Fibrom uterin (18)
Raspunsuri - Pagina 2
teonikol spune:
Mioritza, Aurel_Cris, va multumesc pentru gandurile bune !
MadaS, sa sti ca nu eu sunt albinutza cu listutza ci draga de Arinna!
Pup fetele!
Dumnezeu e cel care a facut cerul si pamantul!
teonikol spune:
Fetelor si la voi se intra tot atat de greu pe forum? Nu stiu ce se intampla in ultimele zile ca astept foarte mult sa incarce pagina. Ce liniste e pe aici...
GH spune:
Buna tuturor!
Eu sunt noua aici. Mama a fost diagnosticata cu uter fibromatos cand m a nascut pe mine dar nu a facut fibrom pana dupa menopauza.
La mine este altceva. Aveam un fibrom mic de 1,2mm si sangerari abundente la ciclu. Stiu ca aveam decalaj destul de mare intre progesteron si estrogen dar mama nu m a lasat niciodata sa iau anticonceptionale. Cine stie? O fi fost bine sau rau. Problema e ca acum creste vertiginos fibromul (intramural) - la mine cred ca e pe fond de stres. E foarte greu sa o iei de la zero intr-un loc strain unde in plus emigrantii nu sunt priviti cu ochi buni. Cel putin mie imi este foarte greu.
Sunt speriata pt ca imi cade parul rau (nu cred ca am anemie insa, nu ma simt slabita dupa ciclu si la ciclu iau pastile ca sa reduc mult fluxul) am inceput sa am pilozitate corporala vizibila. Ovarul stang nu se vede la ecograf de cateva luni si doctorita o scalda. Oare asa simptome ati avut si voi?
Am citit ca aici au facut un nou anticonceptional: o pastila care contine progesteron si antiestrogeni in cantitate mica.
teonikol spune:
Draga GH
am citit mesajul tau. Eu sunt in afara pastilelor anticonceptionale pentru ca nu am luat niciodata, dar din cate stiu, noua celor cu fibrom nu ne sunt indicate. Acum nu stiu de ce zici tu, eu nu am auzit de pastile cu antiestrogen, poate doar pastile combinate, poate fetele sa fie mai documentate si sa iti raspunda. Nu am inteles ce fel de pastile iei pentru oprirea sangerarii, anticonceptionale?!! Cu caderea parului e mai degraba de la stres, dar m-am regasit in ce spuneai tu cu ovarul. Eu am fost destul de des, la control in ultimele luni si la ultimul eco cica nu se putea vedea bine ovarul stang. Cand am intrebat mi s-a spus ca poate fi pentru ca este ceva grasime pe acolo, eu fiind mai grasuta. Mi s-a parut cam neserios si curios raspunsul dar cum eram preocupata de fibrom si cum la penultimul eco, era in regula, nu i-am dat importanta. Sper sa nu ne mai trezim si cu chisturi. Te pup si iti doresc multa sanatate, poate te lamuresc fetele ce e cu pastilele alea.
Bluel spune:
Buna fetelor! Ce active ati fost, eu v-am urmarit pe fiecare din umbra, dar n-am mai avut timp sa va scriu.
Arinna, am sa iti dau si eu datele exacte, dar trebuie sa imi aduc aminte sa iau cu mine rezultatul ultimei ecografii
GH, avem multe in comun, mamele noastre cu uter fibromatos, noi care se pare ca am mostenit acelasi lucru …din pacate, mamei mele i-au facut histeroctomie la 38 de ani si dupa a suferit 7 ani din cauza bufeurilor, dar cel putin apucase sa faca 2 copii, spre deosebire de mine care la 33 de ani ma lupt doar cu bufeurile provocate de Diphereline …dar tot sper ca se va rezolva cumva si voi putea avea si un copil sanatos; cat despre anticonceptionale, cel mai bine ar fi sa ceri parerea unui doctor avizat, dar eu vreau sa iti spun din experienta mea proprie ca mie mi-au facut foarte bine si cat timp am luat Diane 35 (adica vreo 5 ani) n-am avut absolut nici o problema, ba dimpotriva mi-a facut bine si pilozitatii, cum am intrerupt mi-a aparut primul fibrom subseros. Acum depinde ce ecografie ai facut, eu de cate ori faceam o ecografie abdominala, mi se spunea ca nu imi poate vedea un ovar sau altul, ba o doctorita m-a intrebat daca am asa ceva, daca nu m-am operat cumva (in cazul meu ar putea fi vorba de balonare si constipatie de care sufar inca din copilarie)…deci fa o ecografie endo. Parul iti cade din cauza stresului, pe vremea cand eram studenta, imi amintesc ca ma apuca groaza cand veneau sesiunile, pt. ca imi cadea mult par. Acum e ok, am mai crescut si nu mai bag in seama toate prostiile .
Pup toate fetele fara exceptie
mmi spune:
Buna, din pacate ma inscriu si eu pe lista voastra, daca ma primiti.
-ce varsta aveti: 34 ani
-cate fibroame, ce dimensiuni, unde sunt situate(sau au fost), vascularizatie: 1 fibrom, 59mm/55mm, intraligamentar
-cum le-ati descoperit si la ce varsta: 34 ani
-ce probleme v-au creat(simptome): fara, a fost descoperit intamplator
-ce tratament/interventie ati facut: tratament naturist, de doua luni
-ce solutii/prognosticuri v-au dat medicii: operatie
-situatia in prezent: dupa trei luni de tratament o sa fac un nou control.
-daca ati intentionat sa ramaneti insarcinate cu fibrom: nu, am un copil
-daca ati ramas insarcinate cu fibrom: nu
-daca ati nascut ( de cand aveti fibroamele): nu
-daca fibromul a evoluat/involuat in timpul sarcinii si dupa
Cu drag, Mihaela, mami lu' Mihaita (13.10.2000)
arinna spune:
Va pup si eu si va salut , am lucrat la listutza, sunt pe fuga mereu,nu prea mai am timp liber in ultima perioada...
Bine ati venit GH si mmi , imi pare rau ca trebuie sa treceti prin pataniile noastre, pana la urma insa o scoatem la capat cu bine.....
GH, si mioritza US a avut probleme asemanatoare si a recurs la u sterilet cu progesteron- Mirena.Eu am avut probleme asemanatoare si mi s-a recomandat clorocalcin si antiinflamatoare insa pana al urma am facut o embolizare...trebuie sa existe o solutie, poate chiar operatia, multe fete au facut miomectomie...te asteptam cu mai multe vesti......despre ovar, de multe ori nu apar la ecografii,nu stiu din ce cauza.Poate ar fi buna si parerea unui endocrinolog, legata de tulburarile tale-cadere par, pilozitate, dereglari hormonale...de unde stii ca nu ai anemie ?Ai facut analizele?
mmi,daca ai bb poti sta oarecum mai linistita, iti doresc mult succes, sa fie vesti bune la urmatorul control!
Greatanca, felicitari pentru vestea buna!!!!!!Si mult succes la FIV!
Ce sa spun despre mine, facem analiza sotului sa vedem care-i treba,daca iese bine mai vedem daca fac HSG.Pana la urma e o loterie,cunsoatem deja ceva cazuri care au avut bb in conditii uimitoare si pur intamplator asa ca nu prea ne mai facem planuri de bataieVedem ce-o sa mai fie.....
greatanca spune:
Buna, fetelor!
Arinna, cred ca faci o confuzie. Nu am absolut nici o veste buna, nici vorba de FIV, sunt in perioada de refacere dupa miomectomie (am 2 luni si jumatate de la operatie). Si in listuta cu probleme s-a strecurat o mica eroare: doctorii nu mi-au recomandat embolizare si nici histerectomie.
In rest totul e OK.
Te pup,
Bluel spune:
Fetelor, poate ma lamuriti si pe mine. V-am povestit ca rezultatul Papanicolau era proces intens inflamator, TBS inflamator, CII. Acum mi-a venit si rezultatul secretiei vaginale si scrie frecventi bacili Gram pozitivi grosi .....what the fuck is this?
Pup pe cele vechi si celor noi/ Mmi/ le doresc sa nu stea prea mult pe aici, dar daca trebuie , noi le tinem de manuta si le vom da tot sprijinul nostru
mmi spune:
Va multumesc de intampinare, fetelor.
Sper din suflet sa scap de operatie, de ea imi este cel mai frica, dar deocamdata urmez trei luni un tratament cu tinctura de soc si extracte de arin alb, zmeur si mur.
Doctorul mi-a dat Duphaston, dar nu l-am luat. Cel putin nu pana nu vad efectele tratamentului naturist.
Spar sa reusim sa scapam! Si celor care isi doresc bebe... mult noroc!
Cu drag, Mihaela, mami lu' Mihaita (13.10.2000)