Buna.
Am o prietena care ar dori sa-si ia 2 luni de concediu fara plata (sotul ei are o bursa in straintatate) si daca se poate sa si ramana insarcinata in timpul asta.
Cum e cu indemnizatia de CIC in conditiile astea?
POate plati undeva pt astea 2 luni, ca sa aiba asigurati banii de CIC?
Multumesc.
Trebuie sa aibe 12 luni in care cotizeaza, deci numai daca plateste aceste 2 luni, asa cred.
Daca ia cele 2 luni pierde CIC.
Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Decembrie 2006
Decembrie 2007
Marius dar exista posibilitatea sa platesca din mana, dar nu stiu exact cum, cred ca si Tatatushi la asta s-a referit, trebuie sa existe o portita de scapare.
Eu stiu ca nu mai exista posibilitatea asta. In schimb in ziua de azi e cred aproape imposibil sa nu aiba vreun prieten cu srl care sa fie dispus sa-i ia cartea de munca pentru 2 luni, iar ea sa-si plateasca darile. Sau, daca la munca are o relatie buna cu angajatorul poate aranja sa-si plateasca darile singura, pe cartea de munca sa figureze continuitate iar in fapt ea sa aibe concediu fara plata. E mai simplu decat sa mearga si sa plateasca in alta parte.
Andreea mamica lui Filip Stefan
Georgia
Varianta de mai sus este Ok dupa mine. In fapt conteaza sa figureze cu venituri impozabile profesionale sau asimilate lor precum si cele scutite de impozit dar admise de legea, pe perioada celor 12 luni anterioare datei nasterii copilului.
Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Decembrie 2006
Decembrie 2007
Totusi, revin, in varianta ca nu se intelege cu angajatorul (care numai de concedii de maternitate nu are chef, stiti si voi...), unde ar putea plati?
Nu poate plati nicaieri!
Trebuie sa fie angajata ... deci variantele date de Androix sunt cam singurele!
Eu si Raducu (22.04.2005)