tigara...
Raspunsuri - Pagina 4
Zeeva spune:
Singura masura rezonabila este renuntarea completa la fumat. Indiferent de legendele si miturile conform carora unele mamici au nascut copii sanatosi desi au fumat, iar altele nu din acelasi motiv. Stiu cateva mamici din ambele cazuri. Nu doresc sa intru in detalii. Si nici sa judec. Va doresc tuturor care va luptati cu asemenea probleme sa aveti puterea sa renuntati. Stiu ce insemana o astfel de experienta. Am fost o fumatoare pasionala. Am renuntat cand am ramas insarcinata prima oara. Mi-a fost infernal de greu. Simteam ca lesin de pofta. A trecut. Nu m-am reapucat de fumat nici dupa ce am nascut fetita. Au trecut patru ani fara fumat si acum sunt din nou insarcinata. Ironic e ca acum mi-e pofta, tot de ceva interzis, de cafea. Ha, da' cel putin aici exista o solutie de compromis: cafea decofeinizata. Nu v-am scris astea ca sa imi elatez proba de vointa. Ci doar ca sa va doresc din tot sufletul sa va eliberati de patima fumului albastru. Nu va puteti imagina ce placuta este starea de completa eliberare.
multa sanatate tuturor si succes,
Z.
ina_nz spune:
Si inca ceva....acuma imi dau si eu seama cat de urat poate sa miroasa un fumator !!
Sotul meu s-a lasat si el de fumat odata cu mine cand am ramas insarcinata. (nu va imaginati cat a contat chestia asta!!! )
Insa mai trage cate o tigare o data la cateva zile. Imi vine sa vomit cand intra in casa....ii miros hainele, parul....nu mai zic de respiratie....chiar si dupa ce se spala pe dintzi.
Si ma gandesc cu rusine ca asa rau am mirosit si eu ani de zile. Ce folos ca imi dateam cu un parfum bun...tot ingrozitor am duhnit!!
Oricum nu vreau ca bebelusul meu sa intoarca capul si sa spuna ca mami pute!! Pentru nimic in lume!
Ina
yurika spune:
Si eu fumez foarte mult, am crezut ca niciodata nu am sa ma pot lasa de tigari .
Pe parcursul sarcinii am incetat sa mai fumez .
Si bineinteles ca m-am apucat iar
Sper ca pe viitor sa le mai reduc putin
Toate cele bune!
Si multa bafta!
Yurika&Mark
Marina6 spune:
Dineuca nu vreau nici macar un fum si sincer nu stiu ce v-a facut voua subiectul asta ca eu una de ieri de la ultimul mesaj nu am mai tras nici unul ,....mai rau imi fac cu un singur fum...Nici nu vreau sa ma gandesc la surplusuri pt. ca pe mine ma deranjeaza cele 9-10 kg in plus puse pe mine pe parcursul sarcinii de nu mai vreau ...vreti sa ajung cat un elefant mai bine mor si asa abia ma mai misc cu caldura asta noroc de inot ca ma relaxeaza total.
Danza eu nici nu vrea sa pomenesc decat timp fumez si nu te inteleg cum dupa 2 ani si ceva din cate am inteles eu in care ai reusit fara ...de ce draq te-ai luat iar de gat cu ele???Pe langa ca ne sta atat de urat cu ele in "bot"(asa imi spune mama)......
Sorananu esti singura ...dar eu totusi imi caut motive sa ma las de aceea am si deschis subiectul sper sa mai faca si altcineva ca mine sa se lase ....chiar daca macar un pic...dar eu zic ca de o tinem pe subiect ne va trece de ele....
elenalove27 asa eroina eram si eu si sincer n-a tinut....pentru mine un bebe era tot ce imi doream mai mult si uite ca totusi minunea a aparut intr-un moment cu totul nepotrivit si mi-a luat mult pana sa o iubesc asa ca acum ....adica mult de tot
Zeena mersic de incurajare !!!
ina nz ce tare!!!
Jurika incearca sa fii pe subiect cu noi ...mai intra si poate si sa reusesti ce am reusit eu ...sa nu mai fumez.Nu promit ca ma tine mult dar ma straduiesc.
Bafta tuturor!
Marina6
Danza spune:
quote:
Originally posted by Marina6
[ Danza eu nici nu vrea sa pomenesc decat timp fumez si nu te inteleg cum dupa 2 ani si ceva din cate am inteles eu in care ai reusit fara ...de ce draq te-ai luat iar de gat cu ele???Pe langa ca ne sta atat de urat cu ele in "bot"(asa imi spune mama)......
Bafta tuturor!
Marina6
Iti zic eu cum draqului m-am apucat: sotul e fumator si a continuat sa fumeze cat eram gravida, dupa ce am nascut si nu are nici cea mai mica intentie sa se lase. Plus la asta, ma enerveaza cand ma roaga sa-l las sa fumeze pe blacon, NU-l las, dar morrr de nervi , dupa ce imi mai aduce si putoarea asta in casa si se baga sa pupe puiutzu.
Al 2 motiv ar fi ca se fumeaza muult la servici, 90% sunt fumatori, dar cel mai nasol e cand mergi la o intalnire de afaceri si toti fumeaza, dar tu in loc sa traduci si sa te concentrezi la ceea ce se spune si ce spui, inhalezi o groaza de fum, tusesti de-i acoperi pe toti. Si mi-am zis-o decat sa ma omoare altii, ma omor eu singura. Dar cazul meu nu e atat de disperat, sau asa vreau eu sa cred, pot sa fumez, pot sa nu fumez, sambata / duminica nu bag tigara in gura, plus la asta, prietenele mele zic ca-mi sta asa bine cu , mai ales cu trabuc sau pipa (ca...am incercat mai de toate, chiar si smecheria aia arabeasca).
Nu sunt mandra deloc de mine, dar, cel putin am vazut ca daca vreau - ma las. Ideal pt mine era sa las cu cateva luni inainte de sarcina, dar puiu a hotarat el cand sa vina, asa ca nu am avut timp pt o dezintoxiare ca la carte, ci doar de o lasare rapida, hotarata si o abstinenta deloc fortata pe parcursul a 2.5 ani.
Succes voua viitorelor mamici!!!
Marina6 esti pe calea cea dreapta!!!
Cu drag,
Dana, mamica lui Danuz - 1 an si 8 luni pe 20 mai
Album:http://www.yamafoto.com/?ref=6599
Doina spune:
eu chiar am de gind sa fiu dura: ce e mai important? placerea personala sau sanatatea copilului nostru? daca placerea personala e mai importanta chiar crezi ca esti pregatita sa fii MAMA? e pacat sa va ascundeti dupa tot felul de scuze puerile si sperante aiurite ca lasa ca al eu bebe va fi sanatos, asta e un fel de ruleta ruseasca... Am fumat MULT, intre 16 si 33 ani, cred ca e destul... Daca chiar nu te poti lasa, uita-te in oglinda in timp ce fumezi si priveste-te in ochi si vezi acolo in timp ce fumezi, ce e mai important pentru tine si ce riscuri si sacrificii esti capabila sa-ti asumi pentru copilul tau.
scuze pentru tonul dur
Doina&Carlita-iubita
Marina6 spune:
Danza ai mare dreptate in tot ceea ce zici si eu m-am apucat tot din cauza sotului si a intalnirilor de afaceri,dar sa stii ca nu e cine stie ce frumos din partea noastra....am putea sa ne pastram sanatatea urland la fumatori sa se simta putin...desi eu ca fumatoare sa stii ca am mare drag de cei care nu fumeaza si nu fumez langa ei astfel incat sa ii afum....
E a doua zi tineti-mi pumnii!!!
Va pupic!!
Marina6
Marina6 spune:
Fetelor uitati ce am aflat nu de mult dintr-o stire mai veche:
"Fumatul pe timpul sarcinii poate produce copilului diabet
Cercetatorii suedezi au ajuns la aceasta concluzie in urma unui studiu efectuat pe o scara foarte larga asupra mamelor care au fumat in timpul sarcinii. Concluzia a fost ca sansele ca mai tarziu copilul sa aiba diabet sunt mult mai mari decat in cazul mamelor nefumatoare.
Cercetatorii au studiat evolutia a 17.000 de copi nascuti incepand cu 1958. S-a dovedit ca sansele ca un copil sa se imbiolnaveasca de diabet sunt de 4 ori mai mari in cazul mamelor fumatoare decat in cazul celor nefumatoare. Acest rezultat a fost publicat in 5 Januarie 2002 in "British Medical Journal". S-a mai observat de asemenea si riscul de obezitate la copii proveniti de la mame fumatoare comparativ cu cei al caror mame nu au fumat pe timpul sarcini."
Fumatul pe timpul sarcinii se pare ca afecteaza metabolismul fatului ce creaza o malnutritie ce pune in pericol chiar viata fatului. Tocmai de aceea medici recomanda mereu mamelor fumatoare sa se opreasca din fumat pe perioada sarcinii.
Nici nu stiu ce sa mai zic...Poate mai cititi si voi cate ceva ...nu tineti pt voi'!!!
Va pupic pe burtici!!
Marina6
Coryydo spune:
Dragele mele,
Si eu m-am lasat de fumat: azi e a doua zi! Bebicul meu e mai important decat orice pe lume!
Va pup si va doresc vointa!
Corina