S-o dau la gradinita.. ce parere aveti?

S-o dau la gradinita.. ce parere aveti? | Autor: LuisaTL

Link direct la acest mesaj

Buna tuturor!

Am o fetita de 2 ani si aproape 5 luni. De cand m-am reintors la serviciu (la 2 ani) Dorothy sta cu bunicile plus bona care vine numai 2 zile/sapt.
Este un copil dezvoltat, sunt f multumita de evolutia ei din toate punctele de vedere. Este extrem de sociabila, sta cu oricine, vorbeste bine, iubeste f mult copii in ciuda faptului ca nu am dus-o nici la cresa si f mult nu a interactionat cu ei. Sunt convinsa ca daca as duce-o la gradi nu mi-as face nici un fel de probleme ca nu s-ar adapta..dimpotriva ar fi mediul ideal. O mai duc uneori in week-end la un club de joaca si ar sta cu orele...E foarte fericita in mijlocul copiilor, e fascinata chiar.
As vrea in toamna s-o dau totusi la gradinita in ideea ca acolo ar invata o multime de lucruri..Cate lucruri o pot invata bona sau bunicile? Cu toate ca...e ingrijita si iubita de ambele bunici, sunt topite dupa ea. Mi-e teama de colectivitate in ideea ca se va imbolnavi. E a un pic mai sensibila, chiar acasa tinuta a facut varicela, raceli (nu foarte dese). Sincera sa fiu, am auzit o multime de povesti de groaza... Sa n-o dau la gradi pana la 4 ani ca o sa-mi para rau, se va imbolnavi..etc, ca are timp destul sa mearga in colectivitate.. Plus ca bunicile sunt disponibile pentru ea. Deci am de ales. Of...nu stiu, dar tare as vrea sa iau decizia cea mai buna pt copilul meu.
As vrea sa stiu parerea voastra mamicilor, experienta voastra in acest sens. Orice sfat e binevenit!
Va multumesc!

P.S. A ..si face 3 ani abia in noiembrie..Mi-o primeste la gradi? Chiar daca arata de 3 ani si mai bine..
Luisa si Dorothy (24 nov 2004)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns april spune:

Poti sa incerci, nu stiu daca o primeste daca nu are 3 ani impliniti.
Cele 4 ore de gradinita o ajuta mult, iar in cazul in care se imbolnaveste ai noroc ca ai cu cine sa i lasi acasa. Asa ca nu vad de ce n-ai incerca sa o duci la gradi. Referitor la gradinitele cu program prelungit (adica pana la 5-6 dupa-amiaza) e mai greu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Parerea mea e sa o tii acasa pana la 4 ani.
In schimb, gaseste-i 2, 3 activitati pe saptamana, gen club din asta de copii.
eu nu prea sunt pro gradinita inainte de 4 ani...in conditiile in care copilul are cu cine sta acasa si mai e si sociabil din fire.
Racelile la 3 ani sunt mai nasoale decat la 4....noi suntem patiti.

Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mickyyy spune:

Noi intr-o situatie cat de cat asemanantoare (doar prin prisma faptului ca avea cine sa stea cu fata) am ales insa o gradinita cu program scurt, si se pare ca a fost o alegere buna.
Poate fi o varianta si in cazul vostru, dimineata la gradinita, in mijlocul copiilor, somnul de pranz si dupa-amiaza acasa, in compania bunicilor.

Mickyyy si cele 2 fete cucuiete: Malina Ioana (www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34545" target="_blank">31.03.2004) Daria Maria (www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58164" target="_blank">22.06.2005)

Ajuta-ma sa cresc langa mama mea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aurelia1278 spune:

Si noi am dat-o pe fetita la gradinita, de la 2 ani si jumatate (particulara). In conditiile in care acasa are cine sa stea cu ea.
Mai toti cei pe care i-am intrebat (inclusiv pediatra ei si vreo 2 dr. psihologi) au spus ca e foarte bine ca o ducem la gradinita. Numai bunicile au avut de comentat, ca e prea mica saracutza, ca uite X si Y ce-au patit, ca au facut bronsita, pneumonie, giarda etc. etc. etc. Am rezistat eroic si am dat-o, pe urma am rezistat eroic presiunilor din partea bunicilor in perioada de adaptare si am tinut-o la gradinita, iar acum e toata lumea multumita (si fetita, normal) si toti recunosc progresele uimitoare.
E adevarat ca a racit iarna asta de nenumarate ori (nici nu mai tin minte de cate ori), important este ca nici macar o data nu am ajuns la antibiotic si speram ca la anul sa fie si mai bine, cu imunitatea mult imbunatatita.

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=85226" target="_blank"> Bazar pentru Alex, un baietel diabetic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madairina spune:

Noi l-am dus pe pitic la gradinita la 3 ani cu program scurt. Sunt foarte multumita ca mananca foarte bine acolo iar de dormit doarme acasa in patutul lui. Noi per ansamblu suntem foarte multumiti de evolutie si nu este la o gradinita particulare ci una de stat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Florentina Roman spune:

Si noi am dus baiatul la gradi de la 3 ani si n-am avut nici o problema, s-a adaptat foarte bine in colectivitate.
Cat despre boli, le poate face indiferent de varsta, dar depinde si de regulamnetul gradinitei. La noi, de ex. nu primesc la gradi copii raciti sau cu alte semne de boala si pana acum, slava Domnului, in 2 ani nu prea ne-am imbolnavit!

34+ si Tudor(5.07.2002)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Aceeasi poveste si la noi. bunici peste bunici, chiar si bona, mama, tata...toata lumea se ingramadea sa stea cu copilul.
Anul trecut (cand avea 2 ani fix) - o duceam la o gradinita langa bloc, la grupa mare -mergea si ea o ora, doua sa se mai joace cu copiii. A fost foarte incantata.
Anul acesta - 3 ani - dupa disputa de rigoare cu bunicile (de care amintea si Aurelia), am dat-o la o gradinita particulara - initial la programul scurt.
Nici n-ai idee ce frumos evolueaza un copil in colectivitate. Este la varsta la care asimileaza foarte mult, este ca un burete - absoarbe tot.
Drept dovada, dupa o alta disputa de rigoare, si la solicitarea fetitei am dat-o la gradinita la programul lung.
Acum e fericita.
Isi iubeste mult bunicile.
Dar nu pot sa echivaleze cu prietenii ei de la gradinita.
Pentru mine s-o vad asa de fericita inseamna enorm de mult.
Iar virozele pe care le mai face...ma consulez cu gandul ca poate isi imbunatateste astfel sistemul imunitar. Nu poti tine un copil intr-un glob de sticla. Adica poti, dar nu e fericit.

Adina + Olivia Karla 04.03.2004

Mergi la inceput

sa stiti ca asa am zis si eu, le face acu si nu le mai face la scoala.Nu eram deloc speriata, mai ales ca Sofia pana la 3 ani si 2 luni n-a tusit odata!! copil rezistent.
Ei bine, dupa 2 pneumonii interstitiale in decurs de 30 de zile m-am cam lamurit eu.
Pana si dr ne-a zis caracelile PREA dese SCAD imunitatea.Una e o raceala la 2 luni, alta e la 3 saptamani....
La 4 ani copilul e mai cooperant (sters nasuc, luat siropu....).Cred ca niste activitati de 2,3 ore printre copii de 2, 3 ori pe sapt sunt de-ajuns la 3 ani.
Sincer, pt cine are posibilitatea de a tine copilul
acasa, gradinita nu e cine stie ce optiune.

PS eu am fost la gradi cam 6 luni in total.Eram cea mai sociabila fetita si nici cu intelectu n-am dus-o rau, zic eu.
Nu supraestimati valoarea gradinitei pana la 4 ani.....din contra, o bunica ce spune poezii, face joculete cu copilul etc reprezinta o minune. Sunt atatea caietele de colorat/desenat, grupat figuri samd....

Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Da Sabina, fiecare cu experienta lui. daca as fi trecut prin acele 2 pneumonii interstitiale, as fi lasat copilul acasa si cu femeia de servici numai sa n-o mai bag in colectivitate.

La noi n-a fost cazul - decat viroze simple si usoare...

Si s-o vezi ce fericita a fost fii-mea cand i-am aranjat sa treaca la programul lung, asa cum i-am promis ca o sa fac daca va fi cuminte...categoric sunt pro-gradinita cat de timpuriu posibil, limitata doar in cazul unui copil ultra-sensibil

La fel si bunicile au reactionat - vai, cum, copilul. Lasa ca stim foarte bine ce citeau ele - aceleasi carticele de j-de mii de ori. Mai o telenovela, ca deh. Doamne fereste, nu acuz, sa nu intelegeti gresit. Doar ca pot face clar comparatia intre ce face fata mea acum in timpul zilei si ce facea anterior. Si ce progrese de vorbire, vocabular, poezii, cantece, lb. englezea - toate intr-o luna. Se vede, ce mai.

Adina + Olivia Karla 04.03.2004

Mergi la inceput

e clar ca e personala decizia.
Oricum, fata mea a stat doar cu mine, n-avem bona, bunici etc.Cu vocabularul n-a avut nevoie sa faca progrese la gradi, vorbea perfect de la 2 ani.In general, in afara de cateva cuvinte in germana si nitel desenat n-am observat asa mare progres la gradinita, si e o gradinita buna.
dar pe mine chiar nu ma intereseaza poezii si cantece pe dinafara....
eu intr-adevar m-am ocupat de ea acasa, cu citit,cantat la pian, explicat diverse, mers pe munte samd.
Luisa, e clar ca gradinita e ceva f dragut pt copii.Dar iti dau un sfat:
la primul curs de nas nu persevera cu mersul la gradi.O tii acasa din prima secunda de fornaiala pana e perfect sanatoasa, plus o zi doua dupa.Si apoi o duci din nou.
Bolile ia-le din pripa si la raceli mai serioase tine-o acasa macar o saptamana dupa ce e complet refacuta.Chiar si mai mult, daca e perfect joi, o duci luni peste 10 zile.
Cred ca asa eviti multe complicatii.

Mergi la inceput