doctor psihiatru

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns daniella4 spune:

Va multumesc mult pt raspunsuri si pt nume si nr de telefon, ca pe alea din pm le-am pierdut!

As vrea sa va mai intreb ceva: daca ar fi sa aleg intre logopedie cu piciul si terapie ocupationala, ce ar fi de preferat la varsta asta? El face terapie ocupatioanla la un centru si psiholoaga de acolo ne-a propus sa facem si in particular niste sedinte.

Pe mine m-ar tenta ceva logopedie, ca aici e jale mare. Voi ce ziceti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela77O spune:

parerea mea este ca amandoua sunt bune,mai ales daca piciul colaboreaza,e mare lucru,al mihaita,nu a vrut de nici o culoare sa colaboreze....asa ca itin urez succes cu amndoua,si mai tine-ne la curent si multa putere de munca si nu in ultimul rand de lupta!

mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flaviutza spune:

daniela, iti spun ce i-am spus si Lidiei, o amica de-a mea la vremea respectiva(3 ani si diagnostic PDD-intarziere pervaziva...) . daca doar in treacat s-a amintit posibilitatea unui asemenea diagnostic , te apuci de ABA. concret, 8 ore pe zi,cu tutori si restul. fapt ce l-am stiut din teorie si mi s-a demosntrat practic in cazul respectivei prietene, cu 3 ore pe zi la centru,oricare ar fi el, vor fi progrese,dar prea lente.

te legi in principiu de vorbire..dar asta e o mica parte a PDD. si nici macar nu e cea mai importanta. ca sa ajunga sa vorbeasca,trebuie sa treaca prin astea:

-sa inteleaga limbajul
-sa execute comenzi
-sa FIE DORNIC SA COOPEREZE
-sa stie sa se exprime prin semne,mimica,gestual

prin asta trece orice bebeu normal(neurotipic).

parerea gresita conform careia nu vorbeste la 2-3-4 ani,gata logoped e un mare rau facut copilului.logopedul corecteaza defecte de pronuntie, intr-adevar ajuta la dezvolatrea limbajului,insa strict aplicat unui copil care are ca unica problema dificultatea de a lega cuvantul,de a reda ce gandeste.

logopedul poate ajuta un copil ce vorbeste "pe limba lui" la 3 ani,stalcit, dar nu-l poate ajuta pe copilul absent, care nu executa comenzi, nu raspunde la nume.

daca bebe nu a trecut prin stadiile alea enumerate mai sus,e ca si cum ai duce un bebeu de 8 luni la logoped..sa se puna in cap si-n coada si nu-l va face sa vorbeasca.

logopedul nu-l poate face sa VREA sa vorbeasca,sa inteleaga,sa coopereze.

Alexia 02.05.2004(filmulete)
mami si Ale

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniella4 spune:

Am intels oarecum. Deocamdata ABA nu ne-o putem permite dpdv financiar.
Vom merge azi la cabinet si sper sa putem urmari si desfasurarea orei, pt ca la centru nu li se permite parintilor sa asiste la sedinte.

Problema lui Alexis e ca nu e absolut deloc, dar deloc interesat sa vorbeasca. Unele comenzi le executa...cele care ii convin.

Uneori si colaboreaza...cand vrea, bineinteles.

...incepe totusi sa fie frustrat cand nu vrem noi sa cooperam cu el, adica cand ne facem ca nu-l intelegem si asteptam ca macar sa schiteze un inceput de "apa" cand moare de sete, de ex. (am incercat sa aplic o metoda pe care tot tu, Flaviuta, ai scris-o la un subiect asemanator). Poate a fost si prea brusc, mai ales dupa ce omuletul era obisnuit sa pocnim din calcaie si sa-i anticipam toate dorintele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flaviutza spune:

ceea ce spui tu, acea frustrare ,e primul pas spre ABA.pe care o poti face bine mersi si fara 30 mil luna si 4 tuttori..doar voi ,tu copilul,ev o terta persoana.

cu asta se incepe,e perioada pre-operatorie in aba. Dintr-o data,nu-i mai raspunzi la cerinte asa usor,schimbi total comportamnetul.

e extraordinar de bine ca devine frustrat,inseamna ca va coopera.sunt copii,baietelul de care am vb mai sus,care nu a devenit frustrat..pur si simplu ii era indiferent daca ii dadeai sau nu :((

asa ca..schimband comportamentul fata de el,in sesnsul indicat de tine, avand ca rez initial frustrarea (asta e si scopul, copilul va pricepe in aprox 2 saptamani ca SE ASTEAPTA CEVA DE LA EL) vei obtine primele rezultate.

nu te astepta la rezultate concrete rapid,e o munca de sisif, nu exista pilule minune

Alexia 02.05.2004(filmulete)
mami si Ale

Mergi la inceput