inchirire apart.ipotecat
stie cineva daca se poate inchiria un apartament cumparat cu credit ipotecar?
cu contract de inchiriere.
Mari
Daca ai vointa, poti sa muti si muntii din loc.Daca ai creier, ii lasi acolo, ca nu te deranjeaza.
Raspunsuri
nemary spune:
in contractul cu banca nu scrie numic explicit. spune "a nu se instraina fara acordul bancii"
Mari
Daca ai vointa, poti sa muti si muntii din loc.Daca ai creier, ii lasi acolo, ca nu te deranjeaza.
Elle_seb spune:
Poti face contract de comodat, cu darea bunurilor in folosinta.
Elle_seb
May you always have Love to Share, Health to Spare and Friends that Care!
iris77 spune:
in cazul apartamentului cumparat cu credit ipotecar proprietarul apartamentului este persoana care a facut creditul. atata timp cat iti respecti obligatiile fata de banca, prin achitarea ratelor la timp, precum si plata aferenta contr de asig a locuintei, nu ai nici o problema in ati inchiria apartamentul. tu exerciti calitatea de proprietar al apartamentului si nu banca, de ex ca in cazul contract de leasing firma care ti/a vandut masina sau produsul resp detine proprietatea asupra bunului pana in momentul achitarii obligatiilor.
concluzia este DA POTI sa inchiriezi apartamentul fara nici o prpblema. nu ai nevoie de acordul bancii. banca se poate intoarce impotriva ta, doar actionandu/te in instanta ca nerespectarii obligatiilor rezultate din contr de credit ipotecar, in speta a neplatii ratelor.
succes!
iris77 spune:
a nu se intraina fara acordul bancii inseamna ca esti obligat sa anunti banca atunci cand te hotarasti sa vinzi apartam sau sa faci un schimb in natura cu alt apartam.in cazul contr de inchiriere nu se produce o instrainare a bunului, adica a apartamentului.
iris77 spune:
ele seb contractul de comodat asta si presupune darea bunului in folosinta pe o perioada determinata. prezinta un avantaj doar din punct de vedere ...financiar pt proprietar in sensul ca nu va mai plati la administratia financiara impozitul aferent contr de inchiriere.
pt o mai buna siguranta eu as opta pt incheierea unui contr de inchiriere.iti ofera mai multe garantii chiar daca in acest fel nu <fentezi> statul prin plata impozitului.
contr de inchiriere se poate incheia atat in fata notarului cat si a unui avocat pt siguranta.
irinabobe spune:
mai fetelor in contractul meu de ipoteca scrie clar ca nu se poate inchiria. poate nu toate bancile au aceasta clauza dar la mine asa scrie. de aia am zis ca trebuie aprobarea bancii.
nemary spune:
Irina, tu de la ce banca ai luat creditul? noi am luat de la bpost
Mari
nemary spune:
multumesc mult Iris pt.raspuns.
Mari
ddanagh spune:
Si pe mine ma intereseaza acest lucru. Eu am credit la Raiffeisen si in contract se prevede sa cer acordul bancii si in caz de inchiriere. Eu o sa ma duc la administratia financiara sa vad exact ce imi trebuie pentru a inscrie un contract de inchiriere. Daca nu mi se cere un extras de carte funciara valabil din care sa reiasa cu nu are sarcini apartamentul nu vad cum ar mai putea verifica.
Stie cineva ce se solicita in acest sens la adminstrattia financira???
Dana