Mamici de iulie-august 2007 (42)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns brazuca25 spune:

quote:
Originally posted by aylin_tarcan

brazuca, faci 6 in curand. ia si tu lunile calendaristice de la UM. DPN initial se calculeaza ca 40 de sapt, care inseamna 9 luni ai o saptamana cu aproximatie.

asa zic eu. cu lunile e calendaristic, nu are legatura cu saptamanile. oricum, pe la 26 ai face 6.

Aylin, 22+

multumesc mult! Am inteles cum fac. Se apropie momentul 0!

25+ Denisa Maria

poze cu noi + poze cununie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

quote:
Originally posted by aylin_tarcan

luna, tu esti mai "mare" decat mine cu vreo 4 zile. de ce pana pe 30 iunie? cum e acolo?

Aylin, 22+

Aylin aici intri in prenatal cand vrei tu nu mai devreme de 15 sapt de DPN insa. Faza e ca plata se face pt 9 luni de cand inti in pre/postnatal (cncediu de ingrijire) deci sunt in total 9 luni de plata doar. In conditiile aste fiecare lucreaza cat mai mult iti dai seama, ca sa iei si bani de salariu si sa intri cat mai tarziu in cele 9 luni. (deci nu te platesc pana la 9 luni ale copilului, ci fix 9 luni). Eu asa am ales, 30 iunie, am zis ca vreau o luna si jumatate sa ma odihnesc.

Luna 23 sapt+
www.alina-jaime.co.uk/main.php?g2_itemId=2623" target="_blank">Adelise Raluca
www.alina-jaime.co.uk/main.php?g2_itemId=1036" target="_blank">Cosmin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ghinetz spune:

Luna, daca am priceput eu - desi, neuronul...bata-l vina, ca tare il mai pomenim - nu primesti bani decat 9 luni? Apoi te intorci la serviciu?

Oana 25+ si Stefan-Vladimir 4ani+

poze

"unui copil trebuie sa-i dai radacini si aripi"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aylin_tarcan spune:

luna, am inteles. si la noi se prefera a se lucra cat mai mult pentru acelasi motiv.

andicu, si eu tot pe 21 mai am programare. suma aia am platit-o eu, dar logic ar fi sa fie aceeasi.

Aylin, 22+

Mergi la inceput

na ca am sters din greseala pozicile de la semnatura. le-am bagat inapoi.

Aylin, 22+

pozici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Oana exact, normal dupa 9 luni trebuie sa ma intorc si asta fiindca tocmai s-a schimbat legea,norocul meu, pana la 1 apr erau doar 6 luni. Eu una nu o sa ma intorc, de data asta vreau sa stau acasa cel putin 2 ani, oricum nu mi-as permite cresa sau bona sunt f scumpe ambele alternative.

Aylin diferenta e ca in Romania din cate stiu eu sunt 126 zile prenatal si 2 ani plata celor 6 mil + 2 mil alocatia. Deci practic in Romania poti sa-ti iei lejer cele 126 zile (sper ca nu zic prostii) caci asta nu afecteaza cei doi ani din momentul nasterii bebebului. Aici cum ai stat acasa cum intri pe indemnizatie si se scad din cele 9 luni.

Luna 23 sapt+
www.alina-jaime.co.uk/main.php?g2_itemId=2623" target="_blank">Adelise Raluca
www.alina-jaime.co.uk/main.php?g2_itemId=1036" target="_blank">Cosmin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns brazuca25 spune:

Ma mananca palma sa ma duc sa cumpar hainutze pt bebe zilele astea, dar tare mi-e frica sa nu se razgandeasca si sa fie baiat pana la urma...nu o sa il pot imbraca in roz! Offf! M-am programat la urmatoarea eco cu doppler abia pe 15 mai, pt ca atunci am gasit loc, dar nu cred ca mai rezist inca o luna fara sa stiu 100% ce este bebe.

25+ Denisa Maria

poze cu noi + poze cununie

Mergi la inceput

luna, da, asa e. am inteles cum e la voi

Aylin, 22+

pozici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Antoanela23 spune:

quote:
Originally posted by ghinetz

Luna, daca am priceput eu - desi, neuronul...bata-l vina, ca tare il mai pomenim - nu primesti bani decat 9 luni? Apoi te intorci la serviciu?

Oana 25+ si Stefan-Vladimir 4ani+

poze

"unui copil trebuie sa-i dai radacini si aripi"

Ati atins o coarda sensibila: belgienii sunt si mai "generosi", conc pre+postnatal platit dureaza 16 sapt in total, 6 sapt pre si 10 post (teoretic); de aceea multe fete lucreaza pana-n ultima clipa, ca sa poata lua dupa nastere cele 16 sapt. Unde lucrez eu se mai dau 4 sapt daca alaptezi, mai iei o luna de odihna dar cand bebe are 3-5 luni esti obligata sa trimiti copilul la cresa si sa incepi serviciul sau sa renunti la job...daca-ti permiti.
In schimb somerii, daca au lucrat un an in sistem iau indemnizatie toata viata (mica, e adevarat, dar primesc ceva), somajul e vechime si pot iesi la pensie de la somaj .

Anto 28 siVictor (8 octombrie 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andicu spune:

Aylin, la ce ora ai pe 21 mai?

La cele 126 zile stiu ca e obligatoriu sa iei 42 zile dupa nastere, si in functie de asta iti calculezi cum vrei restul zilelor.

Andicu 28+Filip Cristian
Poze noi cu burtica

Mergi la inceput