Orele

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bia spune:

Superb film;mie mi-a placut la nebunie,vreau sa-l mai revad cand voi mai avea ocazia.Nicole,este una din actritele mele preferate,am mai vazut cu ea un film.The Others,l-ati vazut?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorelei_19 spune:

E superb filmul, doar ca e prea trist... dar m-am gandit un weekend intreg la el, e fascinant, ti se baga in suflet si te "bantuie". E asa de interesant... virginia wolf a fost superba cu rolul ei de scriitoare psihopata. Privirea ei, iesirile ei, buzele uscate si pale- toate au fost foarte bine simulate. De mult n-am mai vazut un film asa de bun. Adela, filmuul ruleaza si in Elvetia. Eu l-am vazut in Luzern.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Banti spune:

Si mie mi-a placut filmul, desi daca n-ai citit cite ceva despre viata Virginiei Wolf, sau vreo carte de-a ei (macar Mrs Dalloway) e cam greu sa-ti dai seama ce e cu toata povestea.
Povestea e foarte trista, tragica chiar, dar actorii sint foarte buni, iar Nicole Kidman intr-adevar merita Oscarul. E de nerecunoscut.

Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raviad710 spune:

]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela spune:

quote:
Originally posted by lorelei_19

E superb filmul, doar ca e prea trist... dar m-am gandit un weekend intreg la el, e fascinant, ti se baga in suflet si te "bantuie". E asa de interesant... virginia wolf a fost superba cu rolul ei de scriitoare psihopata. Privirea ei, iesirile ei, buzele uscate si pale- toate au fost foarte bine simulate. De mult n-am mai vazut un film asa de bun. Adela, filmuul ruleaza si in Elvetia. Eu l-am vazut in Luzern.

Lorelei_19 multam de informatie. Eu astept sa apara pe DVD sa-l inchiriem. (daca nu cumva a aparut intre timp..... dar nu m-am ocupat eu sa-l caut)

He he cine sa stea cu Julia?

Am inchiriat Pianistul dar eu n-am resusit sa-l vad. (numai sotul...)

Dar am vazut documentarul "Bowling for Columbine" (Michael Moore a luat Oscarul pt acest film). IMPRESIONANT! Un documentar despre folosirea armelor de catre elevi, despre omorurile care au avut loc in scoli... Eu am ramas inmarmurita pur si simplu.

Adela & Julia (1 an)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oana_B spune:

Eh, chiar acum am vazut filmul, cred ca ar mai trebui sa-l mai vad de cateva ori ca sa-l inteleg pe deplin. Eu am recunoscut-o pe Nicole Kidman dupa voce, ca daca asteptam sa apara figura puteam sa astept mult si bine. Oare chiar exista cartea asta "Mrs.Dalloway"?
Oana_B

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Banti spune:

Oana, binenteles ca exista cartea, e scrisa de Virginia Woolf si e povestea unei zile din viata acestei femei, Clarissa Dalloway, care intr-un fel seamana cu toate cele trei personaje feminine din film. Daca citesti cartea iti dai seama mai bine ce vrea sa spuna filmul.

Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oana_B spune:

Thx, Banti, chiar o sa o caut si sa incerc sa o citesc, sper sa o inteleg in engleza, sa nu aiba vreun stil din ala greoi de sa stau numa' cu dictionarul langa mine.
Oana_B

Mergi la inceput

Am reusit si eu sa vad filmul.... De 2 ori chiar!
Foarte mult mi-a placut! Finalul insa... Hm... nu prea! As fi vrut ceva mai spectaculos... Nu stiu! Ca moare bolnavul de sida era de asteptat (mai mult sau mai putin) dar.... "altceva" la final .

Adela & Julia (1 an si 3 luni)

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Cristina

Mie mi-a placut mult filmul. Si, nici eu n-am recunoscut-o pe Nicole!
(a luat si Oscar-ul pentru rol - da' n-am inteles de ce secundar)

Cristina&Sanziana

Cristina io stiam ca Nicole a luat Oscarul pentru rol principal in filmul asta.

Fragment din cartea The Hours de Michael Cunningham

(scrisoarea lasata de Virginia)
Peste o oră si ceva, sotul ei se întoarce din grădină.
- Doamna a iesit, spune servitoarea, aranjînd o pernă jerpelită care degajă o furtună de puf în miniatură. A zis c-o să vină repede.
Leonard se duce sus, în salon, să asculte stirile. Pe masă găseste un plic albastru, adresat lui. Înăuntru se află o scrisoare.

Dragul meu,
Am sentimentul că voi înnebuni
iar: am sentimentul că nu vom mai putea trece
prin acele momente îngrozitoare.
Si de data asta nu-mi voi mai reveni. Încep
să aud voci și nu mă pot concentra.
Asa că voi face ceea ce cred eu că e bine. Mi-ai
dăruit
cea mai mare fericire cu putintă. Ai fost,
în toate privintele, tot ce si-ar dori o fiintă
de la celălalt. Nu cred că doi
oameni ar fi putut fi mai fericiti pînă
a apărut această boală groaznică. Nu mai pot
lupta, si stiu că îti stric viata, ca fără mine
ai putea lucra. Stiu că o vei face.
Vezi, nici măcar asta nu o pot scrie cum se cuvine. Nu pot
citi. Ce vreau să spun este că
îti datorez întreaga fericire pe care am avut-o în viață.
Ai fost extrem de răbdător cu mine si
incredibil de bun. Vreau să spun că -
toată lumea o stie. Dacă ar fi fost cineva
să mă salveze, tu ai fi fost acela.
M-a părăsit tot, în afară de
certitudinea bunătătii tale. Nu
pot continua să-ti mai stric viata. Nu cred că doi
oameni
ar fi putut să fie mai fericiți decît am fost noi doi.

(V.)

Adela & Julia (1 an si 3 luni)

Mergi la inceput