Buna tuturor,
As avea nevoie de un sfat de la voi, eu nestiind nimic din legislatie si din ale contabilitatii.
avem o mica firma de constructii si am o contabila careia ii dam toate actele sa faca ce trebuie facut......asa credeam.
insa in ultima vreme mi se pare ciudat, nu intru in detalii, insa ultima treaba care mi se pare ciudata e ca pe la inc. anului a zis ca am de plata TVA pe anul trecut, cum au intrat bani prin febr. i-am zis hai sa platim TVA-ul. A zis ca s-a schimbat legea si nu mai trebuie platit, ca-l recuperam nu stiu cum... acum vreo 2 sapt. imi zice, stii, ca trebe platit TVA-ul ala....deja nu mai aveam bani. Ieri ma suna si-mi zice ca s-a interesat mai bine si nu trebe platit.
NU stiu ce sa mai cred, nu mai am incredere in ea, voi stiti ceva?
merci mult,
Da este vorba de masurile de simplificare a aplicarii TVA ce sunt prevazute de Codul Fiscal in speta daca tin bine minte art. 160.
Aveti legislatia completa pe pagina legislativa. Are dreptate. Voi nu mai puteti factura cu TVA in schimb veti plati TVA catre furnizorii vostri ceea ce inseamna ca veti avea TVA de recuperat de la bugetul statului prin cereri de rambursare si ca rezultat al controlului fiscal prealabil.
Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Decembrie 2006
Decembrie 2007
merci marius,
ca sa fiu sigura ca am inteles bine: TVA-ul de anul trecut neplatit, datoria, o pot compensa cu TVA-ul pe cheltuilelile din lunile urmatoare? si sa platesc numai penalizarile ca nu am platit TVA-ul la timp?
ca asa zice contabila mea.
merci mult,