Sunt atat de revoltata incat nici nu stiu cum sa incep!
Este vorba despre tatal meu. Un om care a muncit aproape toata viata lui la fostul I.M.U.C. De vreo cativa ani s-a mutat la alta firma care se numeste Solvitec SRL, o firma ce apartine unor francezi. A plecat din I.M.U.C. din cauza conditiilor de lucru si a salariului prost. O perioada de timp toate au fost bune si frumoase. Conditii bune, salariu bun, program de lucru ok, bonuri de masa, concediu de odihna la timp.
Ce sa mai zic, toate erau in regula.
De anul trecut, de prin toamna cred, au inceput problemele. Nu s-au mai dat bani la timp, bonurile de masa se dadeau o luna da, doua nu, orele suplimentare nu au mai fost platite etc.
Incepuse sa se zvoneasca ca deja firma numai merge. In martie conducerea ii anunta ca au inaintat procedura de lichidare a firmei si ii da in somaj. Intre timp, tot personalul a fost angajat la alta firma, insa cand au vrut sa isi ia restul de bani si cartile de munca, au descoperit ca patroni au fugit din tara impreuna cu arhiva si cu cartile de munca.
Pur si simplu nu mai ii gaseste nimeni si nu se mai da de ei nicaieri.
Ce e de facut in aceste conditii?
Aceii oameni cum isi mai pot recupera cartile de munca?
Timpul trece si in acest moment nu se intrevede nici o rezolvare a situatiei. Iar oameni de acolo incep sa dispere?
Rugamintea mea este sa imi dati si mie cateva idei in legatura cu ceea ce as putea face.
Va multumesc anticipat!