despre un pamant(teren)!?
Am aflat ca tata a avut un teren in comuna Rosu de care nu s-a mai interesat de mult...cred ca a ramas acum al primariei...nu stiu!
Mama mi-a spus ca are actele daaar pot eu sa ma duc sa-l cer?
Sau cum sa fac?De ce lege sa ma leg...Nu stiu nimic!N-am mai facut asta niciodataaaa...Va rog ajutati-ma cu niste informatii,ceva!
Va multumesc din suflet!
Raspunsuri
dicirstea spune:
De cat de demult nu s-a mai interesat? Dinainte de revolutie? Aveti sau nu titlu de proprietate sau macar aacte doveditoare?
livia spune:
Parintii mei s-au mutat din Rosu inainte de revolutie.Nu s-au mai interesat de atunci deloc fiindca tata a tot fost bolnav(grav)prin spitale si nu-i ardea de astea,iar mama nu prea este ea cu astea...Acum tata a murit(de 5 sapt.)si rudele din Rosu ne tot intreaba de ce nu ne luam pamantul de acolo...Eu am ramas uimita ca nu stiam de terenuri dar acum stiu si vreau sa fac ceva!
Am vorbit cu mama ,acum ,la telefon si mia confirmat ca ,da,avem acte doveditoare!Deeeeci ce sa fac?
multumeeeesc!
valentinag spune:
livia,trebuie sa faceti succesiune dupa tatal tau!La notar va duceti cu toate actele doveditoare ale tuturor proprietatilor si o sa deveniti voi,mostenitorii lui proprietari!Apoi puteti vinde pamantul,la Rosu fiind aproape de Bucuresti sa stii ca se vand cu preturi bune de tot!
"La vita e bella"
poze
marea inghetata
dicirstea spune:
Ar fi bine daca ar fi atat de simplu!! Nimic nu se vinde (imobiliar ) fara cadastru si intabulare. Deci, cu succesiunea in mana tb mers la primarie si facuta reconstituirea . Adica sa se vada daca terenul mai exista liber acolo unde l-a avut tatal tau. Poti avea surpriza sa fie magazinul satesc sau caminul cultural pe acel teren sau si mai frumos.. primaria sa il fi acordat altcuiva, caz in care va trebui sa te judeci cu primaria sau sa cazi la pace sa va dea terenul in alta parte unde iti convine tie. Dupa ce primaria iti recunoaste dr. de prop. si iti spune ai de aici pana aici si iti da un plan parcelar si merge cu tine un functionar care iti bate tarusi la colturi iei repede un agent cadastral si iti face cadastru si intabulare. Abia atunci poti spune ca esti proprietara si il poti vinde. fa asta cat mai repede, oricum e bine ca mai ai neamuri pe acolo si poate primaria nu a intrat peste el. Noi am patit-o cu un teren pe care era si fundatie de casa dar abandonata de 20 ani, iar primaria i-a dat drept unui vecin sa isi extinda curtea pe terenul nostru iar cand s-a dus mama sa faca reconstituirea i-a dat un teren in spatele magazinului satesc, cu intrarea prin curtea magazinului, de suntem si dupa 10 ani in litigii.
Iti doresc mult succes.
livia spune:
Va multumesc din suflet pt.raspunsuri!
Se pare ca trebuie sa vin in tara ca sa rezolv...ca mama nu are puterea asta...toate ii amintesc de tata si sufera,plange!Doar sa-i zic ceva in legatura cu el ca nu se mai opreste din plans...Se tot intreaba de ce a plecat asa de vreme(avea 53 ani)si ce face ea...
Greu si pt.mine ca trebuie sa fac asta!...
Habar nu am cu ce sa incep!Cu ce oameni sa lucrez si la cine(de incredere)sa apelez!Dar trebuie sa fac ceva,nu?
va pup si imbratisez!
livia spune:
Am venit cu noutati...
Mama mi-a zis ca ea are un act de partaj voluntar(foarte vechi)in care sunt trecute mai multe persoane,iar in dreptul fiecareia este scrisa dimensiunea unui teren.Printre aceste persoane este si bunica tatalui meu (cu terenul aferent).Atat am !
Intrebarea este ...pot face ceva cu acest act?
Multumesc inca odata pt.explicatii...Chiar nu am la cine sa apelez si dŽaia tot intreb aici!
dicirstea spune:
Cel mai simplu ar fi sa apeleyi la u avocat specializat pe teme din astea. Mai ales ca nu esti familiarizata cu lucrurile astea si nu are cine sa iti umble pe la oficialitati. Te va costa ceva ( in general se taxeaza procentual la valoarea estimata a mostenirii) , dar macar iti rezolva treburile fara sa ai bataie de cap. Eu nu am avut posibilitatea sa platesc, pentru ca era vorba de Snagov si ma costa enorm, cat nu dadusem eu pe el, si in consecinta m-am descurcat singura. Rezultatul? A durat 2 ani si jumatate si a trebuit sa imi schimb serviciul cu unul cu program mai flexibil ( adica sa ma pot duce si de 3 ori pe saptamana la primarie) si cu masina . Timp in care mi s-au pus nenumarate bete in roate si mi-am vazut si semnatura falsificata pe documente si pana nu am cautat pile in toate departamentele si nu am dat spagi peste spagi, nu am rezolvat mai nimic. Acum nu e obligatoriu ca tu sa treci prin acelasi tratament ca si mine. Snagovul e recunoscut pentru matraselile facute si terenuri furate, dar daca ai posibilitatea finaciara, te vei lipsi de niste fire albe in cap si niste nopti nedormite.
Mult succes.