Raspunsuri - Pagina 2
bia spune:
Superb film;mie mi-a placut la nebunie,vreau sa-l mai revad cand voi mai avea ocazia.Nicole,este una din actritele mele preferate,am mai vazut cu ea un film.The Others,l-ati vazut?
lorelei_19 spune:
E superb filmul, doar ca e prea trist... dar m-am gandit un weekend intreg la el, e fascinant, ti se baga in suflet si te "bantuie". E asa de interesant... virginia wolf a fost superba cu rolul ei de scriitoare psihopata. Privirea ei, iesirile ei, buzele uscate si pale- toate au fost foarte bine simulate. De mult n-am mai vazut un film asa de bun. Adela, filmuul ruleaza si in Elvetia. Eu l-am vazut in Luzern.
Banti spune:
Si mie mi-a placut filmul, desi daca n-ai citit cite ceva despre viata Virginiei Wolf, sau vreo carte de-a ei (macar Mrs Dalloway) e cam greu sa-ti dai seama ce e cu toata povestea.
Povestea e foarte trista, tragica chiar, dar actorii sint foarte buni, iar Nicole Kidman intr-adevar merita Oscarul. E de nerecunoscut.
Ioana
Adela spune:
quote:
Originally posted by lorelei_19
E superb filmul, doar ca e prea trist... dar m-am gandit un weekend intreg la el, e fascinant, ti se baga in suflet si te "bantuie". E asa de interesant... virginia wolf a fost superba cu rolul ei de scriitoare psihopata. Privirea ei, iesirile ei, buzele uscate si pale- toate au fost foarte bine simulate. De mult n-am mai vazut un film asa de bun. Adela, filmuul ruleaza si in Elvetia. Eu l-am vazut in Luzern.
Lorelei_19 multam de informatie. Eu astept sa apara pe DVD sa-l inchiriem. (daca nu cumva a aparut intre timp..... dar nu m-am ocupat eu sa-l caut)
He he cine sa stea cu Julia?
Am inchiriat Pianistul dar eu n-am resusit sa-l vad. (numai sotul...)
Dar am vazut documentarul "Bowling for Columbine" (Michael Moore a luat Oscarul pt acest film). IMPRESIONANT! Un documentar despre folosirea armelor de catre elevi, despre omorurile care au avut loc in scoli... Eu am ramas inmarmurita pur si simplu.
Adela & Julia (1 an)
Oana_B spune:
Eh, chiar acum am vazut filmul, cred ca ar mai trebui sa-l mai vad de cateva ori ca sa-l inteleg pe deplin. Eu am recunoscut-o pe Nicole Kidman dupa voce, ca daca asteptam sa apara figura puteam sa astept mult si bine. Oare chiar exista cartea asta "Mrs.Dalloway"?
Oana_B
Banti spune:
Oana, binenteles ca exista cartea, e scrisa de Virginia Woolf si e povestea unei zile din viata acestei femei, Clarissa Dalloway, care intr-un fel seamana cu toate cele trei personaje feminine din film. Daca citesti cartea iti dai seama mai bine ce vrea sa spuna filmul.
Ioana
Oana_B spune:
Thx, Banti, chiar o sa o caut si sa incerc sa o citesc, sper sa o inteleg in engleza, sa nu aiba vreun stil din ala greoi de sa stau numa' cu dictionarul langa mine.
Oana_B
Adela spune:
Am reusit si eu sa vad filmul.... De 2 ori chiar!
Foarte mult mi-a placut! Finalul insa... Hm... nu prea! As fi vrut ceva mai spectaculos... Nu stiu! Ca moare bolnavul de sida era de asteptat (mai mult sau mai putin) dar.... "altceva" la final .
Adela & Julia (1 an si 3 luni)
Adela spune:
quote:
Originally posted by Cristina
Mie mi-a placut mult filmul. Si, nici eu n-am recunoscut-o pe Nicole!
(a luat si Oscar-ul pentru rol - da' n-am inteles de ce secundar)
Cristina&Sanziana
Cristina io stiam ca Nicole a luat Oscarul pentru rol principal in filmul asta.
Fragment din cartea The Hours de Michael Cunningham
(scrisoarea lasata de Virginia)
Peste o oră si ceva, sotul ei se întoarce din grădină.
- Doamna a iesit, spune servitoarea, aranjînd o pernă jerpelită care degajă o furtună de puf în miniatură. A zis c-o să vină repede.
Leonard se duce sus, în salon, să asculte stirile. Pe masă găseste un plic albastru, adresat lui. Înăuntru se află o scrisoare.
Dragul meu,
Am sentimentul că voi înnebuni
iar: am sentimentul că nu vom mai putea trece
prin acele momente îngrozitoare.
Si de data asta nu-mi voi mai reveni. Încep
să aud voci și nu mă pot concentra.
Asa că voi face ceea ce cred eu că e bine. Mi-ai
dăruit
cea mai mare fericire cu putintă. Ai fost,
în toate privintele, tot ce si-ar dori o fiintă
de la celălalt. Nu cred că doi
oameni ar fi putut fi mai fericiti pînă
a apărut această boală groaznică. Nu mai pot
lupta, si stiu că îti stric viata, ca fără mine
ai putea lucra. Stiu că o vei face.
Vezi, nici măcar asta nu o pot scrie cum se cuvine. Nu pot
citi. Ce vreau să spun este că
îti datorez întreaga fericire pe care am avut-o în viață.
Ai fost extrem de răbdător cu mine si
incredibil de bun. Vreau să spun că -
toată lumea o stie. Dacă ar fi fost cineva
să mă salveze, tu ai fi fost acela.
M-a părăsit tot, în afară de
certitudinea bunătătii tale. Nu
pot continua să-ti mai stric viata. Nu cred că doi
oameni
ar fi putut să fie mai fericiți decît am fost noi doi.
(V.)
Adela & Julia (1 an si 3 luni)