromul daca e ami marunt si nici vizualizat cum trebuie. Deci laparoscopia poate fi utila la fibroame mici, bine conturate si putine.
Cand e vorba de dimensiune, cred ca realizezi ca e cam greu de scos un fibrom de 8 cm (aflat pe exteriorul uterului) prin laparoscopie (2 cm diametru instrumentul.

quote:
Originally posted by GH

Imi pare rau daca v-am demoralizat sau am invadat subiectul cu mesaje fara legatura. M-am speriat cand am citit ce se poate intampla de la mancare.

Acum citeam despre laparoscopie si ma gandeam de ce nu au facut-o deja fetele care au fibroame mari. Poate cineva sa imi dea un raspuns? Fibromul meu cred ca intre timp creste si simt ceva in ovarul stang. deci e posibil sa fie ceva si acolo. Din pacate nu se vede la ecograf (transvaginal). Ma gandeam la laparoscopie si apoi la un tratament hormonal slab ca sa nu mai apara din nou ceva pana incerc din nou bebe anul viitor. Voi ce ziceti, din experienta voastra?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arinna spune:

GH,mie nu mi s-a spus nimic si nici n-am intrebat de radioactivitate inaintea embolizarii.Oricum ar fi fost as fi facut-o, nu aveam incontro din cauza hemoragiilor.De laparo nu stiu decat ca medicii controleaza mai bine situatia in cazul operatiei clasice , chiar si o laparo se poate sfarsi cu operatie clasica daca intervine o hemoragie masiva de exemplu. Oricum eu as prefera clasica, sa vada pe viu care-i treba( la gradul de complexitate al problemei mele)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns GH spune:

Si eu ma gandeam la clasica insa am citit despre aderente la mai multe fete care au facut clasica. Unele spuneau ca asta le impiedica sa ramana insarcinate. Acum am iar dubii...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bluel spune:

Unde sinteti fetelor? Nu mai dati si voi nici un semn de viata?

Eu acum sint in stand-by, pe 13 mi se termina efectul ultimului Dipherelin si apoi trebuie sa mai vorbesc cu doctorul sa vedem ce mai facem. Dar pana atunci m-am gandit ca nu mi-ar strica o mica vacanta, mai ales ca poate urmeaza si o interventie si va fi mai greu, asa ca duminica decolez spre soare....dar ma intorc eu si o sa va citesc ne nerasuflate!

Va pup pe toate si sa auzim numai de bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns happyface spune:

Bluel, vacanta placuta si relaxare maxima! Iti tin pumnii daca urmeaza operatia...

La mine incepe sa se vindece, incet dar sigur. Starea generala e buna si sunt multumita :)

Pup toate fetele..:)

Mergi la inceput

Happyface, ma bucur ca te simti bine, ai scapat de monstrulet, acum poti sa te ocupi si de alte lucruri! Multumesc pentru urari, asa am sa fac, doar daca oi scapa de inca o saptamana de servici!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MarcoSeb spune:

Salut pe toata lumea care se afla din nefericire la acest subiect si va rog sa ma includeti si pe mine in lista persoanelor nou-venite.
Daca imi permiteti va voi spune pe scurt povestea mea.
Incercam sa avem un copil de acum 3 ani, timp in care m-am tot investigat(sotul are normospermie) si la primele ecografii transvaginale mi s-a descoperit un nodul intramural de 3.5 cm care se presupunea ca nu va cauza probleme si ca voi putea sa raman insarcinata. Insa nu a fost asa...dupa 2.5 ani de zile,nodulul ajunsese de 6 cm, debitul la ciclu era fff mare, dureri menstruale si..lipsa unui copil.
Am urmat tratamentul cu 3 injectii de Dipherelin, dupa care am asteptat 2 luni si jumatate sa-mi revina ciclul si dupa ce aceasta s-a intamplat, am reusit sa ma programez pentru miomectomie laparoscop la spitalul Elias.
Am facut aceasta interventie saptamana trecuta si la cateva zile de la operatie, ciclul a venit (in momentul opertiei eram la termen) si este tot destul de abundent si cu dureri menstruale. Dupa operatie nu am primit aproape deloc lamuriri daca situatia uterului, a trompelor si ovarelor este functionala, ci mi s-a spus sa astept 3 luni dupa care sa incerc sa raman insarcinata.
Mentionez ca de-a lungul timpului, am facut si HSG si a fost in regula, am facut si histeroscopie si a fost in regula. Am varsta de 33 ani.
Am multe intrebari dar si nemultumiri, insa incerc sa ma stapanesc ca sa nu imi ies din fire.
Nu am apucat sa citesc tot ce s-a scris pe desprecopii, insa stiu ca era RachelOwen care a avut un nodul foarte mare si a facut embolizare, dupa care a reusit sa ramana insarcinata. Ma ajutati sa gasesc povestea ei...sau este veche incat nu o mai gasesc in subiectele active?
A mai trecut cineva prin miomectomie la paroscop? Ati reusit apoi sa ramaneti insarcinate?

Sper sa primesc ceva raspunsuri.

Cu bine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanalu spune:

MarcoSebcred ca trebuie sa mai astepti ceva timp dupa operatie sa ti se regleze debitul menstrual.Si eu am avut mari probleme cu hemoragiile si am facut embolizarea acum 2 ani. Probabil ca trebuie sa mai ai rabdare ca totul sa revina la normal, stiu ca e usor de spus dar asta e .Cel mai bine insa te poate lamuri medicul.Povestea lui Rachel Owen o gasesti la capitolele mai din urma 4 sau 5. Mult succes!

Vreau sa va spun ca ieri am fost la control - 2 ani de la embolizare si mi-a cazut fata. In septembrie totul era nemaipomenit, nu se mai vizualiza nici un fibrom desi e greu de crezut ca la asa o dimensiune (8/8cm)se putea resorbi complet.Ieri treburile stateau cam asa :uter mare 73/67/...(nu-mi mai amintesc exact si nu sunt acasa sa ma uit pe rezultat), fibrom de 3.5 si surpriza... chist de 3 cm pe ovarul stang. Ovarul drept nu se vizualizeaza. Sanii-varza, mastoza fibrochistica .Totul pe fondul unei hiperestrogenii care inainteaza odata cu varsta.Am intrebat daca chistul nu e cumva un folicul intrucat nu m-a deranjat si eram in perioada ovulatiei.Mi-a spus ca foliculul e max 2 cm.Nu stiu ce sa mai cred si ce sa mai zic dupa asemenea rezultat, insa tind sa cred ca si in septembrie era fibromul si nu l-a vazut ea.
Pupici
Oana

Mergi la inceput

Marcoseb, bine ai venit printre noi, posesoarele de monstruleti si iti doresc sa stai cat mai putin aici si sa mergi Odisee.
Din pacate, eu nu te pot ajuta cu povestea lui RachelOwen, poate te ajuta fetele mai vechi aici, dar am citit si eu pe prima pagina despre ea si cred ca a avut mult curaj si noroc.
Povestile noastre sint oarecum inversate in sensul ca eu am descoperit primul fibrom intamplator, la un control pt. ca aveam un cm abundent, care ma topea, dar nu aveam nici un fel de durere nici inainte nici dupa, nici vorba sa imi doresc un copil atunci (am aceeasi varsta ca si tine) si am zis ca daca tot l-am descoperit am sa-l extermin si dupa voi face si un copil mai tarziu pe teren curat......dar au trecut vreo 7 ani de atunci si nu numai ca n-am scapat de el, dar m-am procopsit si cu altele noi (uter polifibromatos) . Am urmat si eu tratamentul cu Diphereline timp de 3 luni (ale carui efecte adverse le-am suportat destul de greu ) si acum va urma probabil miomectomie laparoscopica tot la spitalul Elias. De aceea, am si eu niste intrebari pentru tine. In urma tratamentului cu cat s-a redus fibromul? Cu ce doctor ai facut interventia la Elias? Au reusit sa iti indeparteze fibromul 100%? Daca vrei poti sa imi scrii si pe pm (private message), desi cred ca mai exista fete aici doritoare sa stie tot.
Parerea mea este ca trebuie sa vorbesti clar cu doctorul care te-a operat si sa ii ceri sa iti dea toate detaliile despre situatia uterului, a trompelor si ovarelor ...nu mi se pare normal sa te lase in ceata si sa te trimita dupa 3 luni doar la prestat si sa astepti sa se intample minunea. Crede-ma, ca iti inteleg starea de acum .... eu iti doresc recuperare grabnica dupa laparo si daca D-zeu vrea o sa vina repede si bb . Stiai ca sint fete printre noi care au ramas insarcinate in timpul sau dupa tratamentul cu Diphe si n-au mai apucat sa faca operatia? Unde sinteti fetelor? Sper ca sinteti bine si voi si bb.

Pup u all

Mergi la inceput

MarcoSeb, uite ca deja ti-au raspuns fetele!

Oana, imi pare rau, ce fel de eco ai facut? Vezi ca se mai greseste, in special daca ti-au facut eco abdominala. Si eu in urma unei eco abdominale eram fericita ca nu se mai vedea nimic, facusem un tratatment naturist si apoi mai tarziu la o eco endo mi-a cazut fata, fibromul meu micut era tot acolo ...asa ca zic eu ca in septembrie tot acolo era si al tau, dar poate mai micut. Cat despre nevizualizarea ovarelor, si asta se poate intampla la o eco „normala” din cauza balonarilor, etc.

Stiti ce ma enerveaza fetelor? Ne chinuim, facem interventiile, fie operatie clasica, fie laparo fie embolizare, scapam pe moment, dar la un interval de timp monstrii astia recidiveza....ce sa facem?
Oana, tu ai incercat sa ramai insarcinata dupa embolizare sau nu asta era scopul exercitiului in cazul tau? Asa cum am mai spus si eu am dorit sa imi rezolv problemele de sanatate mai intai, copii mai tarziu, dar uite ca incepe sa vina si tarziul ala si mi-as dori ca toata povestea asta sa se termine cu un

Mergi la inceput